Politică

Şeful FMI: Am spus “NU” scăderii salariilor cu 25%, mai bine îi impozităm pe bogaţi



Joi seara, pe canalul France 2, şeful FMI Dominique Strauss-Kahn a spus că Fondul Monetar Internaţional a refuzat iniţial ca Guvernul României să scadă salariile bugetarilor cu 25%. În schimb, FMI a cerut Guvernului român sa creasca impozitele pentru cei bogaţi, dar Guvernul României nu a fost de acord, a declarat Strauss-Kahn la televiziunea franceză.

“România este într-o situaţie mai dificilă decât credeam şi decât o crede şi ea. I-am spus: în aceste condiţii, vom accepta ca deficitul bugetar pe care l-am convenit să fie puţin mai mare pentru că în felul acesta vom susţine creşterea economică. Totuşi, situaţia s-a degradat mai mult decât am crezut. Prin urmare, am cerut noi măsuri. Guvernul României ne-a spus: Vom tăia 25% din salariile funcţionarilor. Noi am spus NU. Dacă vreţi să faceţi economii, măriţi impozitele şi mai ales impozitele pentru cei bogaţi. Guvernul a spus NU, noi suntem cei care decidem. Şi ăsta e adevărul: guvernul decide întotdeauna, nu FMI. Noi spunem doar care e drumul de urmat. Guvernul propune măsurile, guvernul român le-a ales”, a dezvăluit Dominique Strauss-Kahn la France 2.

Tot joi, într-o conferinţă de presă, Caroline Atkinson, directorul pentru relaţii externe în cadrul FMI, a mărturisit că FMI nu a insistat asupra tăierii salariilor bugetarilor din România, aceasta fiind decizia Guvernului de la Bucureşti. De asemenea, Atkinson a mai precizat că este important ca cei vulnerabili să fie protejaţi.

sursa: realitatea.net

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Daca asta a fost intentia FMI, ar trebui ca Dl. Boc sa iasa pe sticla si sa ne spuna de ce a preferat taierea salariilor si pensiilor. Daca are o explicatie plauzibila am dori sa o cunoastem si noi. DACA NU ARE O EXPLICATIE PLAUZIBILA, inseamna ca guvernul Boc TREBUIE SA PLECE ! Dixit !

  • NIK, din contra. Basescu si Boc au refuzat sa mareasca taxele. Daca ar fi marit taxele, asa cum ar fi cerut FMI, ar fi luat si pielea de pe tine, dar ei au refuzat sa o faca. cind au dreaptate, au dreaptate