Politică

Să vă fie ruşine, dle Preşedinte al României Klaus Iohannis!

porosenko_iohanis_Mi se pare o sfidare fără margini ca să va întîlniţi cu oficialităţile de la Kiev şi să nu aveţi o singură întâlnire cu reprezentanţii celor peste jumătate de milion de români din Ucraina! Asta demonstrează că pentru dvs. este importantă diaspora, că ea votează, dar românii din jurul graniţelor, care sunt autohtoni, nu. Că ei nu dau voturi, cu excepţia celor din Rep. Moldova.

Nu ştiaţi faptul că Ucraina desfiinţează şcoli româneşti, la ora această mai existând doar 5 (cinci) şcoli din 18, câte erau în 1990? Că acest stat ostil intereselor minorităţilor (nu uitaţi care a fost prima lege dată după lovitură de stat a Maidanului) i-a divizat pe fraţii noştri în mod artificial în români şi moldoveni, ca să fie mai uşor de manipulat şi, evident, să fie mai puţini numeric?

SIE v-a informat că liderii românilor sunt persecutaţi de autorităţi şi românii trimişi să moară pe front în estul Ucrainei, în timp ce ucrainenii dizlocaţi din est sunt aduşi în zonele vechi româneşti, pentru ca să se împlinească visul acestei ţări proaspete, ce visează de 25 de ani o Ucraina doar a ucrainenilor? Că este încălcată permanent libertatea de exprimare şi de liberă circulaţie, interzicându-se mai multor ziarişti români accesul în Ucraina?

Pentru ce v-aţi dus în Ucraina? Ca să vă plimbaţi şi să oferiţi din partea Statului Român spitalizare militarilor răniţi? Ca să faceţi gesturi simbolice într-un stat care este ostil elementului românesc?

Aţi beneficiat, ca minoritar, de voturile românilor, şi nu aveţi bunul simt elementar să vă întâlniţi cu românii din Ucraina, minoritari în ţara ce păstrează teritoriile smulse din Trupul României de URSS? Măcar de faţadă, cu românii desemnaţi de autorităţile extremiste ale Ucrainei, puteaţi să fi luat un contact minimal.
Ale cui interese le reprezentaţi în Ucraina, ale Germaniei sau ale României, ţară care v-a ales Preşedinte?

Sfidare mai mare la adresa neamului românesc greu se poate imagina!

Să va fie ruşine!

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Erau 18 scoli romanesti in 1990, in timpul comunismului care e terorizat romanii si nu aveai voie sa te declari asa, darmite sa ai scoala? Ce fumeaza Iulian Capsali?

 • iulian capsali
  Daca nu sti de ce s- a dus Iohannis in Ucraina; mai bine taci din gura.
  Nu mai acuza pe baza presupunerilor tale imbecile.

 • Macar daca ar iesi dl K I sa-si motiveze actiunile. Pentru ca daca nu o face se intelege ca dumnealui ne sfideaza si pe noi nu numai pe romanii din Ucraina.

 • @Mihaita: Cred ca nu cunosti istoria, probabil esti prea tanar. Existau scoli romanesti pe iar ca sa te convingi citeste si Scrisoarea deschisa adresata domnului Johanis de un roman ukrainian.

 • @Mihaita:Poate ca nu ai timp sa citesti asa ca am copiat pasajul din scrisoarea deschisa adresata de Anatol Popescu,Preşedinte al Asociaţiei Naţional-Culturale „BASARABIA” a Românilor din regiunea Odesa: “După dispariţia de jure a Uniunii Sovietice, Ucraina independentă şi suverană a moştenit doar 18 din acele şcoli româneşti”. Cand mai vrei sa faci anumite afirmatii la adresa unor Patrioti sa te documentezi inainte.

 • Ca tu stii de ce s-a dus, oi fi tu consilier prezidential. Sau ti-a soptit Ponta ca numai el le stie pe toate.

 • Cam prea repede incepeti Sa jigniti. Da,romanul e iute la manie, insa Mai bine ati lass omul Sa isi faca treaba asa cum stie el! Vreti ca Romania Sa devina super-putere peste noapte? Cu asemenea imbecili, nici in 50000000 de ani!

 • Cred ca site-ul ar trebui sa se numeasca Gandeste Social Democrat. org ca sa nu mai fie nici un mister asupra celui care plateste administratorii.

Abonează-te la newsletter