Politică

Un fost baron greu din PNL, atac la președinte: ”Klaus, ai ajuns președinte datorită unor “penali” ca mine! Ar fi normal să îți dai demisia!”

Fostul președinte al CJ Brașov și lider al PNL Brașov, Aristotel Căncescu, transmite o scrisoare deschisă către președintele Klaus Iohannis. Căncescu îi amintește că a fost ales președinte cu voturile ”baronilor” PNL, iar acum îi vrea pe toți la pușcărie.”Către Președintele României, Klaus Johannis,

Klaus,

Ca fost președinte al Ligii Aleșilor Locali ai PNL – și, ca unul dintre cei trei care te-au sprijinit să preiei conducerea PNL, poziție din care ai devenit apoi, automat, candidat la președinția României- îți cer să încetezi această campanie populistă în care implici Justiția și instituțiile statului.

Acum 20 de ani, pe când eram senator, susțineam că avem nevoie de legi prin care să scoatem politicul din justiție. Am ajuns azi, după 30 de ani de la Revoluție, să ne străduim să scoatem justiția din politic.

Dacă nu erau în politică oameni ca tine și ca Traian Băsescu, sigur s-ar fi reușit acest lucru.

Klaus,

Ai ajuns președinte datorită unor oameni ca mine, Țurcanu, Adomniței, Stavarache, Bâgiu, Scripcaru, Florea, Ciprian Dobre, Dobre, Uioreanu, Moloț, Frunzăverde și mulți alții, oameni care, la ora actuală sunt “penali”.

Ar fi normal, Klaus, ca fiind promovat în această funcție de niște “penali”, să îți dai demisia.

PNL-ul a fost masacrat în două rânduri. Mai întâi a fost Traian Băsescu, care după ruptura Alianței DA, a decimat de mai multe ori partidul nostru. A urmat tandemul Ponta-Maior, care a finalizat puținul care mai rămăsese. La ora actuală 70% dintre primarii și viceprimarii PNL au dosare penale sau sunt în urmărire penală.

Tu ce ai făcut, Klaus, pentru ei? Le promiți că dacă mai câștigi un mandat îi bagi pe toți la pușcărie! Un procuror dement le-a făcut aproape la toți primarii din județul Brașov, dosare penale, în mod obsesiv. Acești primari trebuie să fie prosti să te mai sprijine, pe tine și PNL-ul!

Brașovean fiind, am fost prieten cu Ludovic Orban, dar în partid nu l-am sprijinit niciodată, pentru că e arivist și nu are aptitudini manageriale. Abia a scăpat de un dosar penal și acum vrea o “justiție dreaptă”. Daca era condamnat ,așa cum au pățit alți colegi de Parlament și ai domniei sale, mai era, oare, Justiția dreaptă?

Te-ai opus la legea codului administrativ, la legea codurilor penale, a incompatibilităților, deși cateva sute de aleși localiai PNL și-au pierdut mandatele. Tu ai scăpat.Ei, nu. Și tu crezi, Klaus, că acești oameni te vor mai ajuta?

Te vor mai vota?

Klaus,

De cinci ani sunt măcinat într-un mizerabil proces penal pentru drumuri din județul Brașov, cu toate că în Brașov executam aceste drumuri la prețuri mult mai mici decât le făceai tu la Sibiu.

Ca primar ai fost ajutat de toate guvernările de până în 2014. Eu, nu. M-am descurcat cu reursele mele proprii și brașovenii m-au votat de șase ori.

Tu, în schimb, după ce te-ai văzut cu sacii în căruță, te-ai apucat să-i împroști cu noroi pe toți.

Sunt convins că aroganța și lipsa ta de caracter le vei plăti în acest an.

Fac un apel la foștii mei colegi din administrațiile locale ale PNL- ului să schimbe această echipă din vârful partidului și să facă în România o justiție dreaptă, împreună cu celelalte forțe politice.

Nu pentru a-i acoperi pe corupți, ci pentru a nu mai permite în viitor să se întâmple asemenea abuzuri.

Aristotel Căncescu,

– fost senator al României (1992-2000)

– fost președinte al Consiliului Județean Brașov[2000-2014)”, scrie Aristotel Căncescu.

Sursa: Stiri pe surse

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Ati ajuns presedinte si cu votul subsemnatei, o “penala”. Ma straduiesc sa ma iert, iert la randul meu, invat despre iertare daca n-am inteles pana acum. Ma rog.
  Tatal Nostru care Esti in Ceruri
  PreaSfant Este Numele Tau
  Vie Imparatia Ta
  Faca-Se Voia Ta Cea PreaInalta
  Precum in Cer asa si pe Pamant. Terra.
  Painea Noastra, Invatatura cea de Toate Zilele
  Da-ne-o Noua Astazi!
  Si NE IARTA Noua GRESELILE NOASTRE
  Precum si NOI IERTAM GRESITILOR NOSTRI.
  Si nu ne LASA pe NOI in ISPITA
  Ci ne IZBAVESTE de Cel Rau.
  ACUM si Pururea si-n Vecii Vecilor

  Caci a TA ESTE Imparatia, Puterea si Slava,

  Ierta-ti, domnule Presedinte!
  Invatam impreuna. Caz Scoala Terra.

 • Sa ne iertam bine! Si sa nu mai repetam greselile! Doamne ajuta!

  Bravo, Aristotele, oita revenita pe Cale, in Adevar, la Viata, cu moartea pe moarte calcand si celor din “mormanturi” viata daruindu-le. Da’ pana acu’ am fost in coma conectati la aparate si sisteme. Ne-am trezit, inviat, revenit cu picioarele pe Pamant, racordati in acelasi gand bun la Constiinta Universala, identitate de inima, suflet, spirit unificator, pacifist, de Bine Suprem.

  ps: sa nu indrazniti sa dati cu piatra in “morminturi”- Cantarea Invierii, cum se procedeaza similar cu notiunea impamantenita juridic, respectiv “complete”. “Ce ti-i scris in frunte-i pus!”.

 • Ca sa numai repetam greselile analizam mortii din jurul lui Traian Basescu. Spre ex. Erbasu, constienti de faptul ca sufletele celor plecati nu-si gasesc pacea de Sus daca nu sunt intrunite conditiile de fond si forma cu pacea de Jos. Norma universala. LEGE! Suflete prinse intre lumi, dimensiuni… Dumnezeu adevarat lumina sa-i ocroteasca in Imparatia Sa cum stie mai bine, frumos, luminos, pe noi, toti, de pretutindeni, Cer si Pamant deopotriva. Pacea de Sus cu Pacea de Jos.

 • In saseasca cum se pune la “CURTE”? Pe meleagurile noastre… “GRADINA”. GRADINA CONSTITUTIONALA.

Abonează-te la newsletter