Politică

SRI vrea ”Maidan”!

Cu toate ca a trecut ceva vreme de cand scriam ca ”Putin vrea haos si macel in Romania”, iata ca radicalizarea de ultima ora a ”rezistentei hastagiene” tot a luat prin surprindere structurile statului.



Dar nu pe toate, ce-i drept, intrucat Jandarmeria pare sa-si fi citit cu mai mare atentie fisa postului. Numai ca singura structura militarizata a Ministerului de Interne va fi supusa in perioada urmatoare unei presiuni fara precedent, doar – doar o face ”greseala fatala” pe baza careia sa poata fi declansata ”marea emotie nationala” care sa duca la rasturnarea ”in strada” a puterii politice legitime. Iar Jandarmeria are cel putin franturi de informatii despre ce se pregateste, astfel ca temerea ca nu cumva sa fie adusi din nou copii nevinovati printre protestatarii din Piata este mai mare decat oricand. Iata insa ca structura de cercetare –documentare a Jandarmeriei este lasata singura pe frontul deschis de ”protestatarii” profesionisti atatati de useristii lui Cristian Ghinea. Cel care pare a fi ”alesul” lui George Soros pentru a conduce ostilitatile de pe viitorul ”Maidan”, care se vrea a fi declansat cat mai curand atat in centrul Capitalei, dar si la Cluj !

Mai mult, dezvaluirile noastre privind notele contrainformative cu privire la planul lui Putin de a arunca mai bine in anarhie Romania, decat sa o lase pe mainile republicanilor americani si a puternicelor interese economice in domeniul securitatii energetice cuprindeau date concrete despre planul FSB-ului rusesc de a dinamita stabilitatea din tara noastra prin fortarea unor violente stradale. Insa cum nu mai este timp prea mult la dispozitie pana ce Romania va intra in ”Troica Europeana” pentru preluarea Presedintiei Consiliului UE, moment din care orice plan de schimbare in forta a puterii politice cade de la sine, fanaticii statului paralel nu mai au nici macar rabdare sa astepe luna septembrie, cand ”prevedeau” o mare pandemie care sa repete experimentul ”Colectiv”. Si cum dupa descinderea lui Wess Mitchell la Bucuresti si-au pierdut orice bruma de speranta ca vor mai primi vreun sprijin de la Washington, ”dulaul lui Trump” transmitandu-i sec lui Iohannis doar sa mute ambasada Romaniei in Israel la Ierusalim si sa asigure cadrul legislativ pentru marile investitii energetice americane in Marea Neagra, useristii au dat semnalul declansarii ostilitatilor prin mijloacele ”luptei urbane de gherila”.

Si cu toate ca este suficienta o singura ”scanteie” ca sa aprinda ”gazul” minutios turnat in Piata Victoriei de ”societatea civila sorosista” mai ceva ca la Clubul ”Colectiv”, Serviciul Roman de Informatii are grija doar ca, periodic, sa mai expulzeze cate un ”radicalizat” de duzina. Asta desi detine, de ceva vreme, toate informatiile probate privind plata ilegala a unor lideri ”hastagieni” de companii germane, racordate insa la ”conducta” cu bani a FSB-ului rusesc, la un etaj periferic al unui bloc din Piata Unirii !  Informatii pe care, in loc sa le valorifice operativ sau barem sa le transmita decidentilor politici sau celor de la structurile abilitate  s-au chinuit doar ca nu cumva sa ajunga si la urechile partenerilor strategici, care sunt acum foc si para pe acest ”joc dublu”, de ”curva ieftina”. Si cu toate ca SRI-ul se impauneaza ca are o mai mult decat stufoasa Directie de Aparare a Constitutiei, care buna vreme a fost condusa chiar de actualul adjunct Adrian Ciocirlan si care ar fi fost prima obligata sa sara in combaterea ”radicalizarii civile” si a atacurilor fatise la Curtea Constitutionala, generalii de la conducerea serviciului adopta fata de acest pericol la siguranta nationala aceasi atitudine de ”pasivitate colaborationista” ca si fata de traficul cu legume si fructe facut de reteaua kurdului Sahin Yuksek ! Insa cu un Hellvig tot mai izolat si cu ambitiile personale faraonice ale adjunctilor sai, iata ca ”rezistenta coldista” de la nivelul SRI isi joaca acum, in strada, ultima carte…

Coldea, vizionarul userist…

In ceea ce priveste dilema daca USR vine intr-adevar de la ”Uniunea Salvati Romania” sau de la ”Uniunea Soros Romania”, probabil ca adevarul este pe undeva pe la jumatate.

In schimb, pentru multi dintre initiatii sistemului este o certitudine implicarea lui Florian Coldea, pe vremea cand generalul avea ”telecomanda” intregii tari in biroul sau ”din padure”, in aparitia acestui ”partid antisistem”! Si daca unii apropiati chiar l-au avertizat atunci pe seful operativ al SRI-ului ca risca sa isi ”rupa gatul” prin crearea unei asemenea ”struto-camile” politico- activiste, iata ca acum se dovedeste ca Florian Coldea s-ar fi putut dovedi un adevarat vizionar. Pentru ca in ciuda stabilitatii politice din Parlament, actuala guvernare este supusa unei presiuni crescande. Dar nici din partea unor lideri liberali care, dupa ce si-au ”ridicat fustita” in fata statului paralel pare sa fi inceput sa le placa pozitia ”ghiocel” si nici macar din partea presedintelui Klaus Iohannis. Mai ales ca, dupa ce a fost ”capcanat” sa o ia prin ”balariile” diplomatiei cu incriminarea ”afacerilor cu evreii”, nu mai are de atunci pe ordinea de zi a agendei prezidentiale decat un singur punct : cum sa se reabiliteze in fata unui Israel care, insa, nu uita si nu iarta ! In schimb, atunci cand era mai mare nevoie decat oricand de o operatiune de destabilizare care sa mentina vie ”flacara rezistentei” pe care pragmatismul emisarului lui Donald Trump aproape ca o stinsese, useristii dovedesc nu doar ca se poate baza pe ei, dar si ca au ”expertiza” necesara. Iar dupa ce Cristian Ghinea nu s-a sfiit sa ” fluture mijlociul” chiar de la tribuna Parlamentului si sa-i cheme pe ”vizitatorii” Monicai Macovei  sa se tavaleasca pe jos, iata ca deja s-a trecut in strada ! Si asta la doar cateva zeci de ore dupa ce Moscova pregatea deja terenul, denuntand tocmai acum, in doua etape, arestarea unei fatale ”Mata Hari” basarabence racolate de SIE, dar care ar fi lucrat pentru SUA si care fusese monitorizata de FSB de mai bine de un an !

Nu mai au plicuri galbene!

La apogeul statului paralel, pe ”culoarele” din justitie deschise de generalul Dumitru Dumbrava la ordinele lui Coldea marsaluiau zilnic ofiterii SRI care le intindeau judecatorilor plicuri galbene, ordondandu-le susotit la ureche, in chiar salile de judecata, ”citeste si da inapoi” ! Si cum judecatorii nu indrazneau sa puna la indoiala ”vrajelile” neprobate de teama sa nu ajunga la randul lor viitoarele ”tinte” din plicurile galbene institutionalizate in baza unui protocol secret, ilegal si criminal deopotriva, astfel au fost ”paradite” mii de destine in ultimii ani. Si tot acele plicuri galbene au frant nenumarate cariere, intrucat de la ministri la diversi sefi de institutii si structuri asudau cand se trezeau pe cap cu sereistii care ”aparau Cosntitutia” aratandu-le pentru cateva fractiuni de secunda, cu aceeasi indicatie ”citeste si da inapoi”, plicurile galbene prin care erau anuntati daca SRI-ul era de acord ca sa ocupe cineva un post sau nu. Si indiferent ca era numit politic, ca a castigat un concurs sau ca obtinuse deja avizele necesare, ”tinta” era anihilata printr-un simplu plic galben al carui continut nici macar nu putea fi consultat  ulterior. Uite insa ca SRI-ul a cam terminat plicurile galbene, din moment ce nu mai trimite nicio nota informativa de acest gen, nici macar atunci cand trebuie ! Si lasa Jandarmeria singura in fata provocarii unei radicalizari in strada a unor organizatii cu vadite inclinatii paramilitare. Iar daca Piata Victoriei colcaie deja de ”acoperitii” lui Pahontu, uite ca sereistii nu calca pe acolo nici macar atunci cand ar trebui sa sprijine niste banale identificari ! Pentru ca teama cea mare a ”sobolanilor” din servicii, indiferent de ”gaurile” unde s-au ascuns sa li se piarda urma este tocmai faptul ca, daca ar mai apela la plicurile galbene, acestea ar putea ajunge pe mana celor pe care-i numesc cu spaima ”elementele incontrolabile” din sistem. Si care nu au putut fi deturnati nici prin racolari cu functii sau posturi si nici prin santaje ordinare de la juramantul militar depus ca ofiteri de informatii ai statului roman! Si doar ai statului roman! Insa ”aparatorii Constitutiei” se amagesc amarnic daca isi inchipuie ca nu sunt la randul lor ”cap de lista” pe ”agenda prioritara” a celor care sprijina ”noua ordine” din sistem…

”Dreapta rosie” si turistii germani

Si care cunosc cel mai halucinant secret al statului paralel, faptul ca, dupa cum se va dovedi cu acte peste acte, ”dreapta” de la noi este mai ”rosie” decat a fost vreodata FSN-ul lui Ion Iliescu ! Cel putin din punct de vedere al racordarii, prin intermedierea BND-ului german, bineinteles, la inepuizabilele resurse financiare puse la dispozitie de Moscova pentru ca Romania sa nu intre, alaturi de Polonia si tarile baltice, in ”coridorul sanitar” cu care Washington-ul incearca sa sugrume ambitiile expansioniste ale ”Tarului Putin”… Si ca tot a venit vorba de ”bratul lung” al BND-ului, mare a fost mirarea din ultimele zile a structurilor contrainformative romanesti la faptul ca atatia germani tineri si in putere  s-au ”ratacit” prin Europa de Est! Si in loc sa ajunga probabil la Campionatul Mondial din Rusia, sa-si sustina din tribune ”panzerele” din teren tot fac poze pe la Muzeul Satului, vorba ceea,  la o aruncatura de bat de sediul PSD din Kiseleff si de Piata Victoriei…

Autor: Catalin Tache

Sursa: National.ro

 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pt mine e clar ca Statul Subteran asta isi doreste si cum societatea e total divizata, iar partea conservatoare nu se va impaca niciodata cu pierderea libertatilor cetatenesti, n-ar fi exclus sa iasa un macel si o baie de sange cum n-a mai fost vreodata in Romania, asa cum prevestea in 2001, vizionarul pustnic din Rarau.

  • Perfect adevarat. Diferenta eate ca acuma stim si viermii astia trebuie striviti in fasa, exact cum a facut Erdogan in Turcia! Faceti chemarea doar!

  • Conflictul atrage conflict, tensiunea, tensiune atrage, si cutremurul social, cutremur tectonic. Vreti sa ne cutremuram?