Politică

Rusia a semnat cu Belarus şi Kazahstan acordul de formare a Uniunii Economice Eurasiatice

eurasiaRusia, Belarus şi Kazahstan au semnat astăzi acordul pentru formarea Uniunii Economice Eurasiatice, destinate să amplifice integrarea între cele trei foste republici sovietice deja legate în cadrul Uniunii vamale, transmite Reuters.

Vladimir Putin, Aleksandr Lukașenko (Belarus) și Nursultan Nazarbaev (Kazahstan) au semnat în această dimineaţă acordul, la Astana, Kazahstan, în cadrul sesiunii Consiliului suprem economic eurasiatic – organismul principal al Uniunii vamale și Spațiului economic unic între Rusia, Belarus și Kazahstan.

Tratatul care creează această uniune va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015, imediat după ce va depăşi toate formalităţile de aprobare de către cele trei parlamente. Această Uniune ar trebui să favorizeze integrarea mai strânsă a celor trei țări deja unite din 2010 în cadrul Uniunii vamale, structură strict vamală între foștii parteneri din URSS. Ea încheie formarea unei piețe comune majore în spațiul CSI (Comunitatea Statelor Independente – 170 milioane de persoane), care va deveni un puternic nou centru de dezvoltare economică.

Preşedintele kazah a declarat că vede noua uniune ca pe o “punte între est şi vest”.

“Întâlnirea noastră de astăzi are o semnificaţie specială şi, fără exagerare, epocală”, a menţionat şi Vladimir Putin, cu scurt timp înainte ca Tratatul să fi fost semnat. Cu toate acestea, Putin a adăugat că uniunea nu este o încercare de a recrea fostul imperiul sovietic, prăbuşit în 1991.

Autor: E. D.

Sursa: Bursa

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Foarte bine….In curand o sa ne dorim sa emigram in Rusia,ca sa scapam de UE si SUA cu corporatiile lor,distructive pentru tara si cu libertatile lor interzise pentru romani!!!!!!