Politică

Să-i lăsăm, pentru o vreme, să redevină ei înșiși

2015_02_14_nuti_rsz_crpUneori cred, exasperat, că singura metodă prin care am mai putea spera să scăpăm de băsism și de băsiști ar fi să-i mai lăsăm, o vreme, să redevină ei înșiși: haita dezlănțuită întru potlogării a unui tătuc diabolic, selectată după cele mai interlope criterii: scrupule – zero, aroganță – fără limite, moralitate – minus infinit, grandomanie – delirantă.

Poporul ăsta al nostru iartă și uită prea repede! Se lasă inadmisibil de ușor dus de nas de diversiunile și manipulările securistice ale unor aburitori de profesie! De-asta merită, deși doare, să i se repete experiențele negative până când se învață minte.

Traian Băsescu a reușit în timpul mandatelor sale, împins de beția puterii (altă beție, ceva mai elitistă decât altele, din galeria dependențelor sale), să arunce pe deasupra întregii țări un imens năvod de rapt, spionaj și teroare. Securiștii lui, cu politicienii lui, cu procurorii lui, cu judecătorii lui au fost îmbârligați și puși să foșgăiască într-un păienjeniș atât de otrăvit, încât sau îl slujeau necondiționat pe tartor sau sucombau după gratii de mușcătura lui nemiloasă.

Cu Boc prim-ministru, cu Blaga la Interne, cu Predoiu la Justiție, cu Blejnar la ANAF, cu Hăineală la CSM, cu Zegrean La CCR, cu Georgescu la ANI, cu Morar la DNA, cu Kovesi la Parchetul General, cu Coldea la SRI și cu MRU la SIE, Văduva Neagră de la Cotroceni, acest Murinho cu copite al blaturilor și parandărăturilor instituționale, își construise o echipă de dat goluri mai ceva decât cea a Barcelonei din vremurile ei de glorie. Dar nu o echipă de dat goluri sportive, în spectacole menite a ferici milioane de fani săptămână de săptămână ci goluri de gangsteri, nenorocind un întreg popor, date bugetului sleit al țării și efectivelor inamicilor politici sau din presă ce încercau să opună o cât de timidă rezistență.

Ați uitat, dragi compatrioți, dragi internauți ce confundați țara cu o salbă de galbeni lăsată gaj la Casa de Amanet, salbă ce ar trebui recuperată („ne-am luat țara înapoi”), de prăpădul făcut de lăcustele mai sus numite? De armonia perfectă dintre ele când și-au pus în cap (și-au reușit) să devalizeze tezaurul național și să înlocuiască aurul de 24K jefuit (de la ANRP, de la Nana, din păduri și lacuri de acumulare) cu sclipicioasă monedă calpă?

Ați uitat, dragi colegi prea degrabă iertători, de „regina” Blejnar, de „marmoreanul” Videanu, de șturlubateca Udrea cu al ei dijmuitor Cocoș, de „multinaționalul” MRU revendicat pe mai toate canalele de israelieni, unguri și americani dar deloc dorit de români? Și, până la urmă, amnezia supremă, ați uitat voi, vizionarilor, de Traian Băsescu?

Păi, dac-ați uitat, să mai vină o dată la serviciu! Să vă mai lase o dată în curu’ gol și, cu el mânjit de promisiuni dulci, să vă plimbe pe la nasul clientelei lor de viespi! Iar după aia să urlați ca din gură de șarpe: jos băsiștii! Nu se mai poate așa!

Când toți cei 11 magnifici enumerați mai sus jefuiau, intimidau, arestau în perfectă armonie și siguranță, cu blagoslovenia și protecția întâiului demnitar al țării, n-aveai ce spera la rezolvări din exteriorul găștii. Raportul de forțe era zdrobitor. Doar o defecțiune internă putea crea breșa. Și asta a produs-o nu poliția politică turbată, nu demența reducerii salariilor cu 25% la bugetari, nu nesimțirea și ostentația îmbogățiților peste noapte ci agresivitatea de vătaf fudul a lui Traian Băsescu față de Raed Arafat. A fost suficientă o clipă de zănatică infatuare a „tătucului” și din malefica încrengătură au început să cadă piesele grele ca dinții loviți de paradontoză. Cei rămași pe poziții de-abia mai puteau încropi o linie de apărare pentru baricada așa zisei „justiții independente”, susținută furibund de mercenari înrolați pe la Bruxelles ori Washington. Acum au prins din nou curaj. Noul președinte îi sprijină mai ceva ca vechiul președinte și chiar le ține de șase când fac abuzuri prin exces de zel ( cazurile Rarinca și Ponta) ori prin orbul găinilor (cazurile Băsescu, Blaga, Blejnar, Predoiu).

Aveți nostalgia lui „să trăiți bine”? Vreți puzzle-ul completat la loc? Recuperați-vă, atunci, măselele stricate! Le bine-meritați!

Știu: sunt pontist! Desigur, vreau să ieşim din NATO şi UE şi să ne integrăm în Uniunea Euroasiatică! Fără îndoială, mi-am deschis conturi în ruble și yuani, după ce le-am închis, preventiv, pe cele în Euro şi dolari! O, sancta simplicitas! Bieţi vorbitori de deget mijlociu.

Nu vă mai osteniți să gândiți și să vă exprimați doar cu acesta, în sus. Fiți mai creativi, puteti mai mult. Cum vă învaţă doamna Udrea, de pildă: să vă scobiți cu indexul în nas. Sau cum continuă Traian Băsescu: să vi-l lingeți, după aceea, germinativ, pentru numărarea teancurilor de parandărăt jegos.

Aproape că mi s-a făcut dor de fonfăielile lui Predoiu, de constipările lui Blaga, de ingineriile Andreei Vass, de stuchelile Sulfinei Barbu. Și, mai ales, de proatlantismul epopeic al lui Traian Băsescu, marele nostru antirus, decorat (împreună cu familia) pentru faptele de vitejie de pe fronturile ALRO Slatina și Gazprom. Să se întoarcă ei, să ne mai conducă o tură, aşa cum au mai făcut-o, aşa cum ştiu, aşa cum ne-a plăcut atât de mult, de vreme ce am uitat atât de repede. Şi apoi să visăm, izbăvitor, la alegerile din 2016.

Așadar „Jos Ponta”, „Sus Predoiu”, „Jos Noul Cod Fiscal”, „Sus Binomul SRI – DNA” și, carevasăzică, toți borfașii la pușcărie, salba (pardon, ţara) înapoi!

Erată: în loc de „toți borfașii la pușcărie” se va introduce „toți borfașii lor la pușcărie”. Semnează, în numele Comitetului Patrioților fără Scrupule și Complexe: Traian Băsescu, Elena Udrea, Vasile Blaga și, cu voia recuperatorilor de salbe (pardon, de țară), ultimul pe listă, Klaus Iohannis, marele perfecţionist germanofon zis și Carol al III-lea, laconicul.

Autor: Contele de Saint Germain

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Esti dus cu pluta rau. Alt subiect nu aveti decat T.Basescu? Nu mai este presedinte de 9 luni. Altii sunt adevaratii vinovati de dezastrul Romaniei si aceia sunt PSD in frunte cu iliescu si cu urmasii lui. Adica comunisti si securisti. Din astia mai sunt si in PNL si alte partide, chiar PDL(fost). Johanis doarme.

  • dragos, daca atat ai inteles tu citind acest articol, ori esti un lingatordecurbasesc, ori esti tembel

  • Unul integru si bine intentionat.
    Unul vinovat de lovitura de stat, de miile de victime nevinovate ale revolutiei, de chemarea minerilor pentru demolarea sdversarilor politici in acea perioada de inceput de democratie romaneasca nu ar fi avut cum sa faca ceva bun. Avea prea multe pe constiinta pentru a putea actiona potrivit necesitatilor momentului, enorme in acea perioada. In consecinta, el a actionat “in compensare”, ca un arbitru care incearca sa indrepte o greseala facand una si mai mare, pentru a inchide gura celor care il contestau si a aburi si mai mult electoratul nostru profan.
    Ce folos ca el nu a facut personal avere daca s-a inconjurat de sacali si a patronat distrugerea tarii pentru a favoriza pe unii si pe altii care au profitat din plin?
    Cred eu ca un Ratiu sau Campeanu nu s-ar fi inconjurat de politrucii comunisti asa cum a facut-o Iliescu? Si aici nu ma refer la cei care au fost nevoiti sa accepte statutul de pembru de partid in comunism doar pentru a-si putea face meseria neafectati.
    Iliescu ia “reabilitat” pe toti mancatorii de cacat din era Ceausescu, care nu aveau nici o meserie decat aceea de clampanitor.
    Toti cei vinovati de masacrul de la Otopeni, de masacrarea USLA-silor in Dr. Taberei etc, in loc sa-si primeasca pedeapsa meritata au fos recompensati pentru contributia lor la mentinerea unei stari de nesiguranta si justificarea statutului de revolutie. Orice alt presedinte dupa 89 ar fi lasat justitia macar sa-si faca treaba nestingherita, daca nu sai si ceara sa faca lumina. Iliescu, in schimb, trebuia sa-si salveze personal pielea, pentru ca el a patronat/intretinut degringolada si nu avea interes sa aflam si noi adevarul pe care el il stia oricum.
    Si ar mai fi si altele, Victor.

  • sunt de acord cu tine Conte- uite si eu sunt cu Ponta/ si ce ???? sa ma injure cine o vrea nu mai pot eu

  • De parca basismul ar fi problema noastra… Problema noastra baiete, e profunda ticalosie a intregii clici politice, basiste sau nu. Asta la o prima estimare- la una profunda problemele tin de centrarea pe ban a capitalismului in loc de om si problemele sale si de faptul ca democratia nu are nici o valoare practica decat pentru clica de mai sus.