Politică

SuperMedicii: Serviciu de medicină de urgență PRIVAT

super mRafalele trase înspre Raed Arafat zilele astea mi-au dus aminte de o mică manipulare dată imediat după incendiul din Colectiv de către Sorin Ioniță (Expert Forum, fost apropiat al regimului Băsescu). Când toți sugerau că Arafat ascunde morți în morgă pentru ceva motiv inventat, dl. Ioniță găsise un detaliu important – echipajele SMURD nu cărau în salvări fiole de CyanoKit, un medicament care costă 700$ fiola și pe care echipajele din State o au în salvări ca să o administreze ca antidot celor otrăviți cu gaze cu cianură.

Sorin Ioniță chema presa, opinia publică, strada, Vice News, Vice Traduceri, Fox News, forumurile de păreriști, toți, să investigheze de ce serviciile de urgență din România nu au administrat CyanoKit celor răniți în Colectiv, așa cum zice el că s-ar fi făcut în Vest. Evident povestea nu a prins, poate fiindcă toată lumea sugera că efectul a fost atins prin administrarea de vitamina D, mult mai ieftină. Sau pentru că nu erau neapărat gaze cu cianuri emanate în incendiu. Cine știe. Oricum nu Sorin Ioniță care doar împingea antidotul de 700$ din Vest împotriva lui Arafat.

Acest episod m-a inspirat în a scrie următoarea scenetă jucată într-un viitor apropiat unde ultima redută a stângii este eliminată și se purcede la privatizarea serviciilor de urgență, așa cum își dorea de mult stimatul lider Traian Băsescu. Sceneta se numește “SuperMedicii SRL” fiindcă oamenii care iubesc liberalismul adoră supereroii.

Era o seară ploiasă și bunicul lui Gigel făcuse un infarct. În timpul spasmelor Gigel sună disperat la 112.

– 112 ce urgență aveți? întreabă centralista.

– Bunicul meu, are un infarct. La Strada Viitorului nr. X aș vrea o salvare.

– Avem 20 de firme de servicii de urgență competitive, toate autorizate conform Standardelor Minime Naționale, care vă pot oferi acest serviciu. Dar pentru că probabil nu aveți timp să consultați toată lista vă dau acum 3 opțiuni alese aleator de calculator. Prima este SuperMedicii – nivel de preț premium. A doua este Îngerii Reflectorizanți – nivel de preț mediu. A trei Ori la Bal Ori la Spital SRL – nivel de preț economic.

– Oh, extra, extra, superdoctorii, nu contează.. Să vină repede că moare!

– OK domnule trimitem SuperMedicii.

După 18 minute doi tineri cu zâmbetul pe buze și salopete impecabile apar la ușă cu două lăzi mari de echipament.

– A chemat cineva SuperMedicii? Am ajuns în 17 minute de la preluarea apelului. Ne încadrăm în Standardul Minim Național și am fost cu 4 minute mai rapizi ca standardul mediu vechi al medicinei de stat. Cum putem fi eroi azi?

– Uh, bunicul meu, a făcut infarct, nu mai respiră.

– OK! Vom aplica resuscitare și defibrilator – serviciu gratuit conform Grilei Naționale de Servicii Gratuite. Dar până scoate echipametul colegul meu, vă avertizez că defribrilatorul poate reporni inima domnului….

– Marin.

– Domnului Marin o poate reporni în fibrilații! Asta e rău! Da, ironic, defribilatorul pornește fibrilații, haha! Putem să îi facem intravenos FibriloStop, un medicament bun care previne fibrilațiile în caz că inima repornește. Dar nu este compensat și costă 200 de euro! Avem permisiunea de a pregăti pacientul cu FibriloStop?

– Da, dacă ajută adică … n-am 200 de euro dar.. mă împrumut.. stai adică inima e oprită.. Uau! da, orice, vă rog!

– Execut resuscitarea de 5 minute și inima nu repornește. Permisiune de a injecta CardioStart, un medicament unic care POATE porni inima dlui…

– Marin.

– Dlui Marin. Medicamentul nu este compensat și costă 500 de euro. Avem permisiunea de a administra de urgență CardioStart?

– Nu. Adică da, Doamne. Da! Dar of, nu am și cu celălalt medicament…

– Domnule nu vă speriați în total cele două medicamente fac 700 de euro. Dar fiindcă este nevoie și de un transductor care să compatibilieze FibiriloStop cu CardioStart (care în mod normal costă 300 de euro) vă putem oferi CardioRestart Kit care le are pe toate trei medicamentele la 800 de euro. Ce spuneți. Este prețul final! Majoritatea companiilor nu au aceast kit dar SuperMedicii pasează mereu reduceri decente clienților lor!

– OK, OK, 800 de euro, final orice vă rog, dă vreun semn?

– Domnule, colegul meu lucrează de 15 minute și bunicul dumneavoastră este mort.

– Confirm, a decedat, opresc resuscitarea. Am respectat Standarul Național de Resuscitare.

– Ne pare rău domnule…

– Gigel.

– Gigel. În acest moment tragic nu putem decât să ne oferim condoleanțele. Dumnezeu îi alege pe cei mai buni!

– Vai, Doamne, mi se rupe inima, ce să fac… Doamne!!

– Ne pare rău. Dacă mai putem ajuta cu ceva…

– Nu, nu, mersi băieți, uite o atenție..

– Domnule Gigel, nu! Jos plicul! Medicii noi nu mai primesc ciubuc. Ciubucul a distrus acest sistem iar noi am învins ciubucul!

– Jos plicul. Corupția ucide! SuperMedicii nu vor fi niciodată corupți, domnule Gigel!

– Domnule Gigel nu luăm un ban peste tarifele comunicate. Au murit oameni ca să schimbăm acest sistem!! Cash sau card?

– Poftim?

– Cash sau card domnule Gigel, pentru CardioRestart… 800 de euro plus intervenția 100 de euro Preț Premium…

– A… card… nu știu. E atât de scump. Ce mama mă-sii ați pus 800 de euro preț la un rahat și bunicul a murit, acum avem înmormântare, vai Doamne, crapă sufletul în mine.

– Domnule Gigel vă asigurăm ca ați plătit prețul corect pentru medicament astfel încât să acoperiți toate costurile de cercetare, de producție, de logistică. Prețul nu este setat de noi, domnule Gigel, ci de piață!

– De mâna invizibilă!

– De Adam Smith!

– De David Ricardo!

– Vă mulțumim domnule Gigel că ați ales SuperMedicii. Poftiți gratuit o Păturică de Bun Simț ca să îl acoperiți pe regretatul domn…

– Marin.

– Marin. Da. Foștii medici vă lăsau mortul așa, întins în casă. Insă noi credem în decență. Și iată un pont – pe Păturica de Bun Simț este numărul unei firme funerare – aveți 15% reducere arătând Păturică de Bun Simț!

– 15%!

– Am plecat, mulțumim, a fost o onoare, la revedere, domnule Marin!

Autor: Buciuman

Sursa: Rezistenta.net