Analize și opinii Politică

Tratamentul pentru cancer descoperit in Canada si ignorat de companiile farmaceutice

În 2007, cercetătorii canadieni de la Universitatea din Alberta, Edmonton, au anunțat că au descoperit tratamentul pentru cancer. Evangelos Michelakis și colegii săi susțineau că un medicament comun la cărui compoziţie conține dichloroacetate (DCA), utilizat pentru tratarea tulburărilor metabolice ar putea fi utilizat și pentru stoparea dezvoltării tumorilor canceroase, cât și pentru uciderea mai multor tipuri de celule canceroase.

Anii au trecut și mai toată lumea a ignorat cu desăvârșire această descoperire incredibilă. Chiar dacă oamenii de știință au făcut pasul suprem în eradicarea unei boli nimicitoare, companiile farmaceutice din întreaga lumea nici nu au băgat în seamă această descoperire. Probabil că cel mai important aspect este de ordin financiar, odată descoperit tratamentul pentru cancer, se vor înregistra pierderi imense în rândul companiilor producătoare de medicamente.

DCA este un medicament sigur și nontoxic, care atacă celulele canceroase într-un timp foarte scurt. Procesul este unul de scurtă durată și medicamentul nu dăunează ţesuturilor sănătoase, ceea ce îl face un leac miraculos. Costul de producere al acestui medicament este unul foarte mic, fapt pentru care a fost ignorat încă de la bun început de companiile farmaceutice care aleargă după maximizarea profitului indiferent de rezultatul medicamentelor.

Companiile farmaceutice nu au prezentat niciun interes pentru cercetarea și producerea acestui tip de medicament.” susține Evangelos Michelakis într-un interviu acordat unei reviste de specialitate.

Cele mai multe medicamente pentru cancer prezente pe piață produc foarte multe efecte adverse pacienților și sunt de zeci de ori mai scumpe decât DCA. Orice companie farmaceutică nu este interesată de acest aspect ci doar de profit.

Fără promisiunea unui prodit considerabil, nicio companie farmaceutică nu este interesată de producerea unui asemenea medicament“, a explicat Omudhome Ogbru, cercetător în cadrul unei companii farmaceutice din New Jersey.

Revista Forbes clasează după afacerea cu petrol, companiile farmaceutice în topul clasamentului profitului înregistrat anual. Acesta este o afacere impresionantă în care se învârt miliarde de dolari anual, iar pacienții sunt lăsați de izbeliște atunci când au cea mai mare nevoie de ajutor, în lupta cu o boală necruţătoare precum cancerul.

sursa: efemeride.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu