Politică

Scrisoare deschisă- adresată Președintelui României, domnul Klaus Werner Johannis: Scoaterea în afara legii a U.D.M.R., o organizație antiromânească și revizionistă

protest-udmrÎn preajma unei mari sărbători a Creștinătății, ziua de Buna Vestire, românii din Țara-Mamă și de pretutindeni au aflat cu bucurie că la Strasbourg, Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei a respins cererea de arbitraj pentru autonomia teritorială a ”ținutului secuiesc”, care a fost solicitată de U.D.M.R. și Consiliul Național Secuiesc ca urmare a hotărârilor adoptate de 47 Consilii locale din județele Covasna, Harghita și Mureș, din totalul de 152 Consilii locale.

Pretențiile Ungariei și ale U.D.M.R. privind obținerea autonomiei ”ținutului secuiesc” printr-un arbitraj sau diktat au fost susținute la Strasbourg de către șefa delegației Ungariei la acest Congres al Consiliului Europei, împreună cu președintele Consiliului județean Covasna și primarul municipiului Sf.Gheorghe. Prin decizia adoptată în 24 martie 2015, Consiliul Europei a respins autonomia ”ținutului secuiesc”.

Având în vedere încălcarea gravă a Constituției României, a Legii partidelor politice, a Legii administrației publice locale și a Codului penal de către U.D.M.R. și reprezentanții săi, Vă solicit domnule Președinte al României ca, în baza jurământului depus în Parlament și a promisiunilor din campania electorală pentru alegerile prezidențiale, să acționați urgent pentru realizarea următoarelor obiective:

1. Scoaterea în afara legii a U.D.M.R. care a dovedit, inclusiv la Consiliul Europei, că nu respectă suveranitatea națională, independența și unitatea Statului Român, integritatea teritorială a României, ordinea de drept și principiile democrației. Încetarea activității U.D.M.R., prin dizolvare, se hotărăște de către Curtea Constuituțională a României pe care aveți obligația să o sesizați de urgență.

2. Organizarea unui referendum național pe tema pretențiilor Ungariei și U.D.M.R. asupra Ardealului, pentru a afla care este voința Poporului Român.

3. Oprirea vânzării pământului din Vatra Românească la străini și abrogarea legii promovată de Guvernul Ponta prin angajarea răspunderii în Parlament. România este singura țară din Uniunea Europeană unde persoanele juridice și persoanele fizice străine pot cumpăra terenuri agricole, fără limită de suprafață și fără nicio obligație ulterioară dobândirii lor. Se știe că, băncile din Ungaria acordă credite cu dobândă subvenționată de Guvern cetățenilor unguri, inclusiv etnicilor maghiari din România, pentru cumpărarea de terenuri agricole în România, mai ales în Ardeal.

4. Suspendarea pentru cel puțin trei ani, a actelor normative referitoare la retrocedările de imobile și cercetarea penală de către Direcția Națională Anticorupție (D.N.A.) și Parchete a persoanelor vinovate de împroprietărirea ilegală a Ungariei, a bisericilor maghiare, a Statusului Romano-Catolic, a Ordinelor călugărești catolice ungare, a numeroase persoane juridice maghiare și a urmașilor optanților unguri cu peste 10.000 de clădiri și circa 2.000.000 de hectare de terenuri agricole și păduri, în valoare de peste 100 miliarde euro.

5. Stoparea genocidului etnic, religios și cultural provocat și desfășurat de U.D.M.R. în județele din Ardeal, mai ales în Covasna, Harghita și Mureș, precum și cercetarea penală a celor vinovați.

6. Sancționarea de către Guvern a tuturor aleșilor locali ai U.D.M.R. care au participat la adoptarea hotărârilor de Consiliu județean sau local privind autonomia ”ținutului secuiesc”.

7. Demiterea din funcție și începerea cercetărilor penale împotriva aleșilor locali ai U.D.M.R. care s-au deplasat la Strasbourg și au solicitat Consiliului Europei ca printr-un diktat sau arbitraj să fie sfârtecat teritoriul României și să fie recunoscută autonomia teritorială pe criterii etnice a ”ținutului secuiesc”.

Realizarea obiectivelor menționate va stopa planurile Ungariei, ale U.D.M.R. și ale iredentiștilor unguri privind anexarea Ardealului.

Dumnezeu să vă dea gândul cel bun !

Autor: Gheorghe Funar

Sursa: Ziarul Natiunea

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu