Politică

S-a trezit democrația în băsiști

wolfinsheeps34Stilul e dur, dar adevărul departe. Și, în primul rând, mă scoate din sărite să citesc texte fără diacritice. Să luăm doar șapoul din ultimul articol de pe Hotnews, semnat de Dan Tapalagă: ”Un mic grup (20.000 de oameni ieșiți în stradă înseamnă ”un mic grup”?) de anarhisti (toți sunt anarhiști? am văut acolo și creștini – nu că un creștin n-ar putea fi anarhist – și ce-i cu această utilizare incultă a termenului anarhist?) romani (e de căcat că sunt doar români?) traieste in plina frenezie revolutionara, cu degetul pe tragaci (n-am văzut nicio manifestație mai pașnică, au recunoscut-o și autoritățile). Noroc ca n-au pistol si ca sub deget gasesc cel mult o tastatura.

Apasa nervosi pe butoane si, pac, pac, trag in directia dusmanului capitalist (mai sunt și politicienii pe-acolo). Aceasta mica legiune (legiune sau internațională, că n-am înțeles bine) razboinica s-a plictisit de proteste cuminti. Vor actiune, un Mortal Kombat in varianta off-line, ceva mai animat.

Stiu, veti spune ca nu sunt reprezentanti pentru grosul protestatarilor (ceea ce contează la protestele de stradă este grupul mare, el trebuie să fie reprezentativ, și este). Dar ei exista, multi, putini cati or fi (parcă erau puțini), si rostogolesc idei cam negre in spatiul public (ar trebui să fie roz?).

Aceste idei, odata plantate in mintile oamenilor, incoltesc, mai ales ca sunt atent cultivate, raspandite usor pe net (ce înseamnă pe net când televiziunile blochează accesul la mesajul străzii?) si ajutate sa creasca (de către cine?). Semintele raspandite azi in public contin in ele germenii toxici ai violentei si “solutiilor radicale”, extreme.” (mie, personal, dl Tapalagă mi se pare foarte radical)

Nouă (9) ani au lovit în Parlament cât au putut, au susținut cele mai odioase acțiuni ale DNA și un președinte care numai democrat n-a fost. Acum, s-a trezit democrația în ei.

Autor: Arthur Suciu
Sursa: Arthursuciu.blogspot

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Corect.
    Ăștia se cred ziariști. Probabil că au cam uitat ce-au învățat (dac-au făcut-o) la școală. În loc să informeze, ei se vor – cam toți – „formatori de opinie”. O opinie care ar trebui, chipurile, să corespundă unor interese „mai presus de…”
    Se uită prea ușor, totuși că nu se poate trăi toată viața în genunchi!