Politică

Senatorul neoprotestant Iovescu a votat in favoarea casatoriilor gay!

casatorii_gay_400_01Vot surprinzător în favoarea căsătoriilor între persoanele de același sex. Proiectul a fost susținut de senatorul neoprotestant Ioan Iovescu, (UNPR, fost PP-DD), deși amendamentele sale nu au fost acceptate.

Senatorul Ioan Iovescu s-a pronunțat în favoarea propunerii legislative vizând aprobarea parteneriatelor civile între persoanele de același sex. El și-a asumat acest vot, deși e convins că „Biserica îl va blama”. Conform lugojonline.ro, Iovescu a avut totuși o obiecție: aceea ca perechile astfel formate să nu poată adopta copii. Senatorul UNPR, fost PP-DD, a făcut aceste declarații la o emisiune TV realizată la Biserica Baptistă „Harul” din Lugoj.

Ioan Iovescu este membru în Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități a senatului și a făcut câteva amendamente, care însă nu au trecut. Cu toate acestea, în plen, senatorul a votat în favoarea proiectului de lege inițiat de independentul Remus Cernea. Acesta nu a trecut de plen, cu 49 de voturi împotrivă, opt voturi pentru și trei abțineri. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Sursa: De Banat.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu