Politică

Statului totalitar. Alte lucruri “ciudate” la justitie

Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi, a prelungit, sâmbătă, mandatele adjuncţilor lui Daniel Morar, procurorul șef al DNA, conform luju.ro.

Potrivit sursei citate, Kovesi a prelungit mandatele lui Carmen Gâlcă şi Laurei Oprean, precum şi pe cel al şefului Secţiei a II-a pentru combaterea faptelor conexe celor de corupţie, Doru Tulus, dându-le delegare pe aceste funcţii de conducere. Astfel, echipa la DNA rămâne neschimbată, delegaţiile fiind acordate pe o perioadă de cel mult şase luni. Aceste delegări s-au realizat de procurorul general pe ascuns, fără ca opinia publică să afle.

Deocamdată nu se ştie dacă ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, este la curent cu aceste delegări, făcute înainte de expirarea mandatului. Conform atribuţiilor sale, ministrul Justiţiei are posibilitatea legală de a face propuneri pentru ocuparea respectivelor posturi. Nu este exclus ca ministrul Justitiei, Titus Corlatean, sa nu fi avut habar ca celor trei sefi de la DNA le-au expirat mandatele si ca trebuia sa faca propuneri de numiri in functie… daca cumva ministrul a uitat, actuala Guvernare a pierdut una dintre cele mai bune ocazii de a face putina “curatenie” la DNA unde toti sefii au fost “nasiti” de Traian Basescu!

La începutul lunii februarie, Kovesi i-a prelungit cu şase luni delegarea lui Morar în funcţia de şef al DNA.

Traian Băsescu, anunţa încă de anul trecut că va cere o astfel de prelungire a mandatului şefului DNA.

Daniel Morar a avut două mandate de conducere, iar legea nu îi mai permite o nouă nominalizare pentru şefia instituţiei. Delegarea este practic singura soluţie tehnică găsită de Kovesi.

PS: procurorul sef al Sectiei a II-a a DNA Doru Tulus conduce sectia in care se intrumenteaza dosarul in care sunt pusi sub urmarire medicul Serban Bradisteanu si cei trei ofiteri, sefi in Politia Capitalei, dupa scandalul “Adrian Nastase”.

sursa: cotidianul.ro