Politică

Vaccinul hexavalent retras în jumătate din Europa, în România nimeni nu zice nimic!

baby_vaccination_21061100CE ESTE VACCINUL HEXAVALENT: În primul an de viaţă sunt prevăzute 6 vaccinări recomandate (antipoliomielită, antidifterită, antitetanus, antihepatită, antituse convulsivă şi anti Haemophilus Influenzae de tip B), toate legate de boli greu de tratat şi care ar putea în schimb să pună în pericol viaţa şi sănătatea copilului tău. Există unui “vaccin hexavalent”, care le conţine pe toate şase, astfel pot fi făcute toate împreună. Este vorba devaccinul hexavalent produs de GlaxoSmithKleinsingurul din comerţ(acum se foloseşte Hexacima – inca astept confirmare din partea Biroului de Relatii cu Publicul al Ministerului Sanatatii), cel pe care il achiziţionează şi Ministerul Sănătăţii in România printr-un contract stipulat in 2012 pe durata de 4 ani (care doar din motive economice a durat mai puţin de atât)! Aşa cum spune comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii, prima furnizare a fost făcută de către firma SC GLAXOSMITHKLINE SRL, şi anume a vaccinului produs de casa farmaceutică cu acelaşi nume, e vorba de cel scos din comerţ în multe ţări din lume. Retragerea acestuia a fost foarte puţin mediatizată, iar în România nu s-a vorbit deloc!

Sunt curios in România câte mame ale copiilor vaccinaţi cu Infarnix au ştiut de scandalul acesui vaccin la nivel mondial!!!

O situaţie cu adevărat îngrijorătoare, şi sunt într-adevăr dezgustat de jurnaliştii români.
Deşi în 19 ţări au fost retrase mii de loturi de vaccin, fiind catalogat ca si cauza de SIDS (pe de-o parte provocat de loturi contaminate, pe de alta datorita apneei nocturne si refluxului pe care acest vaccin le poate provoca in anumite cazuri), în “Noua ţară a tuturor posibilităţilor” România nimeni nu spune nimic. Sau şi mai bine, cei care vorbesc despre asta sunt foarte puţin informaţi (vezi ProVaccin), încât ştirea provenită de la ei este ambiguă şi lipsită de concluzii concrete.
Din cele peste 3 milioane de vaccinuri hexavalente retrase în lume, destinate nounăscuţilor de 3 luni, încă astăzi nu se spune nimic în sursele mediatice, chiar ştiind că avalanşe de părinţi (care îşi schimbă informaţii în timp real pe forumuri şi reţele sociale) cer ministerelor sănătăţii asigurări. Ştirea oficială de retragere a explodat la nivel global în săptămâna din 6 în 13 octombrie a anului trecut, cu succesive actualizări în dată de 16 octombrie în urma presiunilor puternice exercitate de părinţi faţă de autorităţile responsabile şi faţă de compania care a produs vaccinul. În schimb, în România, vaccinurile au ajuns fără întârziere (relativ, au întârziat 2 săptămâni), mai întâi 177.000 de doze conform contractului încheiat în 2012 . Ca apoi, în 28 Octombrie (după scandalul din săptămâna 6-13 Octombrie despre care nu s-a vorbit deloc) să mai între în depozitele distribuitorului SC POLISANO SRL încă 193.208 doze de vaccin hexavalent. (vezi acest Comunicat de Presă al Ministerului Sănătăţi)

A doua semnalare e a companiei producătoare de vaccin anti-gripal, olandeza Crucell, care a întâmpinat “potenţiale pericole” pentru sănătate în două loturi de vaccin antigripal Inflexal V, ajungând astfel la retragerea întregii producţii, raportată în 1 octombrie 2013.
Poate fi doar un caz, dar această ştire a fost amplificată de toate sursele media doar după ce Infanrix Hexa a fost retras preventiv, când scandalul a devenit de domeniu public pe toate paginile Ministerelor Sănătăţii…în afară de al nostru, prea ocupat să promoveze campaniile de vaccinareîmpotriva oricărei evidenţe ştiinţifice de utilitate.

Amintim că în Franţa măsura de retragere precauţională a inclus şiformulele Tetravalentă şi Pentavalentă ale aceluiaşi Infanrix, de aceea controlul calităţii ar trebui extins la toate produsele comercializate de GSK (incluse vaccinurile Priorix – trivalent pojar-oreion-rubeolă)

Ceea ce Ministerul Sănătăţii uită, împreună cu jurnaliştii (şi cu pROVACCIN , cu p mic), este că în cazul retragerii loturilor de vaccinuri clasificate cu defecte de CLASA I (cele mai periculoase) există o incontestabilă dispoziţie a EMA (Agenţia Europeană a Medicamentului) cu privire la retragerea produselor de pe piaţă şi alertarea chiar şi a ţărilor neinteresate în comercializarea vaccinurilor puse sub acuzare. De ce nu s-a întâmplat acest lucru şi în România?

Cu siguranţă nu este vorba doar de un caz, şi de aceea cer ajutorul vostru pentru difuzarea acestei informaţii.

Autor: Alin Macsim

Sursa: Art31.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • E simplu de ce: s a dat spaga si nu se poate returna. Deci contractul trebuie sa fie onorat. Acum problema este de ce nu se mediatizeaza aceste cazuri astfel incat parintii sa nu il cumpere…

  • Eu nu am stiut de aceste probleme si am vaccinat copilul la 6 luni cu Infarix, in 2012 …la o luna de zile s-a imbolnavit si a facut o boala f. rara Kawasaki, care i-a afectat si inima( a facut anevrisme la artererele coronariene). Din fericire acum este bine si refacut….dar tot stau cu teama, chiar si cand raceste.Eu sunt foarte convinsa ca din cauza vaccinului s-a imbolnavit.