Politică

Sorina Matei: ”Pe Laura Codruța Kovesi, cel mai neperformant procuror General al României, o vor jucătorii statelor, inclusiv americanii, pentru că e manevrabilă la comenzi pe care le execută întocmai și la timp!”

Cel mai neperformant procuror General al României, cu două mandate la activ şi fără niciun rezultat, cel mai catastrofal procuror şef al DNA, care a reuşit să distrugă pe termen lung un DNA clădit cu greu, lâsându-l efectiv o caricatură care nu mai impresionează pe nimeni, o carcasă de conservă fără fond cu 40% achitări, demis de Curtea Constituţională şi care a încălcat Constituţia şi legile ţării, a primit 17 voturi în COREPER din 22 în condiţiile în care 12 erau necesare, în cea mai puturoasă negociere politică europeană în care jocurile s-au văzut şi mirosit de la o poştă.Pe Codruţa nu o vor politicienii că e bună sau ştie meserie, că n-au nevoie de asta.  Pe Codruţa o vor jucătorii statelor, inclusiv americanii, pentru că e manevrabilă la comenzi pe care le execută întocmai, cu patos şi la timp. Ceea ce ei au nevoie de fapt nevoie atunci când vor să fie investigate tranzacţii, operaţiuni finaciare, companii uriaşe, jucători importanţi la nivel european şi mondial.

Nu contează că nu ştie nici Codurile Penale din ţara ei.Pentru ei nici nu contează asta. Contează doar siguranţa pe care o conferă profilul personajului Kovesi, siguranţa, asigurările şi garanţiile că prin ea lucrurile sunt predictibile, unele graduale, maleabile, pentru că fix atunci lucrurile sunt stabile şi controlabile. Pentru ei. Tocmai de aceea, în timp, i s-a clădit prin operaţiuni masive de PR pe bani publici sau ale companiilor pe care nu le-a investigat, inclusiv prin ambasade care, evident, au propriile interese, o retorică care nu are nicio legătură cu realitatea şi cu omul. Ceva fiction, care nu există: alternative truths, altenative facts.

Asta s-a întâmplat tocmai pentru a o impune şi a-i crea o anvergură europeană unui om care nici nu ştie măcar să scrie corect româneşte. Asta pentru cine o cunoaşte cu adevărat. Aşadar, dacă ai putea ca stat – să-ţi impui la şefia Parchetului European- un om care ştii că te ascultă, de ce n-ai face-o? Interesul mereu poartă fesul, nu profesionalismul, performanţa, rezultatele.

Este bine totuşi că Laura Codruţa Kovesi a evoluat tot prin puturoşenii politice. Pentru că prin performanţă profesională n-a putut niciodată. Tot timpul cineva, în general politicieni care doresc doar oameni controlabili în funcţii de procurori şefi, a impus-o cu forţa şi prin dealuri puturoase undeva. Aşa a fost numită în 2006 la PG, aşa a fost numită la DNA în 2013, aşa a ajuns în 2019 impusă la Parchetul European.

Din cramele lui Ghiţă şi piscinele politicienilor va ajunge în alte piscine europene. Un singur lucru mai are de făcut Codruţa: să-i ceară bani iar lui Ghiţă ca să dea înapoi cetăţenilor români cheltuielile ilegale cu chiria şi întreţinerea caselor pe care le-a ocupat ilegal ca Procuror General al României şi procuror şef DNA cu apartament în Bucureşti. Că aici vorbim de infracţiuni în formă continuată cu prejudiciu. Altfel, pe model Ghiţă, Maior, Bica, este foarte bine că ne pleacă “valorile” după ce-au făcut toată Justiţia praf şi ţăndări. Aici oricum nu prea mai are cine să-i investigheze. E deşert. Important e să dea şi banii cetăţenilor pe care i-a prostit înapoi.

Autor: Sorina Matei

Sursa: Sorina Matei Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …s-a ”produs” din nou Sorina Matei… zice ea despre cineva: ”care nici nu ştie măcar să scrie corect româneşte”… da’ sorina matei ”scrie corect româneşte”, asa cum se vede in continuare: ”mai catastrofal”, ”Ceea ce ei au nevoie de fapt nevoie atunci când…”, ”o retorică care”, ”şi prin dealuri puturoase” (probabil a vrut sa spuie deal-uri, adecatelea intelegeri, tirguri, mismasuri)… sa sorina noastra ne ”rupe” mereu cu expresiile ei inglezesti: ”alternative truths, altenative facts”… si totusi, limba romana cind o inveti ”duamna”?

  • Pai, daca UE a numit-o pe aceasta nulitate mega infractoare, mincinoasa si plagiatoare, la conducerea Parchetului European, inseamna ca Uniunea albastra dovedeste ca este si mai mare infractoare, ceea ce spune multe despre “barca” in care ne aflam captivi! Partea buna e ca “barca” a inceput sa cam ia apa pe la toate incheieturile, iar numirea “strategica” a acestei “balene albastre” in fruntea Justitiei “lor”, nu va face altceva decat sa duca la scufundarea definitiva a barcii! Am deja sticla de sampanie pregatita pt acel eveniment izbavitor pt neamul romanesc!

Abonează-te la newsletter