Politică

Victoria Nuland îşi cere scuze pentru înjurătura adresată UE: “FUCK the EU”. Plus ÎNREGISTRAREA incriminatoare.

nulandVICTORIA NULAND, secretarul de Stat adjunct american pentru Europa, şi-a prezentat scuze, joi, faţă de Uniunea Europeană după ce a rostit cuvinte nediplomatice la adresa UE cu privire la criza europeană, relatează AFP.

Într-o înregistrare audio a unei conversaţii telefonice difuzate joi pe YouTube, oficialul american este auzit spunându-i interlocutoului său: “FUCK the EU!”

Nuland, a cărei voce poate fi clar identificată, are o discuţie cu un bărbat care este foarte sigur ambasadorul Statelor Unite în Ucraina, Geoffrey Pyatt. Cei doi diplomaţi discută timp de patru minute despre rezolvarea situaţiei politice din această ţară.

Conversaţia, care pare să fi fost înregistrată fără ştirea protagoniştilor şi care a fost difuzată pe YouTube înainte să circule masiv pe Twitter, nu este datată şi este imposibil de autentificat în mod sigur.


Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Jennifer Psaki nu a dezminţit acest apel telefonic, dar a refuzat să spună mai multe despre o “conversaţie diplomatică privată”.

Ea a asigurat că nu are “detalii din surse independente cu privire la originea înregistrării de pe YouTube”, dar a acuzat autorităţile ruse că fac publicitate în jurul acestui caz, difuzând înregistrarea pe Twitter. Ea a apreciat că metodele Rusiei au “căzut foarte jos”.

Moscova se opune Washingtonului şi Bruxelles-ului în criza ucraineană.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a considerat că faptul că această conversaţie a fost “difuzată pe Twitter de către Guvernul rus este semnificativ pentru rolul Rusiei”.

Jennifer Psaki a precizat, de asemenea, că Victoria Nuland şi-a prezentat scuze.

“Colaborăm îndeaproape cu UE şi cu reprezentanţii săi şi acest lucru face şi secretarul de Stat adjunct în cazul Ucrainei”, a explicat purtătoarea de cuvânt. Victoria Nuland “a fost în contact strâns cu şefa diplomaţiei europene Catherine Ashton, a fost în contact cu omologii săi europeni şi şi-a prezentat scuze (…) pentru cuvintele respective”, adaugă Jennifer Psaki.

Nuland se află în prezent în vizită la Kiev şi este foarte implicată de mai multe săptămâni în căutarea unor soluţii privind criza dintre regim şi opoziţie.

La telefon, cei doi diplomaţi americani vorbesc despre cea mai bună strategie în Ucraina pentru a pune capăt tulburărilor politice şi despre rolurile UE şi ONU.

Nuland citează numele diplomatului ONU Robert Serry, numit în urmă cu câteva zile reprezentant special al secretarului general al ONU pentru Ucraina.

“Acest tip de la ONU, Robert Serry, ar fi minunat să ajute la remedierea situaţiei, pentru ca ONU să o remedieze şi, ştii, f… UE”, afirmă Nuland.

Sursa: Realitatea.net

NOTA: Înregistrarea este un fragment dintr-o convorbire telefonică. În “rolurile” principale:

Victoria Nuland: secretar de Stat adjunct american pentru Europa și Eurasia
Geoffrey R. Pyatt: Ambasador al Statelor Unite în Ucraina
Jeff Feltman: director al Departamentului de Afaceri Politice al Natiunilor Unite
Robert Serry:  diplomat olandez însărcinat cu functia de coordonator special din partea Națiunilor Unite pentru procesul de menținere a păcii  în Orientul Mijlociu
Ban Ki-Moon:  Secretar-general al Națiunilor Unite
Joe Biden: Vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii
Viktor Yanukovych: Președintele Ucrainei
Vitali Klitschko: lider al Alianţei Democrate pentru Reformă și membru al Parlamentului din Ucraina

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cine este Victoria Nuland? Ce interese reprezinta ea?
    “Sub-secretara de stat Victo­ria Nuland este de religie iudaică, născută în 1961 cu nume­le de Nudel­man. Tatăl ei, Sherwin B. Nuland (ex Nudelman) s-a născut în 1930, în Bronx, din pă­rinţi imigranţi evrei: Meyer and Vitsche Nudel­man. Deşi s-a năs­cut într-o familie de evrei ortodocşi, Sherwin Nuland, pro­fesor la Univer­si­ta­tea Yale, se auto-con­si­de­ră un agnostic, deşi continuă să frecventeze sinagoga.”
    Cititi mai multe despre ea aici: http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/un-autor-bine-documentat-cornel-dan-nicolae/

Abonează-te la newsletter