Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Ungaria va interzice prin lege achiziţionarea terenurilor arabile de către străini

Legea va permite şi recuperarea “terenurilor furate prin contracte de achiziţie dubioase”, a anunţat premierul maghiar Viktor Orban.

Ungaria va adopta în curând o nouă lege prin care va interzice străinilor să cumpere terenuri agricole, a anunţat premierul Viktor Orban, transmite AFP.

Premierul a precizat că odată ce legea va intra în vigoare, investitorii străini nu vor mai putea cumpăra terenuri arabile, asigurând că reguli similare se aplică în ţări precum Franţa şi Austria.

Orban a exprimat totodată intenţia de modernizare a sectorului agricol, “pentru a întoarce pagina agriculturii socialiste”, la un congres al Asociaţiei agriculturii ungare.

“Anul 2013 va aduce schimbări în agricultura ungară, care nu au mai avut loc în ultimii 50-100 de ani”, a adăugat premierul.

El a precizat că legea, în curs de analiză în Parlament, va proteja terenurile cultivabile de speculatori şi bancheri, favorizând deţinerea de terenuri de exploatările agricole mici şi mijlocii, în detrimentul celor mari.

Legea va permite şi recuperarea “terenurilor furate prin contracte de achiziţie dubioase”.

Guvernul a decis totodată să înfiinţeze o bancă agricolă şi construirea unei noi reţele de irigaţii.

sursa: ro.stiri.yahoo.com

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Din partea mea au nota 10 din punct de vedere moral, insa din punct de vedere economic se poate dovedi ca fiind risipa de maine si castigul de peste ani.
    Ca sa fiu mai exact e pacat ca un pamant sa fie lasat nemuncit, insa e pacat tot odata sa fie muncit de catre straini.
    Poate aplica si Romania legea asta…

Abonează-te la newsletter