Politică

SEMNAL DE ALARMĂ ! UNGARIA NAȚIONALIZEAZĂ CLĂDIRILE ISTORICE, PĂDURILE ȘI TERENURILE AGRICOLE DIN ARDEAL !

ardealAceasta este realitatea incredibilă, dar adevărată, care se desfășoară cu concursul autorităților Statului Român și împotriva Poporului Român, cu consecințe foarte apropiate vizând integritatea teritorială a României ! Este necesar ca tot românul să se întrebe și să afle: de ce s-a ajuns la actuala situație și ce se urmărește ?

Se știe că, de aproape 95 de ani, după Marea Unire de la Alba-Iulia de la 1 Decembrie 1918, niciodată Ungaria și organizațiile etnicilor unguri din țara noastră nu au recunoscut România Mare și au acționat împreună împotriva Statului național unitar român și Poporului Român ! Ungaria și ungurii revendică sfântul pământ românesc al Ardealului, moștenit de Poporul Român de la geto-daci. După ce a falsificat Istoria Poporului Român, a Daciei și a României, Ungaria pretinde și acționează pentru anexarea Ardealului, Cetatea sau Grădina Domnului, la geto-daci, sub pretextul că l-a stăpânit timp de un mileniu…de 51 de ani, între anii 1867-1918, în vremea Imperiului habsburgic.

Ungaria a încercat să ocupe Ardealul în anul 1919, cu sprijinul Rusiei sovietice, dar Armata Română a câștigat războiul, a ocupat inclusiv Budapesta și la 4 august 1919 au fost puse opincile românești pe Parlamentul ungar.

După Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, Ungaria a reușit în urma “Procesului optanților”  să obțină uriașe despăgubiri din partea României pentru imobilele din Ardeal care au intrat în proprietatea Statului Român. Mai târziu, cu sprijinul Germaniei hitleriste și al Italiei fasciste, în urma Diktatului de la Viena, din 30 august 1940, Ungaria a dobândit o mare parte din Ardeal, până la 25 octombrie 1944 când Armata Română, împreună cu trupele sovietice, a eliberat sfântul pământ românesc de sub teroarea ungară.

După lovitura de stat din decembrie 1989, la care autoritățile de la Budapesta au avut o contribuție însemnată în declanșarea ei și la numărul morților, Ungaria împreună cu bisericile maghiare și organizațiile etnicilor unguri din România au pus în aplicare un plan diabolic vizând anexarea Ardealului printr-un nou Diktat pregatit pentru anul 2014 la Bruxelles. Argumentele principale ale Ungariei pentru obținerea acestui Diktat sunt următoarele:

1) Numărul cetățenilor români, majoritatea din Ardeal, care au solicitat și obținut cetățenia Ungariei să fie de cel puțin 4,5 – 5 milioane. Până în prezent, Ungaria a acordat dubla cetățenie la peste trei milioane de cetățeni români. Zilnic, în 920 de localități din Ungaria se acordă gratuit cetățenia ungară la mii de români get-beget, care astfel intră în Spațiul Schengen, iar Comisia Europeană se face că nu vede nici nu aude. Peste puțină vreme Comisia Europeană și Parlamentul European vor afla și constata că românii au intrat în Spațiul Schengen fără ca România să beneficieze de acelaș statut ca și celelalte țări membre ale Uniunii Europene.

2) Obținerea pe toate căile, ilegale și legale, a peste 50% din proprietățile imobiliare din Ardeal de către Ungaria. Până în prezent, Ungaria prin numeroase persoane juridice și persoane fizice ungare a reușit să obțină 30%-40% din proprietățile imobiliare din Ardeal, iar prin aplicarea ultimei Legi de retrocedare a Guvernului Ponta II se va ajunge în anul 2014 ca peste 50% din aceste proprietăți să nu mai aparțină Statului Român, urmând să fie naționalizate de către Ungaria sau dobândite ilegal, inclusiv prin furtul pios.

După îndeplinirea acestor două mari obiective, Ungaria va cere Comisiei Europene și Parlamentului European aplicarea principiului autodeterminării popoarelor ! Autoritățile de la Budapesta speră ca prin Diktatul de la Bruxelles, din anul 2014, Ardealul să devină autonom și apoi să fie anexat la Ungaria.

Principala cale folosită pentru dobândirea ilegală de imobile din Ardeal o constituie așa-zisele retrocedări în natură, de fapt naționalizarea mascată de către Ungaria a mii de clădiri și milioane de hectare de păduri și terenuri agricole din proprietatea Poporului Român și Statului Român !

ADEVĂRUL ISTORIC cunoscut foarte bine de Ungaria și de unguri, dar trecut sub o condamnabilă tăcere de autoritățile de la București și partidele politice parlamentare, este următorul:

1)După Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, Ungaria a acționat și a reușit să obțină despăgubiri din partea Statului Român pentru toate imobilele pe care le-a avut în proprietate Statul ungar în Ardeal, până la 1 Decembrie 1918, precum și pentru optanții unguri. Sub această denumire de optanți sunt cunoscuți acei cetățeni români de etnie ungară care, după Tratatul de la Trianon, au optat pentru cetățenia Ungariei și au părăsit România. În total au fost 367 optanți. Optanții unguri împreună cu Ungaria au depus numeroase reclamații la Societatea Națiunilor și au deschis foarte multe procese cerând despăgubiri pentru imobilele lor care au intrat în proprietatea Statului Român. La propunerea Consiliului Societății Națiunilor s-a format Tribunalul Arbitral româno-ungar de la Paris, unde a avut loc procesul optanților unguri, în perioada 1923-1930. Diferendul dintre Ungaria și România a fost bine analizat și prezentat de către Nicolae Titulescu, ministrul de Externe al României, în expunerea ținută în Consiliul Societății Națiunilor, în ziua de 5 iulie 1923. Acum 90 de ani, Nicolae Titulescu a subliniat că Ungaria pretinde “plata în aur a despăgubirilor”, iar optanții unguri puteau să-și păstreze bunurile imobile în cadrul legilor românești, dar nu au făcut-o, acceptând să fie despăgubiți. În urma negocierilor purtate între delegația României condusă de ministrul de Externe, Nicolae Titulescu și delegația Ungariei condusă de contele Albert Appony și a Convențiilor de la Haga (din 20 ianuarie 1930) și Paris (21 aprilie 1930) s-a decis că plata despăgubirilor stabilite de Tribunalul Arbitral de la Paris se face din Fondul Agrar deschis în Elveția, la o bancă din Basel, de către Statul Român. Din acest fond au fost plătite despăgubiri uriașe către Ungaria și optanții unguri. Începând cu anul 1931 sumele destinate despăgubirilor către Ungaria și optanții unguri au fost evidențiate în Bugetul de venituri și cheltuieli al României. După unele surse, suma despăgubirilor s-a ridicat la echivalentul a peste 100 tone aur pur (de 24 carate), iar după alți cercetători la circa 600 tone aur pur. După mai bine de 80 de ani de la plata despăgubirilor către Ungaria și optanții unguri, precum și după deschiderea arhivelor pe această temă, guvernatorul Băncii Naționale a României, președinții și premierii României, miniștrii de Finanțe și directorii S.R.I. și S.I.E., precum și mulți academicieni și istorici cunosc suma totală a plăților făcute de Poporul Român și Statul Român pentru imobilele care au aparținut Ungariei și ungurilor până în anul 1918 în Ardeal. În mod inexplicabil, cu toții o păstrează la secret ! De ce ?

Pentru ca Poporul Român și Parchetul să nu afle că retrocedările post-decembriste către bisericile maghiare și numeroase alte persoane juridice și fizice ungare sunt ilegale și în fapt reprezintă naționalizarea de către Ungaria a mii de clădiri istorice și a milioane de hectare de pădure și terenuri agricole din România, mai ales din Ardeal. Este cert că exproprierea imobilelor din Ardeal, care au aparținut Ungariei, optanților unguri și bisericilor maghiare s-a făcut prin acordarea de despăgubiri din partea Statului Român ! Există documente oficiale referitoare la clădirile, terenurile agricole și pădurile expropriate.

2) În perioada 1940-1944, după Diktatul de la Viena, autoritățile Statului ungar au falsificat toate cărțile funciare din Ardealul ocupat și au înscris, din nou, în proprietatea celor care au fost despăgubiți din Fondul Agrar toate imobilele pe care le-au avut în timpul Imperiul habsburgic.

3) După 6 martie 1945 comuniștii evrei și unguri din România nu au confiscat sau naționalizat bunurile imobile și mobile ale bisericilor maghiare, nici ale evreilor și ungurilor, ci pe cele ale românilor și Bisericilor Ortodoxă și Greco-Catolică.

4) Atât în perioada interbelică, dar mai ales în timpul socialismului nu s-au actualizat cele mai multe cărți funciare din Ardeal, nefiind înscrise modificările intervenite în privința proprietarilor.

5) Prin Legea nr.260 din 4 aprilie 1945, toate înscrisurile în cărțile funciare efectuate în perioada 1940-1944 au fost declarate nule de drept ! În foarte multe cărți funciare nu au fost operate radierile corespunzătoare.

6) În vara și toamna anului 1944 o mare parte din arhivele localităților din Ardeal au fost duse în Ungaria, iar cele rămase în România se încearcă de către U.D.M.R. să fie luate de la Arhivele Statului Român și trecute la bisericile maghiare pentru a nu se descoperi lanțul de infracțiuni prin care Ungaria și alte persoane juridice și fizice maghiare au naționalizat sau au fost împroprietărite cu peste 30% din clădirile, terenurile agricole și pădurile din Ardeal. Un exemplu edificator, aflat în atenția opiniei publice din România, este cel al retrocedării, de fapt al împroprietăririi Bisericii Reformate din Sfântul Gheorghe cu clădirea Colegiului “Szekely Miko”. În decembrie 2010, D.N.A. Brașov i-a trimis în judecată pe Attila Gabor Marko (se pare, fratele lui Marko Bela, fost președinte al U.D.M.R. și fost vicepremier al României), fost subsecretar de stat la Oficiul Regional pentru Relații Interetnice din cadrul Ministerului Informațiilor Publice, Tamas Marosan, reprezentantul Eparhiei Reformate din Ardeal și Silviu Clim, fost consilier juridic în cadrul Ministerului Justiției. Ei au fost acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave. Acuzații au întocmit, în 14 mai 2002, documente false din care rezultă că imobilul a fost în proprietatea Bisericii Reformate din Sfântul Gheorghe și au acționat pentru ca el să fie restituit Eparhiei Reformate din Ardeal.

În aprilie 2002, Ministerul Administrației Publice a precizat că imobilul respectiv nu poate fi retrocedat în baza O.U.G. nr.83/1999. Retrocedarea s-a făcut în baza unui extras fals de carte funciară. Procurorii au stabilit că inculpații au prejudiciat Statul Român cu 1.300.000 euro. Judecătoria Buzău i-a condamnat, în iulie 2012, pe inculpați la trei ani de închisoare, din care pe Attila Gabor Marko și Tamas Marosan cu executare, iar Silviu Clim cu suspendarea executării pedepsei.

După ce Attila Gabor Marko a fost ales deputat din partea U.D.M.R., dosarul a fost trimis spre judecată  la Înalta Curte de Casație și Justiție. La dosarul respectiv este depusă o adresă a Ministerului Justiției care solicită Instanței Supreme să constate că sentința de condamnare pronunțată de Judectoria Buzău este nelegală și că în acest caz nu există prejudiciu adus Statului Român ! Incredibil ! De asemenea, Ministerul Justiției a subliniat că Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe nu s-a constituit parte civilă, fiind condusă de reprezentanții U.D.M.R. La termenul din 27 iunie a.c., Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât să amâne procesul pentru data de 10 octombrie a.c.

7) După 23 august 1944 și în baza art.8 din Convenția de armistițiu semnată la Moscova, în 12 septembrie 1944, bunurile reprezentând proprietatea Ungariei și Germaniei de pe teritoriul României au fost sechestrate și, în baza Legii nr.91 din 9 februarie 1945 au fost puse sub supravegherea Casei de Administrare și Supraveghere a Bunurilor Inamice (C.A.S.B.I.). Aceste bunuri nu au fost confiscate de regimul comunist  și, ca urmare, nu pot face obiectul retrocedărilor către Ungaria și Germania.

8) La toate retrocedările din Ardeal către Ungaria și numeroase persoane juridice și persoane fizice ungare sunt prezentate, la instanțele judecătorești și la comisiile constituite în acest scop, copii ale cărților funciare sau extrase din acestea. Cele mai multe sunt falsificate sau incomplete. Dar, cărțile funciare nu au valoarea de înscrisuri constitutive de drepturi reale, ele fiind de fapt o evidență a imobilelor. Drepturile reale trebuie dovedite cu documentele originale care atestă titlul de proprietate. Pentru a grăbi retrocedările ilegale de imobile către Ungaria și bisericile maghiare s-a ajuns la o situație de neimaginat: cei care revendică ilegal imobile în Ardeal au depus și depun plângeri penale împotriva angajaților din primării care trebuie săptămânal să meargă la Parchet, unde sunt citați, pentru a da declarații în legătură cu refuzul retrocedării ilegale de clădiri și terenuri. Vicepremierul României, Liviu Dragnea, cunoaște situația retrocedărilor ilegale de imobile din Ardeal, inclusiv teroarea la care sunt supuși mulți angajați ai primăriilor, dar…tace și nu acționează. Îi este frică de subiect și mai ales de consecințe.

9) Restituirile în natură către Ungaria, bisericile maghiare și alte persoane juridice și persoane fizice ungare, în temeiul legislației bogate în domeniul retrocedărilor de imobile, dar având la bază acte false și ignorând despăgubirile uriașe plătite de Statul Român, au drept consecințe anularea Reformei agrare din anul 1921 și a efectelor unor tratate internaționale, precum și revenirea la situația proprietarilor de păduri dinainte de 17/29 decembrie 1863.

10) Împroprietărirea ilegală a Ungariei, bisericilor maghiare și a altor persoane juridice și persoane fizice ungare cu mii de clădiri istorice și milioane de hectare de terenuri agricole și păduri are drept consecință transformarea instiutuțiilor Statului Român în chiriași în România și plata nelegală de chirii anuale cu mult peste 10 milioane euro. De pildă, la Timișoara pentru clădirile istorice retrocedate bisericilor maghiare ( în care funcționează nouă licee și două spitale), Consiliul local plătește chirie de peste 1 milion euro pe an.

Pentru a stopa furturile la examenele de admitere în licee și la bacalaureat, Ministerul Educației a solicitat cetățenilor să comunice toate neregulile constatate, iar S.R.I. a ajutat la începerea cercetării penale a cadrelor didactice de la un liceu din București, implicate în fraudarea examenului de bacalaureat. La Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din București, S.R.I. a monitorizat și supravegheat, timp de o lună, toate cadrele didactice, iar în ziua de 1 iulie a.c., la sfârșitul primei probe de examen, toți supraveghetorii au fost duși la Poliție pentru cercetări penale. Întâmplarea este foarte mult mediatizată, mai ales la televiziuni. În schimb, pentru imobilele naționalizate de Ungaria și cele retrocedate ilegal în Ardeal, după anul 1989, S.R.I. i-a monitorizat în ultimii 20 de ani pe majoritatea beneficiarilor dar nu sunt valorificate informațiile. S.R.I. și S.I.E au monitorizat și cunosc toate retrocedările ilegale din Ardeal în favoarea Ungariei, bisericilor maghiare, altor persoane juridice și fizice ungare, precum și împroprietărirea acestora cu imobilele expropriate de Statul Român după Tratatul de la Trianon, pentru care Poporul Român a plătit despăgubiri de peste 100 tone aur de 24 carate. De ce nu le comunică S.R.I. și S.I.E aceste informații Parchetului și D.N.A.? Ce și până când așteaptă ? Sunt întrebări pe care Comisia Specială de Control a Parlamentului evită să le pună. Aceiași Comisie, precum și Comisia pentru Administrație Publică și Comisia juridică din Senat și Camera Deputaților refuză să analizeze și să decidă în urma retrocedărilor ilegale de imobile ale Statului Român către Ungaria, bisericile maghiare și alte persoane juridice și fizice ungare.

Din multe clădiri de locuit naționalizate de către Ungaria sau retrocedate ilegal bisericilor maghiare și altor persoane juridice și fizice ungare au fost evacuați ori sunt în curs de evacuare locatarii români, proprietari ai locuințelor respective în baza Legii nr.112/1995. S-a ajuns în România post-decembristă ca hoții și samsarii de imobile ale Statului Român să-i evacueze pe români din locuințele cumpărate în mod legal.

În fapt, autoritățile Statului Român au donat ilegal și se pregătesc să doneze Ungariei și etnicilor unguri din Ardeal numeroase proprietăți imobiliare ale Poporului Român. Un asemenea jaf imobiliar nu a existat în nicio țară din Europa.

Este necesar  ca Parchetul și D.N.A. să acționeze pentru redobândirea în proprietatea publică a Statului Român a imobilelor donate și retrocedate ilegal, precum și pentru recuperarea uriașelor chirii plătite nelegal din banii publici !

Pentru a afla adevărul și mai ales pentru a opri politica diabolică a Ungariei și U.D.M.R. vizând naționalizarea imobilelor din România, Guvernul Ponta II ar trebui să facă următoarele:
1. Să suspende, pe timp de cel puțin trei ani, aplicarea tuturor actelor normative referitoare la retrocedări.

2.Să solicite Parchetului și Direcției Naționale Anticorupție să cerceteze penal toate persoanele implicate în retrocedările ilegale referitoare la imobilele pentru care Statul Român a plătit despăgubirile din Fondul Agrar. O atenție specială trebuie acordată fiecărui dosar de retrocedare depus la București, la Comisia specială de restituire a imobilelor revendicate de cultele religioase, precum și pentru fiecare decizie dată de această Comisie, mai ales cu referire la imobilele din Ardeal revendicate de bisericile maghiare.

3.Să informeze Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară, în legătură cu politica Ungariei susținută de bisericile maghiare din România vizând retrocedările/naționalizările de clădiri, terenuri agricole și păduri din Ardeal, ca suport și argument pentru Diktatul de la Bruxelles din anul 2014.

4. Să apeleze la cetățenii români pentru a obține informații în legătură cu dobândirea ilegală de către Ungaria și persoane juridice și persoane fizice ungare a numeroase imobile pe teritoriul României.

O viață avem români…Și-o cinste ! Deșteptați-vă că am dormit destul !” (Mihai Viteazul).

Sursa: RBN PRESS

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Alina Stredie appears to make a sensational “unreveal” article, but unfortunately it remains a cheap propaganda diluted with interesting information. In the same sentence where she accuses Hungarians about cheating history, she is repeating in written one of the greatest falsisfications of history in a Stefan Pascu-hypercommunistic style. Transylvania was part of Hungary since 1000-1526, after it formed the Eastern Hungarian Kingdom, then shortly formed the Principality of Transylvania, and only after reunited with Hungary, being member of the Austro-Hungarian Empire. All the time in the near millenia was a Hungarian state, at least by leadership, allegiance and/or administration this time. Nothing to say of that the Daco-Roman legend is just an unproved romantic theory with zero real valuable support. Miss Stredie, how would the 1918 declaration of the union would be accepted by Hungarians, if they weren’t invited to the assembly? Anyway, it wasn’t recognized either by any other parties, only the Saxons a bit later when the occupying Romanian Army was nearby. However, any legal union did not happen not even 1918 or 1920, just the fact the Paris treaties annexed the territory of Transylvania and some parts of Eastern Hungary to Romania. Miss Stredie, before you accuse other people of cheating history, just please try not to fall on your own trap. A horrible shame on a page, that is famous of it’s objectivity!

  • Degeaba ne plangem pe net. Daca tara nu are barbati luptatori, se va destrama si va dispare de pe harta lumii. Daca romanii se vaicaresc intr-una si asteapta sa-i salveze mamele langa fusta carora stau pana dau coltul, atunci astea sunt rezultatele. Alte tari, mult mai mici, au stiut sa lupte si sa evolueze si au demnitate.

  • HistorieAdevarata – you are a nazi hungarian fool. Why you didn’t get till now that the most poeple that live in Transilvanya have been, and still are,romanian people, and only a few people a hungarians, mostly of them are gitannes who speak hungarian language. You are in a totally mistake. That past you talk about it will never come back. That’s it !

  • Suzana – I am not a nazi, and not even a fool, unlike you, as every cultivated person regardless of nationality can get it directly by reading your typically primitive comment, that has no direct connection of my concern about the author’s mistake and falsifying the historical facts. Regarding you bad grammar, you even wrote a different thing you wanted to say. There is no doubt today the majority are Romanian people, but they became the majority first around the 17th century. About your silliness about “gitannes” is ridicoulus, you know very well they percent among Romanians, so I take it as inferiority complex from your side. For your final sentence, I have to say not any historical facts were mistaken by me, so if you charge me the same way like the author did a nation, present any evidence, but both of us know this you can’t do, because all of my words are true, so the usual cursing remained as an ethnical attack towards to me. That’s it, as you would say…shame on you too!

  • @HistorieAdevarata ( ???!!)
    Probabil ca esti o SCURSOARE MONGOLOIDA IMPUTITA, ai carui inaintati au fost “parasutati” pe meleaguri europene de vinturile Asiei Centrale, ei umblind imbracati in piei de animale, dormind in iurte (adica in corturi, daca esti prea “englezit” ca sa stii ce e aceea) si tinindu-si carnea la conservat sub seile cailor de stepa “mici si iuti”. Adevarul e ca singura cale pentru a scapa Europa (si odata cu ea si Romania, fireste) de problemele create de voi pe aceste meleaguri este fie deportarea voastra inapoi in Asia Centrala, unde e destul loc pe care sa-l imputiti cu prezenta voastra, fie – si mai bine – o varianta actualizata a acelei “Endlösung” (adica “solutie finala”, pentru creierul tau de trepanat mintal) prin care sa va facem sapun, desi s-ar putea sa nu merite efortul, datorita calitatii inferioare a sapunului astfel obtinut. Te avertizez, mai hungaroido-turanicule scirbos, ca Armata Romana a trecut de 2 ori pina acum pe la Buda+Pesta, in 1919 si 1945, iar cind va ajunge a treia oara, se va DESFIINTA Hungaro-Mongolo-Turania aceasta din mijlocul Europei, in care jumatatea estica a Buda-Pestei va fi oras romanesc, iar cea vestica oras austriac, cu Dunarea la mijloc ca granita comuna !

  • “D-lor, trebuie să limpezim, odată pentru totdeauna, ca să nu mai fie eroare: Statul român, integritatea naţională a românilor nu este rezultatul Albei Iulia, Alba Iulia e o manifestare de neîndoielnică însemnătate, în această operă de integritate, dar temeiul, realitatea care a creat această integritate este tratatul de alianţă pecetluit cu sângele a opt sute de mii de ostaşi (…) Temeiul Statului nostru este tratatul şi dorobanţul”!

  • aidos – You are a person ashaming Romanians and Romania, I know more people from the Romanian Intelligentsia, also their opinion about you would reach the lowest mark. I hope also some comments from the latter mentioned will appear. There is no reason to have any long reaction of your insane abomination, better is regarded as a joke or again a form of inferiority complex. Just don’t worry, I am professional in Indo-German languages :) If you are so wise as you presented, you should also now that all Indo-Europeans migrated from central Asia to Europe from the territory of todays India and Pakistan, but of course, double measure and zero objectivity is also your friend, however, FYI, the majority of the tribes forming Hungarians came from the lower Caucasus, after leaving the Near East. Anyway, don’t worry Austrians has a high culture and they have already a beatiful capital city next to the Danube :) I am still happy the historical facts I presented are still undisputed (however, the past has no nationality, after all…) You have found one syntactical mistake on your own work??? You must be a genious! :)

  • HistorieAdevarata can you translate what you said in english? Seems to me you’re using google translate…in a really bad manner :)))

Abonează-te la newsletter