Politică

Scandalul vaccinurilor contrafăcute îi scoate pe chinezi în stradă

Scandalurile recente privind vaccinurile vor pune în pericol ambițiile Beijingului de a deveni un lider internațional în domeniul farmaceutic – chiar dacă guvernul președintelui chinez Xi Jinping încearcă să atenueze furia publică.

Revolta oamenilor a izbucnit după ce un vaccin împotriva rabiei produs de Changchun Changsheng Biotechnology – unul dintre cei mai mari producători de vaccinuri din China – s-a dovedit ca a încălcat standardele de siguranță.

Mai mulți părinți au manifestat luni la Beijing în fața Ministerului chinez al Sănătății după acest scandal privind vaccinuri necorespunzătoare, astfel de proteste fiind extrem de rare în China, relatează AFP.

Manifestanții s-au instalat în fața gardurilor Ministerului Sănătății, purtând banderole prin care cereau sancțiuni pentru vinovații de acest scandal care a izbucnit la mijlocul lunii iulie.

Conform unor înregistrări video publicate pe rețelele de socializare, manifestații au scandat  „Este nevoie de o lege privind vaccinurile”.

Descoperirea în cursul lunii iulie a unui proces de fabricare ilegală de vaccinuri împotriva rabiei într-un laborator din nord-estul țării a stârnit furie în rândul opiniei publice, pe care autoritățile nu au reușit în totalitate să o aplaneze, în ciuda controlului strâns pe care îl exercită asupra internetului și rețelelor de socializare.

Laboratorul farmaceutic Changchun Changsheng este suspectat că a falsificat registre de producție și că a modificat parametri de fabricare. 15 persoane au fost arestate, printre care și președintele director general al laboratorului.

Președintele Xi Jinping a fost constrâns să reacționeze denunțând practicile “odioase și șocante” ale companiei farmaceutice incriminate. A fost deschisă o inspecție națională asupra laboratoarelor de producție de vaccinuri.

Autoritățile au dat asigurări că vaccinuri necorespunzătoare nu au părăsit uzinele Changchun Changsheng, însă numeroși părinți spun că nu mai au încredere în diferitele tipuri tipuri de vaccinuri administrate copiilor lor.

Autor: Ștefania Brândușă

Sursa: activenews.ro

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Falsificarea REGISTRELOR DE PRODUCTIE, modificarea PARAMETRILOR DE FABRICARE = CRIMA IMPOTRIVA UMANITATII.
    Crima impotriva OAMENILOR este savarsita de … NE OAMENI – ENTITATI MALEFICE – SPECIE MONSTRUOASA susceptibila de EXTINCTIE. Degradare, regres si psihoinvolutie. Din pacate …