Politică

„Salvați Copiii” m-a convis că legea dării în plată e bună

5652c050682ccfac1f4e7e70Dacă ai onoare, nu aduci niciodată vorba de copii într-o bătălie. Dar aici vorbim de bănci, dacă te-apuci și verifici nu există și nu a existat niciodată vreo chestie pozitivă făcută de vreo bancă vreodată. Singurul lucru pe care îl fac băncile e să jupoaie clienții de bani și să ceară bani de la stat să fie salvate când s-au terminat pieile de jupuit și s-a ajuns la os.

Mai țineți minte când băncile cerșeau ajutor de la stat pentru salvare? Și-apoi și-au dat bonusuri de performanță?

În campania asta cu „Salvați Băncile”, acum și de legea dării în plată, care presupune ca dacă dai casa cu care ai ipotecat creditul bancar la bancă s-a stins datoria, intervine și asociația „Salvați Copiii”. Care spune că nu e ok să facem asta, ci trebuie ca datornicul la bancă să-și vândă și rinichii ca să dea banii înapoi.

Și, ca orice gunoi fără onoare, aruncă copiii în față.

„Salvați Copiii reamintește faptul că principiul interesului superior al copilului, consacrat constituțional și instituit prin Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prevalează în toate demersurile şi deciziile care privesc copiii, întreprinse de autorităţile publice și reprezintă o regulă de procedură”.

Ce legătură au copiii cu creditul la bancă? Aparent dacă se dă legea asta crește avansul pentru casă și tot mai puțini oameni își vor putea lua casă pe credit, să plătească până mor la ea. Și vor trebui să stea în casele de acum și se aglomerează. Și asta e rău. Cum ar zice ăia, ar duce la…

„Creșterea vârstei medii la care se poate accesa un credit de la 34 la 42 de ani, amânând pentru mulți dintre cei care aparțin generației actuale de 25-35 de ani, decizia de a constitui o familie sau de a avea copii”.

Ai fi zis că o organizație care se ocupă de salvat copiii știe câteva detalii despre țara asta. Una că ăia care n-au bani, și nici posibilitate de credit, toarnă copii în draci, fără probleme. Ai fi zis că știu că munca suplimentară pentru a-ți acoperi creditul ăla înseamnă că nu vezi copilul la față decât la serbările școlare.

Ai fi zis că știu cât de traumatizant e să fii dat afară din casă pentru că n-a putut mama și tata să plătească creditul și că, mai mult, nici nu se vor mai putea pune pe picioare până nu dau toți banii la bancă. Ai fi zis că știu că jumătate din familii se destramă din cauza problemelor financiare. Mda, nu te mai înțelegi bine cu nevasta când ai cămătarii lacomi pe urmele tale. Și că divorțul nu salvează copiii decât în 1% din cazuri.

Practic, Salvați Copiii vrea, pentru salvarea copiilor, ca părinții lor să fie datori pe viață la bănci, cam cum erau iobagii legați de glie. Faptul că SC are ca sponsor pe BCR e doar o bombonică mică în context.

Cât despre bănci? Well, poți să-ți dai seama că legea aia e bună când vezi cât de disperați au ajuns. Serios, copiii? Este, poate, cel mai agresiv lobby din ultima sută de ani în România.

PS A fost hazliu cum au cumpărat băncile prima pagină din Ziarul Financiar să promoveze minciunile lor. Nimeni nu citește ZF, nici măcar cei care lucrează acolo. Ăla e un ziar pe care-l primești automat, cam ca broșura Kaufland, dar mai puțin util.

Autor: Ovidiu Eftimie

Sursa: Eftimie.net