Politică

Suplimentele nutritive, o păcăleală de 250 de milioane de euro

suplimenteÎn România se consumă, anual, aproximativ două cutii de vitamine pe cap de locuitor, iar valoarea estimată a pieţei româneşti a suplimentelor nutritive este de 250 de milioane de euro.

De multe ori, beneficiile înscrise pe etichetă s-au dovedit a fi mincinoase. Pe 14 decembrie 2012, UE a definit o listă de menţiuni permise pe etichetele suplimentelor alimentare.

Drept urmare, după verificări, au fost găsite peste 1.700 de menţiuni mincinoase şi doar 200 conforme cu realitatea. Un raport realizat de Agenţia Americană pentru Cercetare şi Calitate în Sănătate din 2006 a concluzionat că administrarea regulată a vitaminelor şi suplimentelor nu are efecte însemnate în ceea ce priveşte prevenţia în bolile cardiovasculare, cancer sau cataractă. Plus că şi aceste medicamente trebuie luate la indicaţia medicului, însă ele se dau fără reţetă, li se face o reclamă agresivă, încurajându-se automedicaţia.

Unele dintre cele mai vândute produse sunt suplimentele pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii sexuale, cele pentru pentru slăbit şi cele care promit întărirea imunităţii, cumpărate în special de părinţi pentru copii.

Pentru toate trebuie însă să existe acordul medicului, întrucât unele produse pot interacţiona cu medicamentele luate în paralel de persoana respectivă.

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • “Pentru toate trebuie însă să existe acordul medicului, întrucât unele produse pot interacţiona cu medicamentele luate în paralel de persoana respectivă.” Din start se vede cat de subiectivi sunteti. Medicamentele fac bine, suplimentele nutritive nu. Pe de alta parte se intelege ca toata lumea ia medicamente prescrise de doctor si deci sa nu care cumva sa luam suplimente nutritive sa interactioneze. Uite ca eu va declar falsi si mincinosi 100%. EU m-am vindecat cu suplimente nutritve si nu am nevoie nici de doctori, nici de medicamente. Nu mai faceti propaganda afacerii doctori-famacii.

  • Daca tin bine minte, Hippocrate zicea cam asa: alimentele sa va fie medicament si medicamentele hrana. Stia ce vorbea, spre deosebire de epigonii actuali. Suplimentele sub forma de capsule nu sunt departe de medicamentele din farmaciile alopate. Poate dar ca au mult mai putine “reactii adverse”. Incerati totusi plantele, asa cum le-a creat Dumnezeu, sau natura, cum vreti…

  • E adevarat ca trebuie alese suplimente nutritive de calitate, care contin concentratii mari din substante naturale (extrase din plante, legume, fructe si minerale) si au si componente homeopate. Eu cu asa ceva mi-am rezolvat vindecarea profunda a corpului. Acum nu mai am absolut nicio problema si am si energie si vitalitate ca la 20 de ani.

  • Dragilor, eu am peste 50 de ani si am avut o tumora de 12 cm x 8 cm x 7 cm pe rinichiul stang, pe care nu am vrut sa o operez si am ales sa ma tratez singura naturist. M-au ajutat suplimentele nutritive de la Secom care au un fecet exceptional. Acum nu mai am nimic. Mai merg odata la doi ani sa-mi fac cate un ecograf si atat. Fiecare e liber sa faca ce vrea, eu am ales calea asta si am reusit.

  • Erata: “efect exceptional”.
    Completare: e adevarat ca am cheltuit foarte multi bani dar nu am devenit o handicapata operata si chinuita de doctori ci mi-am regenerat corpul.

  • Suzana avea AIDS si s-a vindecat!
    Ahoe suplimente nutritive!
    Sau platfus la un slap, dar nu conteaza, e zglobie si sare din … dintr-o parte in alta.

  • “Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii;
    …Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;
    Voi pastra respectul deplin pentru VIATA UMANA de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar LEGILOR UMANITATII”, din Juramantul lui Hipocrate (varianta moderna), care, din pacate, la ora actuala sta rastignit de procedura haotica din sistemul medical invadat de mafia “MEDICAMENTUL”, sub toate aspectele: de la conduita terapeutica, la haosul legislativ, administrativ, la “bunavointa si intentia” manifestata de unele ONG-ri care, sub sigla vindecarii omului, in prealabil, insidios, il aduce la stadiul de victima/leguma, vezi nr. din ce i ce mai mare de suferizi: cancer, diabet, afectiuni cardiovasculare, neurologice, neuro-psihiatrice, nr. de persoane cu handicap, dizabilitati, asistati social…DEMENTA si vb ceea NOATEA MINTII!

    Demonstrat stiintific: toate organele sistemul organismului uman in general, lucreaza la unison, iar autoritatea care regleaza procesele celulare este pH-ul, val. peste 7.0-indica un grad compatibil de alcalinizare (ex. un pH ideal al sangelui este de 7.4!, purtator al informatie genetice, ancestrale), cauza imbolnavirilor fiind generata de aciditatea acumulata in organism, sens in care, SECRETUL VINDECARII si FORMULA SANATATII, ABUNDENTEI rezida in : Dieta alcalina ( cereale, legume/frunze verzi, seminte, hidratare/terapii alternative, naturiste etc)+ Terapia spirituala de armonizare/echilibrare energetica: Vibratia/trairea aferenta Rugaciunii (iertare, recunostinta, iubire, pace), pe cale de consecinta la pachet cu regandirea proiectului de tara privind implentarea reformei agricole compatibile, incurajarea/stimularea fermierilor, producatorilor autohtoni, in acord cu dimensiunea corecta in intelegerea notiunii de specific national (extemismul nu este specific natiunii noastre!)
    Tot de la Hipocrate: sa manaci, fara sa satisfaci complet senzatia de foame-Daca nu te saturi, nu te ingrasi!…si nu-i ingrasi nici pe altii la conturi, offshor-uri, paradisuri fiscale pe cale de disparitie, specie incompatibila cu ev vietii pe Pamant!