Analize și opinii Cultură și Familie Economie Politică

“Un vot este mai puternic decat un glonte” – Abraham Lincoln

votatDEMOCRAȚÍE, democrații, s. f. Formă de organizare și de conducere a unei societăți, în care poporul își exercită (direct sau indirect) puterea. – Din fr. démocratie.
Sursa: DEX ’98 (1998)

DEMOCRAȚÍE ~i f. 1) Formă de organizare și de conducere politică a societății, care proclamă suveranitatea poporului. 2) Formă de guvernare a statului, bazată pe separația puterilor și pe votul universal. 3) Stat căruia îi este proprie o astfel de organizare. 4) Metodă de conducere a unui colectiv, care asigură participarea tuturor membrilor la luarea deciziilor importante. [Art. democrația; G.-D. democrației; Sil. -ți-e] /

Voteaza !

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • democratie = 1) cuvant lipsit de semnificatie reala;
    2)ideologie care promoveaza un set de valori fara a avea instrumentele necesare implementarii acestora;
    3) sistem social utopic, care apara interesele claselor care domina societatea economic si politic, pretinzand in acelasi timp ca apara interesele tuturor;
    4) doctrina politica falimentara, prin care se manipuleaza masele in vederea acoperirii deficientelor structurale ale sisitemului, totodata apararand interesele celor bogati si favorizand corporatocratia;
    Maine, de Ziua Imnului,
    TREZITI-VA!

  • imi place sa citesc parerile oamenilor, dar acum, dragii mei, discursul este ca TREBUIE SA MERGEM LA VOT, indiferent cum votam, ca sa nu cadem victima sabotajului, minciunii, manipularii si santajului
    eu votez DA pentru ca acest Referendum este un test pt romani , intr-un moment crucial al istoriei noastre.Prezenta la vot este un raspuns la intrebarea daca ne-am trezit sau daca mai dormitam
    DOAMNE AJUTA!

  • În adolescență am citit pagini din aventurile scrise de Karl May, cu Old Shatterhand și apașul Winnetou, în care unele personaje purtau numele calităților lor dominante : Ochi-de-Șoim, Labă-de-Urs etc. Un “personaj“ central al zilelor noastre, al actualității ardente pe care o trăim s-ar putea numi, pur și simplu, Cel-care-Pute.
    N-ar fi numai o transliterare a numelui ci, într-adevăr, după cum îl definesc acțiunile și faptele sale, această re-numire l-ar caracteriza mai bine : Cel-care-Pute. Imoral și ipocrit, mitocan și nesimțit, sperjur și mincinos, trădător și impilator de țară, dictator și protector al clicii sale corupte… lipsit de onoare în confruntări susținând că orice atac murdar îl întărește… etc.etc.etc.
    Continuați dvs. enumerările și detaliați atributele care-l caracterizează, completând descrierea ce-l definește cu adevărat. Nu mai insist eu acum. Cert este că aveți posibilitatea să vă eliberați foarte curând de dominația nefastă a Celui-care-Pute. Nu pierdeți ocazia !
    Așa cum în legendele antice Hercule a curățat într-o singura zi grajdurile lui Augias, abătând cursurile râurilor și făcând ca tot gunoiul să fie dus de ape până seara, și dumneavoastră, într-o singură zi de Duminică, aerisiți Țara de mirosul Celui-care-Pute !

  • Dupa ce am lamurit cred la ce se refera “democratia”, dati-mi va rog ocazia sa-mi exprim si opinia mea “politica”: imi este mult mai teama de ceea ce s-ar putea intampla daca referendumul nu este validat, decat de ceea ce s-ar intampla daca “Cel-care-pute” (cum bine-l cataloga cineva mai sus), s-ar reintoarce la Cotroceni. Oricum, gaselnita celor din gasca PDL de a boicota referendumul are o bataie mai lunga, ea salvand partidul de la destramare. Ganditi-va ca ar fi indemnat sustinatorii sa voteze; s-ar fi aflat atunci, ce sustinere reala mai are acest partid; inainte de alegeri, ar fi fost un adevarat tsunami pentru acest partid; practic, exista riscul destramarii sale inainte de alegerile propriu-zise; astfel, acum pot sa evite acest fapt, mintindu-si proprii sustinatori prin a spune ca cei ce nu au votat, il sustin pe presedintele suspendat; cu aceasta gaselnita se pot chiar prezenta “imaculati” europenilor si-si pot “sustine” aberatia cu lovitura de stat. Interesele sunt mari, pefidia asisderea. Sa votati bine!

  • Nu mergeti la vot? Atunci sa nu mai asteptati democratia sa nu mai asteptati sa se indrepte lucrurile. A nu merge la vot inseamna incultura si lipsa de spirit civic. Inseamna a fi ori puturos ori lipsit de cei sapte ani de acasa!

  • Dacă peste 5,2 milioane de români vor veni la referendum şi vor vota pentru demiterea preşedintelui, practic TB este un preşedinte demis de către cei care l-au ales şi trebuie să accepte această situaţie, şi să-şi dea demisia de onoare. Dacă nu o va face, TB va sfârşi tragic. Se pare că se doreste impunerea cu forţa a lui Traian Basescu din nou la Cotroceni pentru continuarea experimentului Austeritatea inţiat de Germania şi alegerea lui MRU ca preşedinte în toamnă, înscaunat de UE cu forţa în Ro. Dacă miercuri referendumul va fi declarat nevalidat ( din lipsa “cforumului” de 9.150.000 de români care trebuie să fie prezenţi la vot ), aşa cum doreşte TB, care a declarat deja că miercuri se va întoarce la Cotroceni, vom intra într-o criză politică prelungită, care ne va băga pe toţi într-un război civil fără precedent în Europa. Pentru că, pănă la urmă miza nu mai e nici justiţia şi nici preşedintele României, scopul este acum cine obţine Cheia de boltă a României şi sub ce umbrela NATO va sta România în următorii zece ani, la cumpăna dintre civilizaţie şi barbarie, versus Orient-Occident. Mă tem că Piramida Puterilor se răstoarnă cu toate măruntaiele ei într-un august fierbinte la Bucureşti, urmat de un “Noiembrie – ultimul bal” ! Ceasul sfărşitului de istorie, a celei mai mari înşelătorii umane, va suna la Bucureşti. Timpul lucrează acum pentru noi, numai să ştim făuri adevărata istorie a românilor, la masa tratativelor şi a Înţelepţilor lumii. Căci adevărata istorie este ştinţa faptelor care nu se repetă. Flacăra celei mai periculoase revoluţii care a existat vreodată pe pământ – revoluţia conştiinţei – se va aprinde la Bucuresti şi va cuprinde Europa şi lumea întreagă. Să facem marea Unire a românilor de pretutindeni, să unim flacăra neagră cu flacăra albă şi cu flacăra vie !
    PS: Pentru că mulţi nu înţeleg ce se întâmplă cu flăcările astea “violet” ( albe, negre şi vii) am să vă spun ceva, poate aşa înţelegeţi: există sunete, culori şi cuvinte de cod, care pot boicota sfârşitul lumii, sau o pot distuge, iar atunci când sunt folosite cum nu trebuie, această vibraţie ( a sunetelor, culorilor si cuvintelor de cod ) poate sa-ti zdruncine sufletul mai rău decât orice boală. Aceasta înseamna Limba Creaţiei ! Există chiar şi un Instrument de predicţie, de detecţie extrasenzorială, de măsurare a stărilor materiei, a lucrurilor şi fiinţelor, ADN – materie pozitivă şi ADN – negativă, care se bazează pe interferenţele dintre câmpurile electromagnetice ( BEMF- biologice, electrice, magnetice şi fotonice ), se bazează pe interferenţa dintre plasma solară şi magnetismul biotopului nostru terestru.
    De aceea, spuneam că o revoluţie de conştiintă de aia e revoluţie, ca să avem dreptul să schimbăm numele soarelui. “ De la Nistru pân la Tisa, tot românul plânge-mi-sa, că nu mai poate răzbate de-atâta străinătate…” Doina de Mihai Eminescu ; http://confluente.ro/Reflectii–Opinii/Scrisoare_deschisa_adresata_presedint_constantin_milea_sandu_1341656433.html

  • Foarte tare ca tocmai m-am intors de la tara din teleorman si deabia acum pot si eu sa comentez dar ce sa vezi altii mi-au luat vorbele din gura. Fratele meu esti BENGOS cel ce se intituleaza “neimportant”. Ai facut o analiza de nota 10 nici ca puteam zice in plus fata de cate ai punctat la prima interventie. Sincer nu pricep de ce oamenii care citesc acest site nu fac ce zice titlul lui. Oamenii nu trebuie sa se trezeasca, fiecare cum poate cu cafeluta sau cu dusul rece tot o face in fiecare zi; problema principala esta sa GANDEASCA inainte de a face ceva, acolo e problema. Ce drept e ala de cineva ti-l acorda si acelasi ti-l ridica; poate e doar un privilegiu temporar sau doar o incercare de manipulare a egoului tau dandu-ti o alura de importanta.
    La cat se fura in tara asta si mai ales cat se minte eu sincer deja nu mai pricep defapt si de drept UNDE ESTE MIZA CU VOTATUL ASTA?

    P.S. SA nu ma intelegeti gresit Eu nu sustin pe Basexu sau PDL prin neprezentare la vot( faceti ce va taie pe voi capul ) doar incerc sa va explic pe viitor ca ve-ti mai fi chemati la vot. Cand rahatii aia de oameni numiti politicieni vor constata ca la alegerile din toamna se vor prezenta sub 30% din populatie nu vor mai avea cum sa spuna ca ei defapt reprezinta poporul, ca lucreaza si se jertfesc pt popor. Atunci vor trebui sa forteze si sa falsifice alegerile ca sa para convingatoare ca altfel au incurcat-o. Cum o gasca de 70.000-80.000 de hoti, securisti si curve o sa mai poata suge sangele poporului asta sarac cu duhul si usor manipulabil?

    !!! ROMANE GANDESTE !!!