Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Vă acuz!

basescu-vinovatScrisoare adresată președintelui României, Traian Băsescu

de Hari Bucur-Marcu

Domnule președinte,

Din postura de cetățean român, vă acuz de propagandă în vederea instaurării unui stat totalitar.

Pe parcursul mandatelor dumneavoastră, dar, mai ales, în ultimele opt luni, ați folosit deliberat și sistematic mijloacele de informare în masă, în special canalele de televiziune și radio, pentru a aduce personal în discuția publică teme de guvernare totalitară, cu scopul transparent de a convinge categorii cât mai largi ale publicului român că totalitarismul este soluția cea mai bună pentru toate problemele economice, sociale și politice ale națiunii, precum și cu scopul de a atrage noi adepți atât pentru ideile dumneavoastră, cât și pentru partidul dumneavoastră.

Vă acuz că faceți apologia lui Nicolae Ceaușescu și lui Ion Antonescu, doi foști conducători ai statului român totalitar. În data de joi, 4 noiembrie 2010, la postul de televiziune B1TV, ați afirmat că Nicolae Ceaușescu, dacă „stătea numai zece ani, era un mare președinte în istoria românilor”. În context, ați fost întrebat la aceiași emisiune dacă, într-adevăr, vreți să instaurați o dictatură, la care ați răspuns „Nu… Țineți-o pentru dumneavoastră!” Ați încercat, prin mijloace de propagandă, să îl reabilitați și pe Ion Antonescu, despre care ați declarat, tot la postul de televiziune B1, dar în data de 22 iunie 2011, că ați fi făcut același lucru ca el și că nu acesta este vinovat de holocaust, ci Regele Mihai.

Vă acuz că vă înfățișați publicului ca un conducător dictatoritorial de succes. Ați emis în public opinii și convingeri despre alte probleme ale administrației de stat decât cele prevăzute ca atribuții ale președintelui în Constituția României și ați impus aceste opinii și convingeri Guvernului, în pofida faptului că acesta ar fi trebuit să implementeze doar Programul de guvernare, aprobat de Parlamentul României, și nu părerile dumneavoastră, personale și neautorizate de cetățenii români, privind probleme care nu vă intră în atribuții. Ați folosit mijloacele de informare în masă pentru a promova modelul totalitar de guvernare a unui partid cum este Partidul Democrat Liberal, pe care îl controlați cu mână fermă, specifică regimurilor dictatoriale, cum ați avut grijă să demonstrați publicului cu ocazia recentei Convenții Naționale a acestui partid.

Vă acuz că dezinformați cu bunăștiință publicul privind cine sunt cei responsabili de proasta guvernare, în toate sectoarele de activitate publică și că mințiți întotdeauna că alții sunt de vină, când ar trebui să vă asumați propria dumneavoastră răspundere pentru prostul mers al treburilor țării. Iar această postură este specifică propagandei totalitare și constituie încă o dovadă că aveți un plan bine conturat pentru instaurarea unui asemenea regim în România.

Vă acuz că atacați propagandistic, adică fără suport real în fapte sau date, orice oponent care ar putea să vă incomodeze în demersurile dumneavoastră totalitare, pornind de la opoziția parlamentară în general și a leaderilor acestei opoziții ca persoane, continuând cu structurile de putere internă destinate domniei legii, respectiv justiția și ordinea publică și terminând cu Armata României.

Vă acuz că folosiți informațiile pe care le primiți în virtutea funcției pe care o dețineți pentru a potența propaganda totalitară, pentru șantaj și coruperea diferitelor persoane pe care ați decis să le atrageți în tabăra dumneavoastră. Mai mult, folosiți elemente din Procuratură pentru substanțierea propagandei totalitare prin publicarea unor înregistrări de convorbiri telefonice sau ambientale, precum și prin instrumentarea unor dosare penale doar cu scop propagandistic. Acest scop este devoalat de faptul că respectivele dosare nu au avut nici o finalitate în justiție.

Vă acuz că desfășurați această propagandă în vederea instaurării unui stat totalitar și prin jurnaliștii pe care îi controlați la Televiziunea Română și alte posturi de televiziune privată, sau care lucrează pentru dumneavoastră în redacțiile unor ziare și reviste, ori prin intermediul paginilor de internet, blogurilor și rețelelor de socializare. În plus, folosiți în același scop și pe propagandiștii partidului dumneavoastră, cu regularitate, în emisiuni de tipul talk-show.

Vă acuz că ați corupt majoritatea membrilor Consiliului Național al Audiovizualui, în scopul de a tolera sau chiar de a încuraja această propagandă apologetică totalitară, precum și de a descuraja orice încercări de combatere a ei prin mijloacele audio-vizuale.

Am emis aceste acuzații în mod la fel de public ca și propaganda incriminată.

Aștept acum ca agențiile statului, abilitate cu aplicarea Codului Penal, să constate autenticiatea faptelor săvârșite în public de dumneavoastră și să le încadreze la infracțiunea corespunzătoare din acest cod.

Aștept!

sursa: haribm.blogspot.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Băi nea Hari Bucur Marcu, ca un prost împuşcat în 1989, numit luptător-rănit, ca tu să dai pe goarnă toate aberaţiile am dreptul să-ţi spun următoarele. Comunismul a stat în România datorită slugilor care l-au slujit. Capitalismul ăsta de fecale stă în picioare datorită lingăilor, vitelor şi slugilor care îl servesc. Şi dacă nu eşti trepanat şi spălat pe creier, şi nu participi la ciolaniada pe ţară într-o echipă, indiferent care, şi ai luat şi bac-ul(sic) trebuie să recunoşti că România a avut şi are un singur geniu. Pe Mihai Eminescu.Dacă nu l-ai citit, s-au l-ai trecut la lecturi suplimentare îţi pot releva câteva strofe dintr-o poezie, care nu se adresează ţie, este contra ta, bineînţeles. Citez:
  …………………………….
  Spuneţi-mi ce-i dreptatea? – Cei tari se îngrădiră
  Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;
  Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
  Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră
  Şi le subjugă munca vieţii lor întregi.

  ………………………………………………..
  Virtutea pentru dânşii ea nu există. Însă
  V-o predică, căci trebuie să fie braţe tari,
  A statelor greoaie care trebuie-mpinse
  Şi trebuiesc luptate războaiele aprinse,
  Căci voi murind în sânge, ei pot să fie mari.
  ………………………….
  Minciuni şi fraze-i totul ce statele susţine,
  Nu-i ordinea firească ce ei a fi susţin;
  Averea să le aperi, mărirea şi-a lor bine,
  Ei braţul tău înarmă ca să loveşti în tine,
  Şi pe voi contra voastră la luptă ei vă mân’.

  De ce să fiţi voi sclavii milioanelor nefaste,
  Voi, ce din munca voastră abia puteţi trăi?
  De ce boala şi moartea să fie partea voastră,
  Când ei în bogaţia cea splendidă şi vastă
  Petrec ca şi în ceruri, n-au timp nici de-a muri?

  De ce uitaţi că-n voi e şi număr şi putere?
  Când vreţi, puteţi prea lesne pământul să-mpărţiţi.
  Nu le mai faceţi ziduri unde să-nchid-avere,
  Pe voi unde să-nchidă, când împinşi de durere
  Veţi crede c-aveţi dreptul şi voi ca să trăiţi.

  Ei îngrădiţi de lege, plăcerilor se lasă,
  Şi sucul cel mai dulce pamântului i-l sug;
  Ei cheamă-n voluptatea orgiei zgomotoase
  De instrumente oarbe a voastre fiici frumoase:
  Frumuseţile-ne tineri, bătrânii lor distrug.

  Şi de-ntrebaţi atuncea, vouă ce vă rămâne?
  Munca, din care dânşii se-mbată în plăceri,
  Robia viaţa toată, lacrimi pe-o neagră pâine,
  Copilelor pătate mizeria-n rusine…
  Ei tot şi voi nimica; ei cerul, voi dureri!

  De lege n-au nevoie – virtutea e uşoară
  Când ai ce-ţi trebuieşte… Iar legi sunt pentru voi,
  Vouă vă pune lege, pedepse vă măsoară
  Când mâna v-o întindeti la bunuri zâmbitoare,
  Căci nu-i iertat nici braţul teribilei nevoi.

  Zdrobiţi orânduiala cea crudă şi nedreaptă,
  Ce lumea o împarte în mizeri şi bogaţi!
  Atunci când după moarte răsplata nu v-aşteaptă,
  Faceţi ca-n astă lume să aibă parte dreaptă,
  Egală fiecare, şi să trăim ca fraţi!
  …………………………….
  Dacă vei înţelege ce spune geniul nostru aici, poate te laşi de lins cururi la alţii. Fii om înainte de a fi lingău.

 • UN IMPUSCAT@DORU
  DE CEVA TIMP TOT I-I TRAGI CU GENIUL LITERATURII ROMANE CARE ESTE M.EMINESCU.
  NIMIC DE SPUS.TOT RESPECTUL PENTRU GENIU.
  DAR,TU SI CU ALTI LINGAI GEN:PROFESORUL
  CARE NU MAI ARE LUMEA NIMIC DE SPUS FIINDCA A-TI OCUPAT TOT SERVERUL.TE ADRESEZI LA O PERSOANA CARE NU O CUNOSTI:PRECUM LA UN CAINE.NEA CUTU NEA.NEA DORU?LA DUMNEATA LA MATCA CUM TE ADRESEZI LA UN CAINE?CA LA UN CAINE.CEI DREPT.DAR,LA UN OM?MA FACI SA CRED DOUA LUCRURI:
  1.ORI ESTI UN LINGAU A IMPUTITULUI DE BASESCU?
  2.SAU LA LOVITURA DE STAT DIN DECEMBRIE’89 TE-A ATINS GLONTUL PE LA CREIER.
  VAD CA PREA A-I INCEPUT SA LINGI CURURI CUM TE EXPRIMI IN ULTIMA VREME.ASA CA FII TU OM INAINTE DE A FI PROPRIUL LINGAU.””BAI NEA””.A-I LEGAT CAPASTRUL DE GARDUL SCOLII SI A-I DAT FUGUTA LA BIRTUL DIN COLT;IN LOC SA FI MERS IN SALA DE CLASA ORDONAT.VEZI CA MAI SANT SI ALTII CARE I-TI CUNOSC ACTIVITATEA.SI BINE.ASA CA PLISCUL MAI MOALE””BAI NEA””.