Analize și opinii Cultură și Familie Economie Politică

Vanzarea energiei romanesti, ultima frontiera: Baroneasa de ROTHSCHILD este pe lista scurtă pentru Consiliul de Administraţie al Electrica

hepta-584824Baroneasa Arielle Malard de Rothschild va fi susţinută de Departametul pentru Energie pentru poziţia de membru independent în viitorul Consiliu de Administraţie al Electrica.

Arielle Mallard de Rothschild are susţinerea Departamentului pentru Energie pentru poziţia de membru independent în viitorul CA al Electrica. Baroneasa, în prezent managing director şi vicepreşedinte pentru Europa de Est al Rothschild&Cie, are un doctorat în economie de la Instituts d’Etudes Politiques din Paris, specializarea sa fiind fuziuni şi achiziţii, potrivit unui comunicat de presă citat de hotnews.ro.

Două propuneri de candidatură pentru CA vor fi înaintate către Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), alţi doi candidaţi urmând să fie aleşi pe baza propunerilor acţionarilor minoritari.

Al cincilea membru al CA urmează să fie ales după consultarea unei liste de propuneri care va fi prezentată de către un consultant independent specializat în recrutare.

Cine este Arielle Mallard de Rothschild

Arielle Mallard de Rothschild este, în prezent, administrator al companiei franceze multinaţionale Imerys specializată în producerea şi procesare minereurilor industriale. Imerys are operaţiuni în 50 de state, aproape 16.000 de angajaţi şi a înregistrat anul trecut venituri de 3,7 miliarde de euro.

Baroneasa este şi administratorul Grupului Lucien Barriere, care controlează 39 de cazinouri în Franţa, Elveţia şi Egipt, 17 hoteluri de lux în Franţa şi Maroc, peste 100 de restaurante, dar şi câteva terenuri de sport şi centre spa.

Femeia de afaceri, în vârstă de 51 de ani, deţine şi funcţia de managing director în cadrul Rothschild&Cie. Rothschild este o companie de consultanţă financiară controlată de familia cu acelaşi nume, care operează în 40 de state ale lumii şi are mai bine de 3.000 de angajaţi.

Arielle Malard de Rothschild este, din decembrie 2007, şi preşedintele asociaţiei umanitare CARE France.

Ministrul delegat pentru Energie: Aducerea unor personalităţi la conducerea societăţilor din energie e benefică

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, este de părere că interesul arătat de persoane celebre din străinătate pentru societăţile române din energie poate fi considerat o dovadă de încredere şi spune că aducerea unor personalităţi în fruntea lor ar fi o mutare de bun augur.

“Faptul că persoane de o asemenea anvergură internaţională, ca Arielle Malard de Rothschild, doresc să se implice în transformarea societăţilor de stat din energie este o dovadă de încredere în dorinţa României de îmbunătăţire a performanţelor din domeniu, într-o manieră nouă, în care statul român rămâne acţionarul principal”, a declarat Răzvan Nicolescu.

“Sunt absolut convins că aducerea unor personalităţi la conducerea societăţilor din energie este extrem de benefică şi, de aceea, intenţionez să continui să încurajez acest lucru”, a mai spus Nicolescu.

Cine sunt ceilalţi candidaţi susţinuţi de Departamentul pentru Energie pentru CA Electrica

Fostul director general al Bursei de Valori Bucureşti, Victor Cionga, şi expertul în cadrul Direcţiei Generale Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie, Victor Grigorescu, vor fi ropuşi şi susţinuţi, la rândul lor, de Departamentul pentru Energie pentru noul CA al Electrica.

Autor: Corina Varlan

Sursa: Gandul.info