Politică

Șeful guvernului catalan a refuzat să jure supunere regelui Spaniei

what-you-need-to-know-about-todays-catalonia-independence-vote-in-spainPoliticianul separatist Carles Puigdemont a refuzat să jure supunere regelui Spaniei în cadrul ceremoniei de învestire ca șef al guvernului regional catalan, relatează DPA.

El a refuzat de asemenea să depună jurământul de învestitură pe Constituția spaniolă, promițând în schimb să servească poporul catalan, în cadrul ceremoniei care a avut loc marți la Madrid.

Puigdemont s-a angajat să susțină în continuare încercarea de obținere a independenței de către cea mai puternică regiune din punct de vedere economic din Spania, însă guvernul național de la Madrid a precizat că nu va permite în nicio circumstanță secesiunea Cataloniei. Separatiștii au spus că și-ar dori să declare independența față de Spania în următoarele 18 luni.

Guvernul central spaniol a anunțat că verifică ce opțiuni juridice are la dispoziție pentru a contesta validitatea jurământului.

“Legile trebuie respectate”, a declarat miercuri presei vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santamaria. “Cel care crede că este deasupra legii va avea probleme”, a adăugat el.

Autor: Ionuț Mareș

Sursa: AgerPress

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Sa vedem…
    “Guvernul central spaniol a anunțat că verifică ce opțiuni juridice are la dispoziție pentru a contesta validitatea jurământului.”
    Ionel Moța:
    “în materie de reglementare a raporturilor dintre națiuni, regula juridică nu s-a putut înstăpâni de loc”
    “Nu veți găsi nici-o dispoziție în Dreptul Internațional Public, relativ la marile chestiuni ale raporturilor dintre State, ca de pildă dreptul unei națiuni asupra unui teritoriu, dreptul unei națiuni la independență, cazurile războiului drept și ale celui [cazurile războiului] abuziv (norme juridice penale internaționale) etc. Nimic din toate acestea nu există în Dreptul pozitiv.
    Dar, mai grav, nu există asemenea sistematizări juridice nici în doctrină, nici așadar în Dreptul natural.
    De ce oare?
    Evident, nu din cauza lenei cugetătorilor juriști, ci din cauză că azi cel puțin, dacă nu întotdeauna, raporturile dintre națiuni nu sun susceptibile în ceeace au ele mai important, unei încadrări juridice.
    Căci ceeace caracterizează regula de drept, ca și orice regulă, lege științifică, este faptul de a fi expresia, dispoziția unei soluții constante, aplicabile unor serii de fenomene identice, care se repetă.
    Ori de câte ori un corp este lăsat să cadă, în anumite condiții, stabilește legea științifică a gravității, el va cădea într-un anumit fel. Ori de câte ori un om ucide în anumite condiții, stabilește regula științei dreptului penal, el comite crima cutare, deci este însăși în esența regulei științifice, raportarea ei la o serie de situații identice, care sunt susceptibile a se repeta, aplicându-se în acest caz aceeași lege, regulă, prealabil stabilită pentru situații viitoare, deci obiectivă, nearbitrară.

    În raporturile de viață dintre națiuni nu s-au putut însă descoperi și forma reguli juridice, pentru motivul că marile interese naționale (conflicte de teritoriu etc) nu sunt fenomene susceptibile de a se repeta în condiții identice, reglementabile deci în prealabil printr-un sistem juridic.”
    ==================
    SUCCES!
    Desfiintati UE, NATO si ONU – uneltele iudeo-masonice de distrugere a omenirii.