Politică

Să vă explic viitorul democraţiei. Voi votaţi, după care vine Isărescu şi vă trezeşte

images (1)O ştire cît o mie de pagini. La cîţiva ani, mergeţi sau nu la vot, treaba voastră. Dup-aia se stabileşte un guvern, democraţie, chirăială, votare, negociere, alianţe, trădări. După ce e stabilită puterea, vine Isărescu şi o conduce. Iohannis şi ceilalţi cu idei creţe din jur, opriţi-vă acum:

Nicio altă instituţie din România nu se va putea amesteca în activitatea noii autorităţi. Deciziile noii instituţii prezidate de Mugur Isărescu vor fi în schimb obligatorii pentru Guvern.

“Noua autoritate, numită Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială, va avea un consiliu general format din nouă membri: cinci de la Banca Naţională, doi de la Autoritatea de Supraveghere Financiară şi doi de la Guvern. Preşedinte va fi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

Acest consiliu va fi un fel de consiliu al înţelepţilor dacă nu sunt pretenţios – aici se vor emite opinii, analize, vor fi atenţionate supravegherile de la BNR şi de la ASF”, a declarat Adrian Vasilescu, consilier de strategie al guvernatorului BNR. Scopul Comitetului este identificarea eventualelor riscuri care ar putea duce la o criză financiară, potrivit unui proiect de act normativ recent aprobat de Guvern.

„Se pare ca acest comitet preia conducerea şi nu numai că poate împiedica, dar poate să impună decizii Guvernului, în numele stabilităţii macroprudenţiale”, a spus Florin Cîţu, analist economic. (sursa)”

Înţeleg că mecanismele astea de control sunt tot recomandări de la UE. Dar absurdul e dat la maximum.

Autor: Costi Rogozanu

Sursa: VoxPublica

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Hm,ce va mira,doar nu vreti sa-l puna pe ghiorlanul asta rege in Anglia . Il pun guzgan sef ,cu puteri nelimitate,peste cei care i-a belit de sapte piei fara mila – romanii….

  • Bai nea Vasilache,scopul vostru in consiliu asta e sa-i f8-)…teti pe romani de bani…si despre ce criza financiara vorbesti tu ? Pai nu sintem in criza financiara,economica,morala si ce mai vrei tuu ?…bai nea Vasilache, nu iesi tu intr-una de 5 veacuri la interval in fata sa ne dai cica explicatii despre deciziile leprelor pe care ii reprezinti,ca nu te asculta poporul asta.
    Explicatiile tale sint deosebit de idioate si nu imbirligi cu limbajul tau,cica ,,de domnyi” nici pe lelea Floare di pe Hagau.
    Poporul asta e destept,problema e ca nu a luat iataganul la voi si sta sa se uite cum furati,furati,furati si tot furati iar lumea moare de foame de 25 de ani …;>;>;>:@:@
    Du-te mai impielitatule cu scopurile voastre cu tot si nu ne mai plictisi cu stiintele tale economice, ca nu ne folosesc la nimic noua, poporului asta chiar daca e adormit !!!