Politică

Unde sunt președintele și premierul?

Duminică în jurul prânzului s-a anunțat un nou set de măsuri menite a limita efectele epidemiei de coronavirus. Raed Arafat și Moldovan, secretarul de stat (de la Sanador) au ieșit la rampă să ni-l prezinte și să răspundă întrebărilor.Ministrul Sănătății, plecat să opereze la Sibiu, nu ne-a onorat cu bîlbele sale. Cît privește mesajul public al președintelui și al premierului, rămîn valabile celelalte. Nu putem zice de precedentele pentru că, în ce-l privește pe premier, precedentul se referă la împăduriri. Iar în ce-l privește pe președinte, dacă nu mă înșel, este tot o măciucă în scăfîrlia PSD-iștilor.

Sigur, medical și organizatoric, ne sunt suficiente anunțurile și explicațiile lui Raed Arafat. La ora aceasta, el pare a fi singurul din România care știe despre ce este vorba, pare stăpîn pe situație și gestionează coerent ce are la dispoziție. Parcă el ar fi președintele României sau primul-ministru al unui guvern care are drept preocupare esențială organizarea alegerilor anticipate și preluarea completă a puterii. Operațiunea include și îngroparea tuturor adversarilor politici. Mă cuprinde frica la gîndul că ambițiile primarului de Caransebeș Vela, ajuns ministru de Interne prin cine știe ce sforării și înțelegeri, de a-l debarca pe Arafat s-ar fi concretizat.

Și astăzi populația României o sorbea din ochi pe Violeta Alexandru sau asculta indicațiile doamnei Anisie! Cine ar fi avut un pic de credibilitate și de minte în situația acestei epidemii din ce în ce mai periculoase? Ludovic Orban și Raluca Turcan, Vela și Ion Ștefan,Victor Costache și Oros de la Agricultură? Toți aceștia, conduși de Klaus Iohannis, nu pot scrie cu mîna lor un comunicat de zece fraze ! Necum să conceapă măsuri organizatorice și să supravegheze implementarea și aplicarea lor. Epidemia de coronavirus se anunță mai dificilă decît o deszăpezire la Sibiu și la Caransebeș și decît o vacanță în Spania.

Și în materie de vorbit convingător despre, și de organizat, și de urmărit! Din punctul acesta de vedere, cu resurse limitate, cu un guvern bezmetic și cu doi lideri care nu s-au trezit încă, România stă cu ochii și cu urechile ațintite la Raed Arafat. Este singurul activ, coerent, încercînd să nu stîrnească panică, în același timp, ferm. În alte țări președintele merge mereu între oameni, chiar și în spitale, între doctori și bolnavi și încurajează. Apoi mobilizează și încurajează.
Cine liniștește populația în țara noastră? Cine îi ridică moralul și nivelul de încredere? Cine le vorbește românilor despre situația periculoasă în care trebuie să fim uniți, responsabili, preocupați de igienă, dar și de funcționarea instituțiilor? Raed Arafat! Președintele este la plantări simbolice împreună cu premierul. Iar de la munte se va fi dus repede la Sibiu ca să nu se contamineze de la voluntari.
Din păcate, Klaus Iohannis nu poate trece de la ”guvernul meu” și ”românii mei” la ”țara noastră” și la ”poporul nostru”.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: Cotidianul.ro

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu