Politică

Statul român UNITAR primeşte o lovitură din partea Europei: “Autonomia teritorială contribuie la protejarea minorităţilor”

autonomieAdunarea Parlamentară a Consiliului Europei a dat un avânt pretenţiilor autonomiste maghiare, adoptând o rezoluţie în care se arată că autonomia teritorială poate contribui la protejarea drepturilor minorităţilor, informează Mediafax.

APCE recomandă statelor membre să aibă în vedere diferite forme de protecţie a minorităţilor, una din acestea fiind autonomia teritorială. “În acest sens, Adunarea reaminteşte Rezoluţia 1334/2003 privind experienţele pozitive ale regiunilor autonome ca sursă de inspiraţie pentru rezolvarea conflictelor în Europa, care stipulează că stabilirea unei entităţi autonome poate fi privită ca parte a procesului de democratizare“, se arată în textul rezoluţiei.

APCE mai consideră “că autoguvernarea teritorială poate contribui în mod eficace la protejarea drepturilor minorităţilor de o manieră colectivă şi evitând asimilarea”. De asemenea, Adunarea consideră că “un element esenţial’ al protejării drepturilor minorităţilor naţionale” îl constituie “respectul dreptului la identitate comună, care include cultura, religia, limba şi tradiţiile“.

Minorităţile au dreptul să-şi menţină şi să-şi dezvolte propriile lor instituţii şi “ar trebui să primească o protecţie colectivă, aşa cum este stipulată în Recomandarea 1735 din 2006“.

APCE recomandă ţărilor membre ale Consiliului Europei să ia ca model autonomia Tirolului de Sud.

Sursa: Nationalisti.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ei, de asta e bine sa fie votati in PE oameni cinstiti, nepatati, oameni care sa urmareasca interesele Romaniei.

  • Pe români în Europa îi vor permanent încleştaţi de hapsânii vecini,ca să-i ţină slabi prin diferite dependenţe… Nu prea am auzit ca în Sudul Basarabiei şi în Bucovina europenii ar încerca să salveze DECULTURIZAREA prin ucrainizare a romnilşor – moldoveni..!

  • Da sigur!!…Europarlamentarii nostrii sunt ”cumparati”de clanurile financiare internationale care doresc divizarea tarii…vinderea ei pe tarabele occidentului….

  • Ei, nu zau ! Ia autonomizati-va voi acolo la bruxelles (intentionat scris asa), sa vedeti cam cum e, si abia apoi veniti si dati asemenea sfaturi altora. Pina atunci, pa-pa si pusi !

Abonează-te la newsletter