Analize și opinii Politică

Sfarsitul Romaniei, cu “flacara” (anti)democratiei la capatai

Când peste 80% dintre românii prezenți la vot te trimit la coșul de gunoi al istoriei, în condițiile în care sunt cu (măcar) 2 milioane mai mulți decât cei care te-au investit în funcția de președinte, să ieși hăhăind cu lumânarea în mână și să proclami ”victoria poporului” e mai mult decât nesimțire. E o minciună pe care Băsescu încearcă să o impună cu forța în ciuda evidenței.

Iar imaginea cea mai clară e acea așa-zisă ”flacără a democrației”. Deși i s-a atras atenția că simbolurile olimpice nu pot fi folosite în scop politic, Băsescu (și susținătorii lui) a continuat să uzeze de ea. Acea ”flacără a democrației” simbolizează, mai degrabă, îngroparea democrației. Lumânarea de lângă căpătâiul ei. (Mihai Gotiu – Voxpublica)


NOTA – razbointrucuvant.ro
Traian Basescu era, demult, cam din 2009, un presedinte care avea putere aproape exlusiv prin sprijinul extern. Dar acum, dupa referendum? Acum ajutorul extern nu mai e doar cel via FMI sau via Bruxelles. FMI se descurca si cu ceilalti, oricum.

Geopolitic, insa, sprijinul de care se bucura Traian Basescu si care l-a ajutat decisiv sa isi atinga obiectivul, anume neimplinirea cvorumului la referendum, arata cateva lucruri de maxima gravitate pentru integritatea Romaniei.

– sprijinul lui Viktor Orban, efectiv si intruziv, dar si perceput ca atarede cancelariile in jur, este pur si simplu o manifestare a influentei pe care o exercita Ungaria asupra Romaniei. Interesul clar al lui Orban de a il sustine pe Basescu este chiar mai amplu decat obiectivul declarat al autonomiei teritoriale. Este interesul de a VULNERABILIZA Romania, de a o slabi in general, ca vecin, in vederea obiectivului sau mai larg, reinventarea Europei Centrale (Mitelleuropa) alaturi de Germania.

Notiunea de Mitteleuropa are semnificatia concreta a zonei dominate de Germania in timpul primului razboi mondialOrban avea, deci, in vizor, o realitate geopolitica. Inca o data, nationalistilor care l-au sustinut pe Basescu si il sustin in continuare ar trebui sa le crape obrazul de rusine.

– implicarea lui Orban este un semn de maxima vulnerabilitate a tarii noastre fata de TOTI vecinii nostri deci si fata de Rusia (apropo de spaima stupida a unora ca USL e cu Moscova). Articolul de mai jos de pe Vocea Rusiei este sugestiv: daca Moscova spune ca Romania e condusa de la Budapesta, inseamna ca spune ca Romania e slaba, vulnerabila.

Ce pretentii sa ridice Romania in Basarabia si in est, daca ea este condusa de Budapesta? Nu cumva, mai degraba, ar trebui sa cedeze pe frontul estic si chiar sa accepte o federalizare a ei? Este, asadar, si in interesul Moscovei ca aceasta situatie sa se prelungeasca, pentru ca Romania se face praf, cu un presedinte sustinut de cancelariile “Europei Centrale” si lipsit de sustinere interna. Pentru ca o Romanie slaba, in conditiile in care e pion euroatlantic, e in interesul Rusiei.

Avand in vedere aceste presiuni geopolitice, Romania incepe tot mai mult sa semene cu Romania din planul Czernin din primul razboi mondial: total subordonata Puterilor Centrale (acelei Mitelleuropa evocate de Orban, adica Germania-Austria-Ungaria), cedandu-le teritorii carpatine si avantaje economice (Transilvania fiind oricum a Ungariei), cedand Dobrogea Bulgariei. O Romanie amputata si umilita in mod voit.

– Soros isi freaca si el mainile. Este genul de situatie perfecta pentru el, cand poate juca la doua maini: pe de o parte, guvernul Ponta devine si mai dependent de anemicul sprijin american (Wesley Clark), pe de alta, mult mai solida tabara Basescu (Tismaneanu-Macovei-MRU-GDS) era oricum a lui de la inceput.

In privinta politicii interne. O manifestare a incredibilului tupeu basescian: Am schimbat strategia de campanie când Antonescu a promulgat pragul; putea să nu o facă“.

Un fel de a spune: v-am facut fraierilor, daca eram in locul vostru nu as fi adoptat pragul pentru referendum, ha-ha-ha.Un ras sardonic la capataiul unei Romanii in agonie. Unele surse striga tradare. Asa sa fie? In mod cert, Traian Basescu are dreptate: va iesi mai intarit din aceasta criza. Era ultima ocazie sa fie oprit de la implementarea agendei de distrugere a Romaniei. O data depasit hopul popular, el va merge inainte cu si mai mare viteza si forta. Si iata, cere inclusiv acum ca autorii “loviturii de stat” sa suporte consecintele legii. E semnalul de incepere a represiunii opozitiei – deocamdata politice. Urmeaza si restul.

Ce e sigur e ca media occidentala este, in continuare, “setata” pentru a face agenda lui Basescu. Tema generala este ca Basescu a suspravietuit referendumului, punandu-se accent pe slaba prezenta la vot, desi realitatea este cu totul alta: in ciuda numarului fals de electori romani, in ciuda perioadei de concedii si de canicula, precum si a boicoturilor (PDL si maghiar), s-a venit, totusi, la votiar numarul de voturi anti-Basescu e urias. Faptul ca media occidentala e setata in continuare in directia propagandei pro-Basescu arata ca jocul Bruxelles-ului merge mai departe, conform planului. Mai nou, la vocea eurocratilor s-au raliat pana si socialistii lui Ponta (vezi mai jos), iar USL a ramas TOTAL fara sustinere in zona europeana.

In ceea ce priveste implicatiile revenirii lui Traian Basescu la Cotroceni, ele sunt clare, pentru noi. Sustinut de “Mitelleuropa” si de eurocrati, poate sa faca absolut ce vrea in Romania, pentru ca tocmai s-a dovedit ca aceasta sustinere externa e indeajuns si el nu mai trebuie sa dea socoteala poporului roman.

Este ca in 1946, cand romanii erau anticomunisti dar nu conta. Regimul era instaurat si sustinut de Moscova bolsevica si si-a mentinut puterea inclusiv dupa retragerea Armatei Rosii.

Sigur, si-a mentinut puterea printotalitarism. Caci altfel nu se poate mentine puterea unui regim sustinut din exterior ce are ca obiectiv demolarea unei tari. De aceea, problema pe care o avem in fata noastra, inca odata, nu este de genul “dar ceilalti – USL in speta – sunt mai buni”? Nu fratilor, pentru numele lui Dumnezeu, este vorba de un REGIM DICTATORIAL; este ca si cum am compara bolsevicii cu partidele politice istorice, desigur intesate si ele, ca si cele de acum, de masoni, politruci si corupti!