Politică

Tăriceanu: Căderea Guvernului Ponta a fost rezultatul unui plan bine pus la punct

Tariceanu2Președintele Senatului și copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a dat cărțile pe față și a făcut câteva afirmații demne de luat în seamă. Acesta a susținut la postul de televiziune România Tv că Guvernul Ponta a căzut nu din cauza unei întâmplări, ci a fost rezultatul unui plan bine pus la punct, urmărit. Tăriceanu spune că un an de zile s-au făcut toate eforturile pentru ca Guvernul Ponta să fie dat jos și acest lucru a reușit până la urmă.

„Ma refer la anul scurt de la alegerile prezidentiale. Este grav ca riscam sa ne indreptam catre un monopol de putere pe care l-am mai cunoscut in Romania recent, in perioada 2009-2012, in perioda guvernarii Basescu-PDL. In acest fel, nu ne indreptam catre o adevarata democratie si catre un adevarat stat de drept, ci, mai degraba, facem o figura penibila, ridicola in UE prin astfel de demersuri, incercam sa construim structurile de putere dupa gustul unei persoane”, a declarat preşedintele Senatului.

Şeful Senatului susţine că se va opune, în situaţia „ipotetică” în care s-ar pune în discuţie suspendarea şefului statului, Klaus Iohannis, „atâta vreme cât preşedintele respectă Constituţia”. Întrebat dacă se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să îi ceară demisia, după ce DNA a început urmărirea penală a sa, Tăriceanu a explicat că şeful statului „nu are nicio calitate în această privinţă”.

Cu toate acestea, Tăriceanu spune că Klaus Iohannis nu numai că nu este străin, ci este un actor, unul dintre cei care a încercat, banuiesc că intenția nu a fost abandonată, a încercat în perioada vacanței parlamentare să negocieze înlocuirea lui de la șefia Senatului. Este afirmația făcută de Călin Popescu Tăriceanu, încă președintele Senatului. „Demersurile acestea fac parte din planul mai amplu, pe care l-a si reusit partial, de a avea Guvernul lui, serviciile lui si, desigur, ca ii trebuie si Parlamentul. Ceea ce s-a intamplat si la Camera Deputatilor si ar fi putut sa se intample si la Senat. Asadar, declaratiile bombastice si iresponsabile ale doamnei Gorghiu se incadreaza perfect in aceasta actiune, pe care presedintele si-ar dori sa o vada realizata”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Şeful Senatului a mai precizat că se cere demisia sa prin mai multe căi. „Sunt doua actiuni paralele. Ceea ce vedeti ca s-a intamplat in ultimele zile cu actiunea din partea organelor de ancheta, de a ma considera suspect intr-un dosar, urmat imediat de declaratia Alinei Gorghiu si a lui Vasile Blaga, prin care cer demisia mea, este o cale de actiune. Cealalta este calea politica”, a explicat Tăriceanu

Sursa: Sokant.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • E extrem de usor sa demonstrat ca ,din ordinul lui Iohanis s-a dispus declansarea nenorocirii de la Colectiv polosindu-se o varianta de Zyklon B.butelca cu acid cianhidric care in contact cu aerul ridica temperatura aerului la 2000 de grade si topeste tot,inclusiv plamanii.