Politică

România – scenariu african cu pene de tefelist

După ce o porțiune din autostrada Sibiu – Orăștie s-a surpat, CNAIR a reabilitat în regim propriu drumul, iar acum Curtea de Arbitraj de la Paris a obligat compania românească să plătească încă 83 de milioane de lei firmei italiene Salini-Impreglio. Deci după ce ne-am reparat singuri drumul, plătim despăgubiri de 18.5 milioane euro. Din banii tăi, tefelist cu pene.

137478

Rezervele de gaz metan din platoul ce aparţine României din Marea Neagră, în valoare de 40 de MILIARDE de euro, vor merge direct în Austria printr-o conducta construită special în acest scop. Probabil că noi le vom importa din Austria. Deci noi suntem în situaţia bizară de a fi şi exportatori şi importatori în acelaşi timp, iar prelucrarea gazelor se va face în afara ţării.

Ce este uimitor în toată povestea este cum încearcă să ne fie „vândută“ – „diversificare surse de aprovizionare“, „creşterea puterii de negociere“, „vom fi un hub energetic regional“. Undeva, cineva are mesajele pregătite. “Cu toate schimbările de guverne/miniştri din ultimii 3-4 ani, proiectul continuă neabătut şi mesajele acoperitoare au acelaşi conţinut”, arată Sorin Pâslaru, redactorul-şef al ZF.

Astea sunt două ştiri din ultimele două zile, da?

Ai ieşit în stradă pentru chestia asta, tefelist cu pene colorate? Nu? Bine.

Problema tefelistului român este însă clopotul de 425.000 de euro de la Catedrala Patriarhală (care se construieşte pentru Eroii care şi-au dat viaţa pentru acest neam, la sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire – repet, singurul proiect viabil şi reprezentativ pentru acest mare eveniment) şi faptul, revoltător, că are o efigie cu chipul Întâistătătorului BOR pe el. Asta deşi directorul turnătoriei de clopote Grassmayr din Innsbruck a făcut precizarea, în 2008, că: “În săptămâna în care am primit co­manda de la PF Daniel au mai venit două comenzi: una de la Vatican, cu chipul Papei Benedict al XVI-lea şi alta din Italia, cu chipul Papei Ioan Paul al-II-lea”.

Pentru că asta e tradiția de peste o mie de ani.

Păi va meritaţi ţara, papagali trişti…

Autor: Iulian Capsali

Sursa; Iulian Capsali