Analize și opinii Cultură și Familie Politică

România sufletelor moarte (cum poate dispărea o ţară)

Motto: „Îmi pare rău că trebuie să v-o spun, dar acest pământ e prea frumos şi prea bogat ca să-l puteţi păstra fără luptă. Vi-l vor lua!” (Jean-Marie Le Pen, om politic francez, în atenţia poporului român)

Specialiştii serviciilor inteligente din ţările foarte dezvoltate din Vest au tras următoarea concluzie: mai eficient de distrus o ţară este faptul de a-i infiltra guvernul cu zeci de neisprăviţi, sau nespecialişti, decât cu armate de spioni super-performanţi.

De la cultură la medicină până la agricultură, neisprăviţii ministeriabili vor lua deciziile cele mai aberante, automanipulându-se prin prostie.

Odată plasat în funcţia-cheie, adversarul din afara graniţelor va surâde satisfăcut. Ăsta îşi va distruge ţara mai puternic decât un bombardament cu arme din ultima generaţie. Ceea ce se întâmplă de fapt şi acum cu România. Dacă nu am simţi pe propria piele, şi am putea privi din exterior acest jalnic spectacol, poate am râde pe săturate de aceste marionete numite „miniştri”.

Diferenţa dintre realitatea cotidiană şi nepriceperea lor devine pe zi ce trece catastrofală. Şi să trecem acum la exemple concrete:

1. Actuala coabitare

Actuala coabitare nu este o surpriză pentru cei care cunosc bine biografiile actualilor potentaţi. Nu e nici o mirare că întâlnim în aceeaşi barcă un fost ministru FSN-ist al Transporturilor, Traian Băsescu, lângă un ginere de nomenclaturist, Victor Ponta.

Electoratul naiv a văzut în această aglomeraţie USL-istă salvarea de ultim moment. Salvarea nu va fi niciodată, atât timp cât interesele de clan şi mafiotice transcend naivitatea electoratului amăgit.

De un amuzament grotesc este şi declaraţia lui Varujan Vosganian că doreşte o remodernizare a industriei româneşti. Probabil că el se referea la noile mall-uri, care au luat locul vechilor fabrici, pentru că din vechea industrie s-a cam ales praful.

Tot astfel, o minciună sfruntată a fost şi aceea care privea repornirea unei întreprinderi strategice – Oltchim. Crudul adevăr este că Oltchim este falimentară şi falimentată de băieţii deştepţi, care s-au pierdut prin offshore-urile din Oceania.

Cu surle şi trâmbiţe, Victor Ponta, pe când era şi ministru al Justiţiei şi prim-ministru, se lăuda că nici un „băiat deştept” nu va scăpa de rigoarea justiţiei, dându-l ca prim exemplu pe apropiatul lui Băsescu, Adriean Videanu.

Nu a trecut mult timp şi Adriean Videanu contraatacă arătându-l cu degetul pe premier ca făcând parte din lotul extins al „băieţilor deştepţi”, buni pentru Jilava sau Poarta Albă.

În acest haos declarativ, omul de bun-simţ constantă că se prăbuşeşte totul: autoritatea statului, cursul leu-euro, producţia de mărfuri, lichidităţile care încep, curios, să dispară.

2. Unde sunt banii românilor?!

După renumita tăiere Boc-Băsescu, lumea se aştepta la o minimă revigorare a nivelului de trai. Din nefericire, coşul zilnic al cetăţeanului scade. În paralel asistăm la măriri exorbitante ale preţului kilowatului, ale preţului întreţinerii. Foarte mulţi dintre cetăţenii oraşelor, care nu au fost executaţi silit de către bănci, au trebuit să-şi schimbe locuinţele de trei sau două camere, pentru a se muta în condiţii improprii, salvându-se astfel, pentru o vreme, de întreţinerea galopantă. Mai mult, multe dintre asociaţiile de locatari s-au debranşat de la serviciile publice de întreţinere.

Mă întreb, pe bună dreptate, unde sunt banii lichizi ai românilor? Sumele provenite din tăierea salariilor, pensiilor şi ajutoarelor sociale unde s-au dus? În ce cont au intrat, ce destinaţie au avut şi, mai ales, cine a încasat dobânda uriaşă?

În paralel cu această sărăcie galopantă şi umilitoare, bişniţarii ideologici aserviţi mafiilor inter-partinice cheltuiesc în localuri de lux, plimbându-şi amantele în limuzine elegante. Iată un paradox pe care l-a observat un jurnalist britanic: interlopii români nu se prea tem nici de poliţie, nici de justiţie. Ei au soluţia extraordinară: primesc un an sau doi de puşcărie după care tot ce au furat le revine de drept şi adesea îi auzi spunând: „Am fost băiat deştept!”.

În Marea Britanie şi SUA, prima grijă a justiţiei este confiscarea averilor ilegal dobândite şi arestarea infractorului este etapa a doua. La noi, situaţia este inversă. Nu se urmăreşte confiscarea averii ilegal dobândite, se dă de ochii proştilor un an sau doi de închisoare iar mafiotul dispare în câteva luni din puşcărie pe motive medicale.

Reîntors din puşcărie, devine un demn „investitor”. Deci moralitate nu avem fiindcă legea lustraţiei nu e atât de necesară. Confiscarea averilor nu este trecută în Constituţie! Dar pe mulţi patrioţi ridicoli, de-a dreptul semidocţi, îi preocupă regionalizarea României!

3. Cum se distruge o ţară!?

Aş fi foarte curios să-mi răspundă şi mie un demnitar, de la Ponta la Crin Antonescu, şi să-mi explice astfel cum, printr-o simplă împărţire geografică a unei ţări, economia se revigorează brusc?! Iar nivelul de trai să ajungă la niveluri astronomice!

Explicaţia logică a împărţirii pe regiuni este mult mai simpă şi mai păguboasă. Vechii baroni de partid şi de stat vor o halcă şi mai mare din trupul ţării. Cu nici un gând de eficienţă, decât personală! În nici un caz, naţională!

Al doilea aspect al regionalizării îl reprezintă slăbirea statului naţional unitar român, deci un atentat important la integralitatea României. Serviciile de informaţii şi armata ţării nu au nimic de spus în acest sens?

Am fi foarte curioşi să aflăm opiniile unor adevăraţi specialişti, şi nu ale unor funcţionari burtoşi, încasând salarii ameţitoare, în comparaţie cu un medic sau un profesor univerisiar.

Nici contextul politic internaţional nu este favorabil României acum. Priviţi atenţi ce se întâmplă azi în Grecia şi Spania, unde numărul sinuciderilor şi omuciderile au crescut spectaculos din cauza sărăciei şi a şomajului; ţări altfel considerate superioare României ca nivel de trai.

Vă daţi seama la ce final ne va împinge această clasă politică coruptă şi stupidă, suflete moarte care vor o ţară încă vie la fel de moartă!

Numai o justiţie (poate utopic) corectă şi dusă la extrem va eradica această plagă a neo-nomenclaturii UTC-iste.

autor: Adrian Majuru
sursA: cotidianul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Pana cand noi ne regulam unii pe altii in fata lumii si ne denigram conducerile, [macar ca noi suntem cei mai multi dintre noi niste habarnisti de toata p….] nu avem ce astepta respectul Lumii. Noi suntem ca in povestea ca prostului nu trebuie sa-i furi traista ca si-o pierde el singur. Cand Lumea ne vede atat de rai si de prosti e normal sa vrea sa ne ia o asa tara frumoasa fiind clar ca nu o meritam. Desi Curtea Constitutionala a stabilit o treaba cu Base noi contrar tuturor regulilor o tinem una si buna ca cerem retragerea lui Base , etc, etc. Deci ce demonstram noi ? ca la noi legea nu e lege, organul suprem de justitie e ceva de doi lei, noi stim mai bine ca Justitia ce si cum, suntem atat de agresivi si de paranoici si de anarhisti de nu ne potoleste nici Dumnezeu, si nu ne suportam nici sora cu sora si frate cu frate dar cerem respect, cerem atentia lumii civilizate, vrem, strigam, suntem vicleni, mintim precum respiram si de impertinenti si farisei si ipocriti ce suntem cerem tuturor ceea ce nici noi nu am face daca am fi intr-o functie, etc. Noi vrem retragerea lui Base pentru binele tarii, ca deh, el nu lasa tara sa munceasca si guvernul sa guverneze desi i s-au retras aproape toate drepturile, si nuuu, Doamne fereste pentru ca asa ne asmute Felix de frica proceselor. Daca si justitia ar fi a lui eheee ce s-ar mai alege de toate escrocheriile facute de informatorul care si-a dat in gat rudele de sange.

 • Justitia de acum ? E imposibil sa cred ca ar fi capabila sa puna cat de cat ordine in tara . Cica e jumi juma . Oare ? Justitia e parte din acest sistem monstruos care nu da semne ca vrea sau ca poate sa se schimbe . Sau asa-zisele schimbari sunt anemice .
  Poate ca regionalizarea ar trebui sa aduca ceva bun , dar dupa batalia care se da in randul baronilor , ma tem ca va avea soarta altor lucruri bune care in Romania au dat chix .

 • “Numai o justiţie (poate utopic) corectă şi dusă la extrem va eradica această plagă a neo-nomenclaturii UTC-iste.”

  Exista o profetie despre Romania cu privire la un personaj ce trebuie sa vina la conducerea tarii. Cititi Zaharia cap 11. Hristos vorbeste despre el numind-ul ‘cel mai mare om nascut dintre femei’, si mai spune ca il va numi peste toata averea sa.

 • Ce justitie visati,cand justitia este aservita smecherilor. De ce nu spuneti nimic de vizita secreta al lui Soros in Romania care promoveaza tiganii pe bani la fraieri?

 • Cel mai reprobabil lucru este acela de a putea sa arunci injurii si sa acuzi dar fara sa-ti asumi vorbele aruncate. Oare este necesar sa treaca 100 sau 150 de ani ca neam de neamul asa zisilor comunisti sa nu mai fie permanent huliti, injurati, etc. Comunisti sunteti toti si voi si copii vostrii, ce facem? Stam pe sant si barfim la luna, cred ca de asta trebuie sa vina altii peste noi, nu meritam pamantul pe care stam, dupa decembrie 1989 trebuia sa ne adunam, sa ne amestecam, sa iertam, altfel aceste vorbe aruncate se vor arunca mereu si in plus pe cine il doare gura de vorbit si buricele degetelor de chat-uit? Noi si rusii traiam inca intr-un fel de feudalism tarziu la jumatatea secolului 19, prima “geana” de evolutie a aparut dupa prima unire, pe timpul lui Cuza, a venit un rege (ca tocmai au trecut 9 si 10 mai!) nu ca sa reformeze (ca deja reformele fusesera facute) dar un om care sa fie echidistant fata de politicieni si suficient de bine vazut in randul monarhilor Europei. Este UN EXEMPLU, cate mai vreti? Cum scoate unul capul deasupra ori este comunist ori oligarh ori… Si inca ceva: Niciodata revolutiile nu le-au facut oamenii de rand, ei au fost masa de manevra… de ce credeti ca francezii au ziua nationala caderea Bastiliei? Stiti semnificatia Coloanei Infinitului? EVOLUTIA cu suisurile si cobarasurile ei…

 • Sistemul bancar este instrumentul central al interesului, controlului si strategiei Vechii Ordini Mondiale. Atata vreme cat detin controlul banilor, puterea lor nu poate fi revendicata. De aceea, controlul lor asupra banilor trebuie sa inceteze. Bancile trebuie sa fie in responsabilitatea poporului. Un guvern democratic ce nu conduce bancile, NU CONDUCE TARA, astfel incat alegerile sunt fara rost. Este simplu ca “Buna ziua” !

  Daca bancherii in trecut au investit in razboaie (finantand ambele tabere), si au facut profituri uriase prin intermediul lor, astazi au constituit uriase institutii internationale cu interese pe intreg globul. Nu pot da gres in a fi castigatorii finali ai oricarui razboi pe care oamenii l-ar duce pe acest pamant. Cu exceptia unui razboi indreptat specific asupra lor si a meseriei lor.

 • Trebuie să schimbăm constituția și să revenim la monarhie, numai așa cred că se mai poate salva România. Trebuia făcută trecerea la monarhie după căderea comunismului, pt că regele a abdicat forțat și normal și moral ar fi trebuit să-și continuie domnia.