Politică

România, ridică-te!

romania1Acum 95 de ani țara noastră s-a reunit în hotarele ei firești. Pentru a avea noi o țară, au plătit cu viața milioane de înaintași. Acum 24 de ani, prețul libertății noastre a fost plătit din nou cu viața și cu sănătatea de cei mai buni dintre noi. Astăzi noi nu mai avem nici țară, nici libertate.

Le-am pierdut nu datorită unei invazii străine, nu datorită unui complot internațional. Nu mai avem țară și libertate pentru că nu am luptat pentru ele. Țara e dată pe bucăți unor corporații străine, iar libertatea e călcată cu bocancul și cu cenzura, pentru că de 24 de ani am acceptat să fim umiliți, să fim mințiți și furați. Nu mai avem țară și libertate pentru că am acceptat ca la temelia vieții noastre publice să fie nu adevărul, ci minciuna, nu competența, ci șmecheria, nu respectul reciproc, ci dezbinarea și ura.

Sîntem mai dezbinați ca niciodată și mai lipsiți de libertate ca pe vremea iobăgiei. Mai avem doar „libertatea” de a fi buni consumatori și plătitori de impozite. Mai avem doar „libertatea” de a ne distra și de a trăi clipa, cînd frații noștri de la Roșia Montană, Moșna sau Pungești ne apără pămîntul și apa și viitorul. Pămînt și apă și viitor pe care le pierdem pentru că nu mai sîntem capabili de solidaritate.

România, mama noastră a tuturor, fără deosebire de nație și credință religioasă, moare datorită indiferenței și lașității noastre. România, țara noastră, moare, odată cu libertatea noastră.

Țăranii care luptă pentru libertate plătesc deja un preț de sînge. Ziariștii care demască corupția sînt urmăriți penal pentru instigare. Manifestațiile la care participă tot mai puțini oameni sînt reprimate cu brutalitate. Și în timpul acesta noi ne permitem să fim lași și indiferenți, să asistăm cum se lasă peste țara noastră un văl negru al neființei.

Țara noastră strigă, lovită de moarte. Nu de dușman, ci de indiferența fiilor și fiicelor ei, care nu se mai opun unui regim trădător. Țara și libertatea noastră mor împreună.

Mai poți răbda, popor român, să fii șters din cartea vieții, să îți fie furate sursele de viață, să îți fie otrăvite apa și solul, în timp ce tu stai la televizor sau în cafenele? Mai poți să dormi, mai poți să te minți că totul e în regulă, cînd copiii tăi nu vor mai avea o țară? Mai poți să te consideri creștin, cînd nu îți pasă de fratele tău mai bun, care îți apără și ție pămîntul și apa și viitorul?

Vă instig să deveniți cetățeni! Vă instig să vă ridicați pașnic, dar în masă, împotriva unui regim trădător de neam și țară! Vă instig să vă învingeți frica și să nu îi mai lăsați pe cei mai buni dintre noi să devină martiri, ca în 1989!

Libertatea noastră nu mai poate fi redobîndită cu martiri, ci cu cetățeni care și-au învins frica. Pentru că puterea lor se bazează doar pe frica noastră. Violențele comise de regim arată nu putere, ci slăbiciune. Arată că acest regim e putred și slab și că se poate prăbuși la o adiere de vînt. La o adiere de vînt a libertății purtată de mii și mii de cetățeni care și-au învins frica și indiferența și s-au ridicat pentru viitorul lor și al copiilor lor.

Vă instig la demnitate! Vă instig la solidaritate! Vă instig la iubire de țară și libertate! Vă instig să vă luați țara înapoi!

România, trezește-te! România, unește-te!

România, ridică-te!

Autor: Orlando Balaș
Sursa: Orlando Balaș

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • concret cand ne strangem pe strada ?
    ce mai asteptam ?
    alti 24 de ani nu-i mai apucam nici noi nici copiii nostri in ritmul asta

  • Articolul nu diagnostigheaza corect starea natiunii, nu pune corect problema noastra, a tarii. Nu identifica corect originea raului cu care ne confruntam ca si tara. Nu are o viziune, asa ca, din nefericire(sau fericire) ramane ceva superficial, vorbe in vant.

  • “Vrei sa dau glas acelei guri, Ca dup-a ei cântare. Sa se ia muntii cu paduri.” Mihai Eminescu

  • Nu stii ce vrei ! instigatorule! Vrei anarhie ? Asta vrei ? Da-l pe Basescu jos! asta e sursa tuturor rautatilor ! vrei sa darami guvernul pe care ill sicaneaza basescu pt ca a incercat sa repare nedreptatile facute de el? … Fiti atenti dragi romani la instiogatori ca va pot manipula intr-o directie in care nu va dati seama ca nu o doriti!!!

  • Când ne ajunge nouă cuţitul la os, lor le ajung banii în conturi străine!
    Încă de când au îndrăznit să-i scoată pe Eminescu şi Iorga din atenţia colectivă ( în curâmd şi din manuale, ca să fie siguri că dormim în linişte, cu tot cu îndemnul Imnului naţional !!)intenţiile criminale şi josnice ale celor ce s-au căţărat la conducerea ţării, au fost evidente.
    N-are iudeo-masoneria atâtea topoare câte cozi de topor s-au găsit gata să-şi vândă ţara şi să-şi trădeze neamul ! :mrgreen:
    Acum !!!
    Mâine s-ar putea să fie cam târziu !!!

  • Sa stam locului in banca noastra, sa purtam jugul, sa ne ducem crucea in ascultare. Chiar prin faptul acesta are loc o cernere a romanilor fiindca cei materialisti nu pot rabda, n-au spirit de sacrificiu si se poticnesc usor, si incep a carti ca Israelitii in pustie. Vor cadea in apostazie, lepadare de tara, toti dezradacinatii. Tara insasi ii va arunca pe gura pe toti cei caldicei dupa cum promite “O, dacă ai fi rece sau în clocot! Dar, fiindcă ești căldicel, nici rece, nici în clocot, te voi vărsa din gura Mea”-Apocalipsa 3:14.

    Ce vreti de fapt? Sa ne coboram de pe cruce? Sa facem din pietre paini?
    Printul lumii acesteia nu trebuie sa gaseasca nimic in noi( Ioan 14:30).
    Hadeti sa ne botezam in moarte pentru Romania, sa primim botezul mortii Romaniei. Sa mergem sa murim impreuna cu Romania.
    „Haidem să mergem şi noi să murim cu El(ROMANIA)!” -Ioan 11:16

  • Dora, fata draga,proasta mai esti, nu te supara pe mine,dar asta e evidenta!Sa crezi ca numai Basescu e de vina, iar astia nu sunt buni pentru ca ii ,,sicaneaza” Basescu, asta ha prostie!Hello, nu Basescu a dat ordin sa fie cotonogite babele din Pungesti!Nu Basescu a promovat proiectul de lege cu dedicatie pentru RMGC!Nu Basescu a votat in parlament pentru amnistierea politicienilor penali!
    A nu se crede ca sunt basista, stiu prea bine toate magariile Presedintelui natiunii, nu pot sa uit cum sustinea pe fata, cu nesimtire,RMGC si nici cand le spunea medicilor si profesorilor sa plece din tara daca nu le convine,magarul!Si nu pot nici sa uit cum atatia ani de guvernare Basescu-PDL au distrus Romania. Concluzia, pe care tu nu o vezi, Dora, pentru ca te impiedica acel mic conglomerat pe post de creieras pe care il ai, este ca TOTI politicienii sunt de fapt o gasca de mafioti in adevaratul sens al cuvantului, nivelul doi si trei al fostei garde comuniste si-deja- copii ai lor.Daca nici din ceea ce se intampla acum in Romania nu intelegi ce trebuie, esti pierduta, stai in fata tv-ului si spala-ti creierul in continuare,dar nu ne mai ameti pe aici cu imbecilitatea ta!Uniti salvam!