Politică

Scenariul pentru al treilea razboi mondial a fost scris, economia muribunda poate fi eutanasiata

s560x316_plan_diabolic_de_anihilare_a_partenerilorOdata cu marea criza economica din 2008, foarte multi dintre noi am deschis ochii si am inteles ca  lucrurile sunt controlate in totalitate din butoane, ca  mecanismele pietelor sunt total manipulate, ca in spatele institutiilor sunt oameni  interesati sa  acapareze puterea pentru grupurile de influenta din care fac parte  dar bineinteles  in numele celor multi si prosti.  Drept urmare a inceput sa fie clar ca criza a fost declansata, iar toate masurile de redresare economica au fost facute pentru a salva bancile private cu banii statelor, adica cu banii nostri.  Dar cel mai important lucru pe care l-am inteles atunci a fost  ca adevarata criza nu ne-a lovit inca pentru ca s-au luat masuri rapid si s-au pus o gramada de proptele pentru a sustine schema piramidala, jocul de carti in care se transformase economia mondiala.

Cu toate astea anii treceau si, in mod surprinzator, nimic nu se intampla, al doilea val, si cel mare, al crizei economice nu ne lovea,  iar  Marc Faber, Jim Rogers, Peter Schiff si Gerard Celente si foarte multi altii aratau ca niste babe panicoase, tot vorbind de prabusirea dolarului, colapsul burselor, miscari ample de strada, razboaie civile si chiar conflagratii mondiale. Era evident ca cineva controla toata treaba asta si tinea economia prin intermediul bailout-urilor si al qauntitative easing sa nu se prabuseasca. Planul era ca, momentul colapsului sa fie intarziat, decalat, pana la momentul considerat oportun  pentru declansarea crizei finale de catre cei care controleaza si initiaza aceste actiuni.

Sa nu uitam, totusi, ca lumea din 2008 incoace a trecut  prin niste hopuri serioase: daca va  mai amintiti caderea bursiera din 2009, dezastrul de la Fukushima care a bus pe butuci economia Japoniei, , criza euro cu Grecia in prima linie si apoi Spania, Portugalia, Italia, Irlanda. Sa nu uitam de Cipru, de confiscarea prin bail in a depozitelor pentru salvarea bancilor si anul asta Ucraina.

Aproape ca toate au trecut ca o parere, ?  Vedeti cat de mult ne-a fost atrofiat simtul istoric de catre massmedia care ne bombardeaza cu atatea subiecte  bine alese si ne tine subjugati dictaturii prezentului fara sa mai putem intelege ce a fost si ce are sa vina peste noi.

Au trecut de atunci 6 ani si dintr-o data ritmul evenimentelor s-a schimbat. Daca pana acum  criza parea sa aiba  rabdare cu noi, tot ce trebuie sa facem este sa adoptam un program de austeritate si intreaga planeta va fi bine in curand, iata ca de 6 luni evenimentele au intrat pe repede-inainte,  avem un razboi in Europa, la granita Rusiei  si un razboi economic de anvergura care a impartit lumea in doua. Lucrurile dintr- o data par sa nu mai aiba rabdare, toata lumea se inarmeaza in ultimele 6 luni.  NATO in fiecare zi mai aduce cateva trupe in diferite tari din jurul Rusiei,  se iau sanctiuni fara ca nimanui sa-i pese de enormele consecinte pe care acest razboi economic cu Rusia il va avea asupra economiei Uniunii Europene si implicit asupra economiei globale.

De aceasta schimbare?

Occidentul poarta un razboi de cucerire cu restul lumii in trei feluri: razboiul cultural, economic, militar.

Vestul nu va folosi niciodata ultima modalitate de razboi atata timp cat va reusi sa inainteze cu ajutorul razboiului cultural si economic.

Economic nu mai poate inainta pentru ca ne paste o criza cum n-a mai vazut planeta din cauza faptului ca s-au strans in utlimii 30 de ani niste tensiuni colosale la nivelul economiei globale. Tensiunile sunt cauzate in mare parte de criza sistemului bancar care este o adevarata schema piramidala,  de criza resurselor dar si de faptul ca in economia mondiala cresterea economica se face intr-un joc deosebit de complicat in care fiecare cauta sa se dezvolte economic dar in acelasi timp cauta sa obtina un avantaj in dauna competitorului, adica trebuie sa creasca dar in acelasi timp sa obstructioneze si sa-si conserve cresterea economica.

Pe langa asta, ideologic vorbind,  Occidentul nu-si poate asuma si niciodata nu-si va asuma o criza economica pentru ca ar insemna ca trebuie sa recunoasca  sfarsitul capitalismului si al societatii liberale, adica sa renunte la principala arma de marketing – bunastarea societatii liberale occidentale, bunastare pe care n-o mai poate asigura. Atunci este nevoit sa declanseze un razboi preemtiv si bineinteles pentru pace impotriva unui inamic serios care are imaginea si istoricul unui raufacator si care i-a incurcat in planul de invadare a Siriei, adica Rusia.

Daca economia aflata in coma dupa prabusirea din 2008 a fost tinuta in viata ca prin minune pana acum, iata ca in ultimele 6 luni scenariul pentru razboi s-a scris si acum economia poate fi lasata sa moara. Daca vor fi banci inchise, ierni fara gaz, somaj fara numar, inflatie galopanta si preturi dublate la benzina este usor sa dai vina pe Rusia care incearca sa invadeze Occidentul.

Sursa: Evita colapsul

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Daca vom fi idioti si vom pune botul ,lumea actuala se va duce la groapa cu furnici,cu noi cu toti chear si cu cei care se cred marii sforari,asta este soarta unei lumi unde Dumnezeu a fost omorat,pe pustiu o astfel de lume.