Politică

„Românie, numele tău este Codruța”?

Parcă ne-a luat necuratul mințile. Nu simțim că lumea se schimbă dramatic. Nu înțelegem că schimbarea în curs ne afectează drastic viitorul și amenință existența României ca națiune. Nu ne interesează că, prin recenta schimbarea de strategie a jandarmului lumii trăitor pe marginea Potomacului și prin „atenția” ce ne-o acordă țarul cu palatul ridicat pe malurile râului Moscova, devenim una dintre țintele principale, selectate pentru prima lovitură nucleară, într-un eventual conflict al celor doi.



Politicienii noștri nu sunt preocupați de perspectiva apropiată a acutizării crizei majore dintre giganții economici și militari ai lumii, criză deja vizibilă la orizont dacă ești interesat de soarta poporului tău. Orbiți de praful ridicat din prea desele noastre plecăciuni spre ciubotele apusului, nu mai vedem că armata României a ajuns o umbră a celei care a fost, că bruma de soldați (în mare parte trimiși peste mări și țări să apere interesele altora) nu are cu ce lupta, că avioanele „moderne” (cumpărate la mâna a treia dar plătite ca noi-nouțe) au început să se strice înainte de a se ridica de la sol.

Ni se rupe că din cauza prostiei noastre, un potențial inamic, din oricare parte ar veni el, ajunge la București în doar câteva ore. Ni se fâlfâie că au dispărut ca prin farmec, sau au fost reduse la dimensiuni ridicole, forțele ce apărau țara pe direcțiile strategice din Est, Vest, Nord sau Sud. Pățiți de nenumărate ori în istorie, continuăm ne bizuim exclusiv, ca idioții, pe promisiunile aliatului de peste ocean știind bine că angajamentele aliaților vremelnici sunt cele mai puțin respectate. Iar pentru ca tembelismul să fie deplin, un președinte de țară ajuns pe post de Gică Contra, lipsește Armata de șeful ei militar.

Nu ne pasă că murim cu zile în spitalele insalubre, rămase la nivelul secolului trecut, lipsite de medici întrucât pe doctorii valoroși, fie i-am alungat, fie i-am băgat după gratii. Nu vedem cum ne ucidem bătrânii, lent, prin inaniție și cum ne distrugem viitorul prin plasarea tot mai încăpățânată a copiilor noștri în zona obscurantismului specific analfabetismului cronic. Nu suntem preocupați că deșeurile alimentare ale Europei sunt vărsate la prețuri exorbitante pe piețele românești și suntem otrăviți cu fiecare îmbucătură îngurghitată. Nu ne facem nicio grijă că am ajuns să mai deținem 12% din totalul societăților comerciale ale României, că ne-am amanetat pe nimic bogățiile principale ale subsolului, că pădurile sunt rase fără milă de pe versanții munților de către aceia care își păstrează aurul verde național prin legi draconice, că ne cumpără pământul arabil, pe nimic, oricine din lumea asta mare, indiferent dacă acesta trăiește în peninsula italică, arabică sau pe țărmul Mării Galbene…

Pe noi ne preocupă Laura Codruța Koveși! Forțe politice interne, parlamentari, lumea juridică aflată ea însăși în stadiul de autoflagelare, reprezentanții țării trimiși la Bruxelles cu salarii imense pentru a ne reprezenta țara, analiștii politici, gazetari de renume, televiziuni, toți și toate par a avea o singură grijă: Codruța!  O adevărată isterie acoperă mediatic posibila numire a baschetbalistei medieșene în funcția de șef al viitorului Parchet European. Niciodată, de la așa-zisa revoluție și până azi, nu s-a reușit angajarea atâtor forțe pentru a apăra sau denigra vreun demers cu adevărat serios pentru țară. Dar iată, minunea s-a comis în cazul Codruței! Țara pare divizată, Europa însăși pare împărțită în susținători și adversari ai acestui personaj umflat din răsputeri în importanță, dotat modest intelectual, învăluit permanent într-o mantie de minciuni evidente, dar, surprinzător, înghițite nemestecate pe post de adevăruri incontestabile de o oameni care, priviți de departe, par serioși.

Întreaga operațiune de susținere, de împingere în prim plan a suspectei Laura, sau de denigrare a ei (spun „operațiune” întrucât a fost o adevărată acțiune organizată după tipicul planurilor strategice militare), seamănă incredibil cu o mascaradă. Naivi incurabili, tipic pentru starea românilor în ultimii ani, suntem împinși ca turma într-o farsă sinistră! Într-o înșelătorie de proporții dictată de interese politice meschine. De ce spun asta? Fiindcă pentru noi ca popor, pentru țară, ascensiunea sau decăderea numitei Laura Codruța nu are nicio însemnătate concretă. Aflată în puscăria românească, uitată în vreun birou ministerial la București sau ajunsă procuror pe lângă vreo judecătorie periferică, așezată pe fotoliul bine plătit de la Bruxelles sau devenită mascota vreunui partid politic, femeia aceasta nu influențează în vreun mod mersul treburilor în țară. Cu atât mai puțin, ea poate modifica în sens pozitiv ori negativ bunăstarea cetățeanului (româno-european, azi) trăitor pe aceste meleaguri.

Orbiți de jerbele de artificii aruncate de susținători sau denigratori, nu vedem dincolo de perdeaua înșelătoare a fumului care, profesional, ne este așezat în față. Nu-i  zărim pe adevărații păpușari, nu pricepem mașinațiunile politice care dau viață spectacolului. Dezorientați, nu suntem capabili să înțelegem resorturile reale ale unei asemenea revărsări de forțe.

Ajungem, amețiți și intoxicați de sarabanda minciunilor, să nu observăm cum, cu bani mulți, cu trafic de influență și cu amenințări, în România se zămislește, se naște un mit. Mitul „justițiarei” Koveși, „simbolul corectitudinii”, „sabia neiertătoare a dreptății” care taie nemilos capetele celor care fură țara. Putem crede că țara întreagă, Europa de la Urali la Atlantic, lăsând totul deoparte, se zvârcolesc de grija evoluției în profesie, de soarta, acestei femei. Ajungem să credem, hrăniți cu himere, că numele României este legat pe vecie de cel al „martirei curățirii nației” și să strigăm din toți rărunchii spre cerul infinit, ca să ne audă și generațiile viitoare: „Românie, numele tău este Codruța!” ? (Ferească-ne Domnul de un asemenea blestem! – n.r.).

Autor: Teo Palade

Sursa: Revista Art-Emis

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pai ce vreti daca suntem idioti? continuăm ne bizuim exclusiv, ca idioții Ne dam antirusi insa uitam ca sunrem in “vecinatea apropiata” ..ne laudam cu scutu de la Deveselu si nu stim despre ce este vorba .. ca deh militaria e numaptr arieratii mintal si noi intelectuali si filozofi!
    Despre scut am a va zice doar ca
    el apara nu Romania de Iran cum credeau intelectualii ci apara baza Bondstell de un atac rusesc cu rachete. Asta este unica ecplicatie ptr anplasarea si forta scultului
    – dpv militar scutul de la Deveselu este o tinta care trebuie eliminata cu maxima prioritate , inaintea oircarei rusesri desfasurari catre Balcanii de V . Eliminarea unei astfel de tinte se face prin lovitura tactica . Adica nucleara ….. Caz putin probabil insa …. insa nu prea linistitor (de ce credeti ca nemtii nu doreau Pershig 2?)

    Apoi am a va zice ca George Friedman ne-a avertizat ca nu trebuie sa speram totul de la aliati ci ca trebe sa fim in stare sa ne apraram si singuri. Si? Profii de stiinte politice de la noi l-au luat la bacacal;ie ca nu stie ce vorbeste!!! Juniori cu gusi duble si solduri late isi inchipuiau ca Friedman e vre-un studentache …. si nu gandeau ca aliatu tre’ sa aibe si unde sa vina …. ca daca toate aeroprturile sunt ocupate … avioanele aliatului trebe sa se intoarca ….

    Ce legatirs are una cu alta?
    Simplu … alte tari cu mai putini idioti cu diplome de doctorat au profitat si au cerut si au obtinut ajutor militar de miliarde $$$$ sub forma dearmament , oiese de schimb, munitie .. Noi cu coada pe sus cica sanu le cerem ca este destul ca ne dau ei “scut” pe de gratis!!!

    Acceptati .
    Suntem idioti si aia mai mari idioti au diplome universitare, masterate si doctorate si is mandria astei natii si melita despre conditii “ideale” si “morala” …

    Sgt mj
    Bizonu’ Ghita
    (da..asta e gradul militar – sgt mj cdt pluton infanterie.Noroc ca a fost pace! )

  • In spiritul normei universale Istoria consemneaza Mitul “Laura Codruta Kovesi”: Laura de la “lauri” in favoarea imperiului euroatlantic, Codruta de la “fara codru”, “Codrule, codrutule”, Kovesi de la “KO” – OPERATIUNE STRATEGIC MILITARA pe fondul scenaritei globale experimentata de la caz la caz, vezi experimentul Siria, experimentul Venezuela. Experimentul Romania vizeaza tehnica preluarii strategice a unui teritoriu prin arme neconventionale, asimetrice, de natura hibrida de la A la Z. Am fost tratati “intelligent”, ca sa spun asa, dupa reteta “la popor inteligent, tratament inteligent”. Istoria se scrie sub ochii nostri, cerne, reaseaza, neutralizeaza, echilibreaza, armonizeaza, extirpeaza tumorile maligne, vindeca, corecteaza, iarta, reabiliteaza, creaza. Daca experimentul rezoneaza cu Legile precise ale Universului… ‘Om trai si ‘Om vedea, simti pe propria piele.

  • Cu ocazia zilei de 8 Martie 2019, de 9 Martie 2019, si de toate zilele ce vor urma, va doresc tuturor, oriunde v-ati afla, Cer, Pamant, “La multi ani BineCuvantati!”, siiii sa ne intalnim la “Hram Imparatesc”, petrecerea de absolvire a experimentului. Multumesc!

  • Ne “leaga” Agenda lui Tesla, prietenii stiu de ce! Frati de cruce! Crucea Omu!
    Maretie fara adevar, nu exista, frate draga!

  • Hei!~ De ce un comentariu al meu sta la moderare?!
    Daca doriti sa vorbiti si despre aparare atunci nu mai cenzurati
    Sau nu mai pomeniti despre aparare

  • Pentru salvarea vietii pe Pamant este necesara Agenda lui Tesla (la polul opus, Agenda Electorala Globala)