Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Vanzarea pamanturilor si criza alimentara

Dacă în alte țări, vânzarea de pământ e considerată o problemă de securitate națională, România le-a dat deja străinilor un milion de hectare de teren agricol. Occidentalii găsesc la noi suprafețe imense, prețuri mici și o legislație permisivă, așa că fac aici afaceri la care nici nu visau. Angajații români văd în ei niște patroni serioși și harnici. Dar specialiștii avertizează că se apropie o criză alimentară, iar România nu va mai avea control asupra pământurilor ei.

Reporter: Alina Dinu
Imagine:Cristian Tamaș
Montaj:Lenard Zsolt
sursa: inpremiera.antena3.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Era timpul sa se spuna adevarul, in legatura cu terenul agricol al tarii! Multe interventii am avut in comentarii, nu mai suntem 22 milioane, in legatura cu terenul agricol, mai numarati!

  • Dupa lovitura de stat din decembrie’89 aparuse sloganul”Vrem in UE”.Dupa aceea vrem si .uie.Astea fac parte din razboiul pshihologic.

  • Intr-adevar, strainii au si mai multa experienta. Dar noi nici nu incercam sa ne dam seama ce se intampla sau sa facem analize despre ,, De ce aia pot, si noi nu,, ??? Comoditatea si principiul de ,,lasa sa munceasca altul ce-i al meu, ca poate imi pica si mie o firimitura,, , ne da pe spate. E un adevarat paradox : Sa muncesti in tara ta sub dominatia unui strain…Ne si meritam soarta !