Analize și opinii Politică

Stăpânii au venit în țara arendașului Băsescu

Stăpânii coloniei încredințate arendașului Băsescu au început să aterizeze la București. Vor locui în hotelurile scumpe ale metropolei de pe Dâmbovița, se vor realege între ei și vor îngădui, la marele congres găzduit de Casa Poporului (aia mare, făcută la comanda lui Ceaușescu, „rușinea Europei”), să cuvânteze din partea colonizaților Băsescu și Blaga. Popularii europeni sunt, pentru câtă vreme nu se știe, forța politică cea mai forțoasă a Europei. Vedete sunt Barroso, Merkel, Reding, personaje care au învins lovitura de stat din România, au retras de pe străzi tancurile și au dat deoparte din fața plutonului de execuție membrii Curții Constituționale pe care Antonescu și Ponta tocmai se pregăteau să-i mitralieze. Au anchetat, cu sprijinul armatei autohtone de procurori, bine gătită și selectată (lună de lună câte 50 bucăți) de Băsescu, țăranii care au cutezat să voteze la referendum, vreo 90 la sută pentru plecarea suspendatului, vreo 10 la sută pentru rămânere. Au anchetat șefi de secții de votare, primari, politicieni. Au băgat frica în oasele românilor, abia vindecați după episoadele Canal, colectivizare, comisari sovietici. Boala fricii, grație mândrei și democraticei Europe, a fost reinstalată în sufletul românilor. Mulți, din ce în ce mai mulți, urăsc în tăcere Europa pe care o iubeau necondiționat și o vedeau ca speranța noastră de revenire în lumea bună. Lumea bună s-a dovedit lume rea. Bună doar pentru servitorul Băsescu, gata să dea pe tavă tot, tot ce-a mai rămas de dat, numai pentru a rămâne el la putere. Jalnică, rușinoasă putere!

Inspectorii coloniali își țin nunta și botezul și cumetria la București. Capitala a fost găsită liberă de teroriști care pot da cu ouă clocite în garderoba doamnei Merkel. Nu suntem Grecia, unde a pățit-o. Românii sunt primitori și tac. Unii spun că tăcerea lor e împănată cu dinamită, dar ce contează ura care nu face plici și nu mânjește cu gălbenuș coafura?

Inspectorii coloniali vin și cu o recompensă înaltă, care-i împăunează și mai tare. Salvarea României din ghiarele românilor le-a adus Premiul Nobel pentru Pace. Iată un nou motiv de geamparale. Dacă n-ar fi atât de mulți, Băsescu i-ar duce și la Cireșica, singurul reper cultural pe care-l știe și cu care se laudă. E Coloana lui Infinită și Masa Tăcerii lui gălăgioase, stropită din belșug cu ciorbă de potroace și spirtoase. Bun venit Europo! Bun venit, cu băseștii tăi, fiindcă și pe ai tăi îi cheamă tot Băsescu – Barroso Băsescu, madam Merkel Băsescu, Viviane Reding Băsescu. Poate că, în cele trei zile cât bântuiți și vă ghiftuiți pe aici, veți băga de seamă că România n-are popor. Așa e, nu mai e populată. Românii activi, încă buni de deșelat în muncă, sunt pe la voi, pe schele, la măturat rigole, făcând munci de menajere, inclusiv în bucătăria portughezului ăla îngâmfat și grețos. Aici, așa cum ați vrut, e doar Băsescu. Ne-ați confiscat voința exprimată prin vot, ne-ați mânjit cu porecla de teroriști ai democrației și ne-ați luat, trag nădejde că nu pentru multă vreme și țara, cu nume cu tot. Da, în țara Băsescu, sunteți primiți cu plecăciuni, executate de arendașul pe care vi l-ați ales și nu vă paște nici-un pericol. Doar așa, prin accident, să vă scuipe în coafură găinațul unei vrăbii care, survolând vigilențe, se va slobozi exact unde meritați. (Lucian Avramescujurnalul.ro)

Congresul PPE la Bucureşti: 1200 de delegaţi, prioritate în trafic şi cină în Centrul Vechi

Reprezentanţii PPE se vor reuni în cadrul Congresului miercuri după-amiaza, însă lucrările aferente reuniunii de la Bucureşti se vor derula pe întreaga durată a zilelor de 17 şi 18 octombrie.

Miza politică a reuniunii de la Bucureşti nu este foarte însemnată din punctul de vedere al competiţiei. Pentru funcţia de preşedinte al PPE există o singură candidatură: ce a lui Wilfred Martens, actualul şef al popularilor europeni.

Pentru cele 10 funcţii de vicepreşedinte s-au înscris 14 candidaţi, printre care şi Anca Boagiu, care reprezintă în mod direct PDL în familia popularilor.

Printre vedetele politice aşteptate la Bucureşti se numără fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la eveniment urmând să participe şi preşedintele României, Traian Băsescu.

Pregătirile pentru amenajarea spaţiilor din interiorul Parlamentului au debutat încă de luni. Pe lângă amplasarea scaunelor, tribunelor şi echipamentelor electronice în sălile rezervate dezbaterilor, sediul legislativului a avut parte şi de schimbări estetice. Vechile canapele din piele aflate în coridorul principal al clădirii au fost înlocuite cu unele moderne tapiţate cu pânză albă.

Pentru cazarea celor peste 2000 de persoane reprezentând delegaţii şi personalul auxiliar au fost puse la dispoziţie şase hoteluri de patru şi cinci stele din Bucureşti: Marriott, Intercontinental, Howard Johnson, Novotel, Parliament Hotel şi Ibis Parlament. Cât priveşte deplasarea prin traficul aglomerat al Capitalei, delegaţiile oficiale nu vor avea un culoar special, însă vor beneficia de prioritate în trafic. De altfel, pentru dirijarea circulaţiei poliţiştii au fost mobilizaţi încă de marţi de-a lungul Căii Victoriei.

Delegaţii vor avea parte de o cină festivă marţi seara, la Restaurantul “Caru cu Bere” din Centrul vechi al Capitalei. (rtv.net)

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Se pare ca inregistram un nou record: in oricare alt stat din Europa, inclusiv in oricare din tarile de origine ale “popularilor”, acestia ar fi fost primiti cu manifestatii de protest si huiduieli, dar noi, romanii, suntem un popor civilizat ce naiba! Ma intreb ce li s-ar fi intamplat “stimabililor” daca organizau congesulin Grecia.

  • Adevăr zic vouă: Dacă organizau Congresul în Grecia, s-ar fi întors mai bogaţi în ţara de origine. Între timp, zecile de mii de ouă clocite s-ar fi transformat în pui.