Politică

Sorin Faur: ”Coifuri, bașcheți, tronuri, glumiști și glumiste doar aparent dezorganizate”

După ce a furat Poșta, Dragnea pune botniță presei independente: Curtea de Apel București a declarat faliment irevocabil la Realitatea Media. Domnul ambasador Klemm s-a perpelit toată noaptea asta de preocupare. Echipat antiglonț, bavarezul Manfred Weber se îndreaptă încruntat spre o întrevedere cu Viorica, unde se va tranșa definitiv starea de lucruri care așa nu mai merge. Mai italian, Tajani plînge în pumni. Iar Feher Raluca a aflat, în sfîrșit, de ce tace Kovesi. Că i-au interzis să vorbească, d-aia tace! Că, iaca, e dictatură, da?



În contextul falimentului Realitatea, Feher Raluca e prețioasă. Căci ea fu, în 2017, inițiatoarea boicotului economic ratat contra televiziunilor care își permiteau să nu aplaude revoluția muii pînă și cu degețelele de la piciorușe. Cele trei prăvălii media de la care, susținută de vreo doișpe ageamii de aceeași încărcare neuronală, Feher Raluca presa pentru retragerea publicității erau A3, RTV, B1. Am spus la vremea aia că Feher&friends n-au cutia craniană suficient dezvoltată ca să poată pricepe că propuneau, de fapt, exact ce își imaginau că sancționează. Nu repet, fiindcă nu li s-a dezvoltat deloc între timp. Deci le-ar putea crăpa.

Cînd Feher Raluca de la Frontline Club Bucharest și prietenii săi vii, dar foarte imaginari făceau atletism oral prin intersecții tip Milka în plm, Digi24 era trimisă în judecată, cu tot cu trustul aparținător&manager, pentru dare de mită și spălare de bani. Între timp, au fost condamnați. Nedefinitiv. Tot pe-atunci, RealitateaTv tîrîia o veche sanchi insolvență, cu datorii de zeci de milioane de euro la stat și la privați, sub protecția directă a unora care nu cred să scape de pușcărie exact din această pricină. Între timp, iaca, instanța a confirmat și falimentul la Realitatea.

Desigur, Gușă protestează acuzîndu-i pe Dragnea și Coldea de complot, dictatură, stat paralel etc. Gușă uită să zică și că, dacă o fi cumpărat ceva de la Vîntu, a cumpărat datoriile Realității. Iar la caz că n-a cumpărat, ci i s-au făcut cadou, Gușă le va putea deconta la casieria fondurilor operative. Deci nu-i bai. Cît despre Rareș, neotribunul e asigurat cu iminentul salariu de eurodeputat penele. Ce să mai vrei de la viață?

Din lista de prăvălii mediatice necorespunzătoare în 2017 potrivit lui Feher Raluca rezulta cleștar că nici pe frontlaină, nici pe prietenii ei nu-i deraja statutul infracțional acordat de DNA-Kovesi prăvăliei Digi24; nu-i deranja nici că, la adăpostul unor dubioși în curs de omologare cu executare, de o veșnicie fiscală Realitatea juca total unfair într-o o piață de publicitate chircită, abulică, zgîrcită. Ce conta pentru promotorii civici ai integrității teve era strict elogiul revoluției muii lor. Ornat din oră în oră cu salate de lacrimi pentru banii românilor furați de Dragnea. După ce fuseseră furați de Ponta samd. Nu-i deranja nici măcar că 50% din RealitateaTv era deținută cu acte de un condamnat cu executare pentru că a furat Poșta Română. Poșta aia pe care o fură acuma Dragnea. După ce în 2009 o furase Vîntu, lăsîndu-l pe Voiculescu să fure sarea și uraniul.

Să n-o mai lungesc: Feher Raluca&prietenii stabiliseră că Digi și Realitatea puteau vinde Milka. A3, RTV și B1, nu. În plm.

La un survol grăbit deasupra acestor cuiburi de cuci nevrozați mult prea devreme, poți fi tentat să rîzi crezînd că n-are ce rău face o duduie uneori cu coif. Ei aș. De unde or fi dedus oare de curînd Europa și America că presa din România e sugrumată de caznele dictatoriale la care o supun corupții endemici? Și că libertatea de expresie este moartă-n coteț. Ei bine, n-au dedus. Au aflat fix de sub coifurile de deasupra bașcheților de gumă&glumă cool de pe tron. Coifuri, bașcheți, tronuri, glumiști și glumiste doar aparent dezorganizate.

În timp ce noi ne ocupăm de prostii, Dragnea fură Poșta. L-am văzut eu trecînd pe sub ferestrele-mi acuși c-o ușă în spate. Capitonată, bineînțeles.

Autor: Sorin Faur

Sursa: Sorin Faur Facebook