Analize și opinii Cultură și Familie Economie Politică

Scrisoarea unui copil către Președintele României

Domnule Președinte,

Astăzi este Sfânta Maria. Am fost cu mama la Biserică. Ne-am rugat pentru toți ai noștri, să avem sănătate, o viață frumoasă și să încep noul an școlar cu dreptul.

foto-1

Împreună cu Părintele, ne-am rugat pentru poporul român și conducătorii țării.

La ieșirea din Biserică erau mulți cerșetori. Mai mulți decât în fiecare duminică. Printre ei erau și copii. I-am întrebat de ce cerșesc și mi-au răspuns că au nevoie de bani pentru școală.

– Domnule Președinte, de ce trebuie să cerșească oamenii în țara lor?

– Domnule Președinte, de ce trebuie să cerșească copiii ca să meargă la școală?

Știu că sunteți profesor ca și mama. Mama și tata, atunci când promit ceva, se țin de cuvânt. Dumneavoastră ați promis ”România educată”.

-Dacă nu vă țineți de cuvânt, de ce mai sunteți Președinte?

P.S.: Tata v-a votat, mama nu.

Cine a greșit?


Acesta este textul care a însoțit scrisoarea:
“Buna ziua,
Mai multe nu am de spus!
Atasez o scrisoare pe care copilul meu m-a rugat sa o trimit președintelui.
O mama”


n.n.: Am primit pe adresa de mail o scrisoare. Mamei anonime care a transmis această scrisoare dar și tuturor românilor care au ceva de spus le transmitem clar și răspicat că platforma Gandește.Org va publica orice punct de vedere coerent, argumentat și decent ca exprimare.

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Draga copile,

    Ti-as fi scris prenumele daca ai fi semnat, insa oricum, scrisoarea ta este plina de adevar. Desi nu imi face placere sa iti spun, cersetori in aceasta tara au fost tot timpul si vor fi. Desigur, nici mie nu imi place cand ii vad si as dori sa fac lucruri sau fapte care i-ar indrepta catre munca. Daca acest lucru te deranjeaza, este cea mai buna dovada ca nu va trebui niciodata sa faci acest lucru. Trebuie in primul rand sa ai incredere in tine si in parintii tai. Deasemenea, in democratie si in Romania. Nu refuza pe cineva care cerseste, insa abate-ti atentia si catre problema lui si indeamna-l sa munceasca.Sa stii, nu este adevarat ca in Romania nu sunt locuri de munca; este chiar penurie..Sau lipsa..Fii un copil frumos, invata si dezvolta-te. Iubeste-ti tara si tinde cat mai sus.
    Multumesc.

    KJ

  • Rugati-va la Dumnezeul Vostru

    D I R E C T
    pentru cersetori, sa reuseasca sa iasa din aceasta conditionare.
    In fond
    decat muncitor intr-un abator
    Mai bine cersetor

  • Draga copile,
    Tara ie plina de cersetori pentru ca popimea nu este impozitata. Daca ar fi, Statul Roman ar putea scolariza toate ciroile bohrate care acum cersesc (sper ca nu ai fost serios cand ai spus ca iei cersete ca sa mearga la scoala!). Vezi tu, mersu’ la scoala NU costa nimic, poti merge si pe jos. Evident ca ciorilor le trebe mertzanu’ (ca si popimiii!) si atunci ei ce face? Cerseste si unii si altii! Tu insa, trebuie sa inveti, sa ai o meserie, sa castigi bani ca sa aibe atat popmimea cat si tiganimea de unde sa ia…Mult success iti doresc!

  • Bună dimineaţa, ROMÂNIA!

    Cersim dintotdeauna, in felurite moduri, la toate nivelurile: indurare, mila, iertare, clementa, tamaduire, voturi, ploaie, iubire, bani pt un colt de paine, rechizite, donatii/sponsorizari/finantari campanii, lucrari etc. De la cersetorul care bantuie in cimitere printre cruci si morminte, la cel care-si face veacul pe la colt de strada, canalizari, cutii de cartoane, biserici, la cesetorul de rang inalt care sta cu mana-ntinsa la popoare dupa finantare prin ONG-uri sub masca contr. de CONSULTANTA (cuvant de spaima), in temeiul leadership-ului (alt cuvant de groaza), nu-i nici o diferenta de fond.
    Teoretic, datoria morala a oricarui conducator, este aceea de a ridica poporul de la stadiul de CERSETOR, la rangul de PRINT. Ideal! Practica, insa, ne omoara cu zileee!
    Klaus&Carmen, cuplu prezidential frumos, educat, instruit, ales democratic (alt cuvant de spaima), pe placul lor ( ma rog sa nu-si bage diavolul/grupul, coada, coarnele, ghearele, otrava in relatia minunata care-i uneste-poveste adevarata de viata, mai rar, ma-nclin!)
    A cersi, a sta cu MANA-NTINSA.. in conditiile in care alti semeni, din pacate, afectati de palalizii: hemi/tetrapareze, hemi/tetraplegii, nu-si mai pot folosi mana, piciorul…mintea!
    Mana-ntinsa sau mana care mestereste, scrie, deseneaza, mangaie, semneaza: cronici, opere de arta, declaratii, decrete, acorduri, tratate, armistitii?!

    Multumesc!
    “…Pentru HARUL ce-mi poarta a mea MANA
    Pe-arcus de vioara, pe panza, pe piatra,
    Pentru viersul ce curge din MINE spre CER.
    Multumesc pentru OMUL blajin si SINCER.
    Multumesc pentru HAINA pe care o port,
    Pentru tot ce ma doare si totusi suport.
    Iti multumesc pentru cantecul de pasarele
    Pentru incercarile vietii mele.
    Multumesc pentru puiul de OM ce se va naste.
    Iti multumesc ca ai Inviat in noaptea de Paste.
    Am atatea lucruri pentru care sa-ti multumesc,
    Ca nu ar fi deajuns o mie de ani sa traiesc!”, de la Sfantul inimilor noastre
    TRĂIASCĂ OMUL BUN!
    TRĂIASCĂ ROMÂNIA!

  • Presedintele Iohannis,nu are nici o vina,este nevinovat…Probabil ca el personal nici nu a avut aceasta ambitie de a fi presedinte,cu toate ca se simte flatat si confortbil in aceasta investitura….El este un presedinte marioneta,de fatada,pus in functie de catre Comunitatea Europeana ,de Angela Merkel,spre un mai bun control al Romaniei si a integrarii ei in UE….Asa ca despre ce vorbim si cu cine…?!Nu suntem de capul nostru,nu facem ce vrem,doar aruncam cu vorbele pe pustii si refulam fiecare cum consideram….

  • Hai să fim serioși.Cine vrea să muncească găsește.Cunosc tineri care muncesc la fast food și pe urmă mirosind a mâncare merg la școală.Cerșesc pt că beau și fumează.Majoritatea.Nu o lungesc dar știu pe unul tânăr sănătos care a refuzat o muncă pt e mai ușor să cerșești.Era în Italia și un patron a spus că poate descărca marfa la magazinul lui.

  • @watan. Chiar asa strainule de neamul românesc? Dar de bogatia furata de occidentalii tai nu zici nimic? Cand toata bogatia tarii curge ca un fluviu spre occident, tie iti sta in gat Biserica, ce care a stat la temelia neamului timp de 2000 de ani ???

  • De la Vladica pan’ la Opinca, de la A la Z, si pe o AXA de la minus infinit la plus infinit, de la Pamant la Cer si viceversa, ne dorim cu totii, firesc, natural: SOLUTII, normalitate!
    4 NOIEMBRIE 2016! Op. “Aripi de Inger”
    Si…cum nimic nu-i intamplator in uimitorul Univers, gandesc la vibratia datei de mai SUS, nu ca ar fi musai? si data pers de nastere ( ca mai e si-a lu’ Base! Spre deosebire de domnia sa care-a trecut de la apa cu tot cu flota la uscat cu tot cu mosii, subs am trecut de la uscat la ape tulburi, pe care intr-un scenariu fericit le percep linistite, de-un albastru azuriu stralucitor! A fost caderea unui guvern cu tot tacamul aferent, care de data asta se RIDICA, in pasi de vals, puf de papadie, vf. picioarelor, intr-o noua varianta/predictibila formula: Victor&Daciana, Dacian, Liviu, Calin T, PRU&…implicit cu pas in soapta si in spate, ingropat eads care-asteapta la sertar& dosare/mega/ultra/para, topoare,securea razboiului ( nu foloseste nimanui, nici celor morti, nici celor vii!/consum inutil de energie); preluat in propr. statului ce i se cuvine in fapt si drept; reforme la toate niv/instit, prioritar sist justitie, benefic Curtea cu juri, reviz Constitutie cu toate implicatiile care-i incumba; fondat un Consiliu alcatuit din oameni de buna credinta, de dif pregatiri, varste, abilitati div, iubitori de neam, tara, valori, principii,ideal: un fel de Consiliu al inteleptilor, de taina!…opinie pers pe care nu o impun in virtutea faptului ca, in cf cu normele universal valabile, nu ne permitem sa obligam pe nimeni, de oriunde ar fi, sa ne spargem in figuri, vizualizari in campuri si biocampuri! Aderam de buna voie, in rezonanta cu noile energii de frecventa vibrationala inalte, absolut inedite pt acest stadiu de ev al umanitatii in schimbare benefica de paradigma. Doamne ajuta!