Analize și opinii Politică

„Vestele galbene” amenință: „Pregătim o REVOLTĂ națională ARMATĂ”

Într-un „live” pe Facebook, Maxime Nicolle, purtător de cuvânt al „vestelor galbene” a lansat amenințări îngrijorătoare pentru Franța.Cunoscut pentru declarațiile sale polemice și acide, unul dintre purtătorii de cuvânt ai „vestelor galbene”, Maxime „Fly Rider” Nicolle a avut un „live” îngrijorător pe Facebook.

„Mulți dintre cei angrenați în mișcare sunt gata să-și sacrifice viața pentru ca viitorul nostru să fie mai bun”, a spus Nicolle. El a adăugat că unii „se pregătesc să fie mult mai puțin pașnici, ba chiar să nu mai fie pașnici de loc”. Și a precizat: „Oamenii pregătesc o ridicare națională cu arme”.

„Ceea ce pot să vă spun este că da, există oameni care pregătesc o revoltă naționale (…) sunt oameni care sunt gata să moară”, a spus Nicolle, amintind versurile Marseillezei, dar exprimîndu-și speranța că acest lucru nu se va întâmpla.

Conform conturile lor de Facebook, atât Maxime Nicolle cât și un alt purtător de cuvânt al „vestelor galbene”, Eric Drouet, au vizionat recent documentarul „Winter on Fire” despre revoluția ucraineană din Piața Maidan.

Drouet a făcut un comentariu despre documentar, apreciindu-l „foarte elocvent” și a adăugat: „A fost nevoie de 93 de zile pentru ca o manifestație pașnică a studenților să se transforme într-o veritabilă revoluție pentru apărarea drepturilor civice.”

Autor: Radu Pădure

Sursa: Evenimentul zilei