Politică

Santaj economic asupra Marii Britanii pentru a NU parasi Uniunea Europeana

cameron-ueProducatorul auto Ford avertizeaza Marea Britanie ca ar putea fi fortat sa isi regandeasca operatiunile in aceasta tara in cazul in care se va retrage din Uniunea Europeana. Comentariile reprezentantilor Ford sunt similare celor facute recent de alti mari investitori straini – Honda si Nissan, noteaza Reuters.

Din cauza crizei, constructorul american a fost nevoit sa inchida anul trecut uzina care producea utilitara Transit la Southampton si o unitate de presaj auto din Dagenham.

Totusi, Ford are inca 15.000 de angajati in aceasta tara, care construiesc si dezvolta motoare, si sustine alte 100.000 de locuri de munca din activitatile adiacente.

“Cu siguranta nu vom fi singurii care vor face acest lucru. Va insemna noi tarife, noi taxe vamale (iesirea Marii Briatnii din UE – n.red.). Va trebui sa analizam ce insemna acest lucru. Recomand cu tarie ca tara sa nu iasa din UE din ratiuni de afaceri si care tin de forta de munca din Marea Britanie”, a spus Steve Odell, directorul executiv al operatiunilor Ford in Europa pentru Telegraph.

Premierul Britanic David Cameron a promis ca va renegocia conditiile apartenentei Marii Britanii la UE inainte de a organiza un referendum in 2017, in cadrul caruia britanicii vor putea alege daca mai vor sa ramana in blocul comunitar.

De asemenea, ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, a avertizat ca tara sa ar putea parasi Uniunea Europeana daca aceasta nu va implementa reformele necesare.

Vanzarile de masini au inregistrat in 2013 cel mai bun an din 2007 in Marea Britanie, numarul inmatricularilor urcand cu 10,8% fata de 2012, la 2,26 de milioane de vehicule.

Autor:

Sursa: Front Press, preluare după Ziare.com

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu