Politică

UE, gata să trimită o misiune pentru investigarea evenimentelor de la Chişinău

Purtătorul de cuvânt al comisarului pentru Relaţii Externe a criticat violenţele din stradă şi a cerut autorităţilor moldovene să respecte dreptul la liberă întrunire.

Uniunea Europeană este gata să trimită la Chişinău o misiune pentru investigarea evenimentelor recente din capitala moldoveană, a declarat la Bruxelles Christiane Hohmannn, purtătorul de cuvânt al comisarului pentru Relaţii Externe, Benita Ferrero-Waldner.
“Putem trimite la Chişinău o misiune pentru stabilirea faptelor, pentru acordarea de asistenţă în depăşirea problemelor de acolo”, a declarat jurnaliştilor la Bruxelles Hohmann, citată de RIA Novosti.

Purtătorul de cuvânt al comisarului pentru Relaţii Externe a salutat decizia autorităţilor moldovene de a organiza renumărarea totală a rezultatelor alegerilor parlamentare, a calificat drept inadmisibile violenţele şi a chemat autorităţile să nu îngrădească dreptul la liberă întrunire.
Întrebată dacă, după recentele evoluţii interne, Republica Moldova va mai fi invitată la Praga pe 7 mai, când are loc reuniunea pentru Parteneriatul Estic, Christiane Hohmann a declarat că “invitaţiile oficiale încă nu s-au făcut şi subiectul urmează să fie discutat cu ţările membre ale UE”.

sursa: cotidianul.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu