Politică

Ucigasii Romaniei noastre

natura moartaTocmai vin de pe stradă. Un câine schelălăie îngrozitor. L-a lovit o mașină. Un martor ocular îmi spune că respectivul mergea cu viteză și nici măcar nu a schițat vreo intenție de frână.

Văd că animalul n-a murit. E un miracol. Fuge anarhic schelălăind, printre mașini și oameni. Nu știu dacă și cât va mai supraviețui.

O femeie îl întreabă pe martor: “Da’ chiar așa, să nu-i pese că omoară o ființă?”, Nu doamnă, că avea viteză, zice nenea. “Dar nici de mașină nu i-a păsat,dom’le? “insistă doamna. “Nu doamnă, nici de mașină”, răspunde bătrânul și pleacă.

Sunt convins că par normali. Dacă-i vezi pe stradă, la restaurant…par vii. Dar în realitate ei sunt morți pe dinăuntru. Și de-aceea ucid și ei la rândul lor: animale, copii nenăscuți, râul, ramul, codrul, idealuri, bucurii…tot ce prind.

Ei sunt ucigașii României noastre. Și trebuie s-o recuperăm din mâinile celor morți sufletește.

sursa: codrul.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ucigasii Romaniei noastre sunt guvernantii si ce cu bani multi care ne cumpara si pe noi.Post binecuvantat.Doamne Ajuta.

  • Nu trebuie privit asa de departe,dimineata cand mergem la baie avem o oglinda si putem sa patrundem mai mult decat o simpla privire a aspectului fizionomic.Este comod sa aratam cu degetul,sa transferam vina cuiva(cel mai adesea guvernantilor)dar nu ar fi mai etic si civic pot spune sa ne uitam mai indeaproape la NOI,nu suntem noi vinovati de starea de fapt prin neparticiparea activa in societatea in care traim?Nu este mai important sa si dam curs a ceea ce gandim si sa nu lasam ideiile doar la starea ideologica?Incercati sa luati atitudine,este greu la prima incercare dar nu imposibil de continuat si sigur ca o sa se schimbe ceva in urma efortului depus.