Politică

Romania obligata sa aprobe Legea “Big Brother”

România riscă o amendă de 40.000 de euro pe zi dacă Parlamentul nu aprobă Legea “Big Brother”, a declarat, joi, ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica.

“În cazul Legii retenţiei datelor de comunicaţii electronice, Legea “Big Brother”, dacă nu o aprobăm amenda este din păcate de 40.000 de euro pe zi, începând cu 1 iunie. Legea este în Parlament, iar dacă nu va fi aprobată vor curge zilnic aceste amenzi”, a precizat Dan Nica, la Ziua Comunicaţiilor.

Acesta a subliniat că prevederile legii din 2009, care au fost declarate neconstituţionale, au fost modificate, iar providerii care nu sunt de acord cu această decizie pentru că nu au resurse să stocheze toate datele, nu pot reglementa situaţia decât în instanţă.
“Providerii au organizaţii şi firme care îi reprezintă la Bruxelles, ori ,dacă Comisia Europeană a aprobat, înseamnă că a făcut acest lucru cu consultarea acestor organizaţii. Pot regla doar în instanţă’, a adăugat ministrul Comunicaţiilor.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a informat miercuri, în şedinţa de Guvern, că Parlamentul trebuie să adopte până la finalul acestei luni legea retenţiei datelor de comunicaţii, altfel România riscând să plătească pentru fiecare zi corecţii financiare de peste 40.000 de euro plus o sumă forfetară de peste un milion de euro.

Potrivit acestuia, Parlamentul trebuie să adopte legea respectivă cel târziu până la finalul lunii mai, iar în caz contrar Colegiul Comisiei poate decide să trimită cazul la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), care dispune sancţiunile financiare faţă de România.

Supranumit de presă Legea “Big Brother”, proiectul legii retenţiei datelor de comunicaţii electronice prevede că furnizorii de Internet şi de telefonie sunt obligaţi să stocheze pentru un an toate datele legate de convorbirile telefonice şi schimbul de e-mailuri.

Companiile nu vor reţine însă şi date referitoare la conţinutul e-mailurilor sau al convorbirilor telefonice.

Parlamentul a adoptat în anul 2008 aşa-numita Lege “Big Brother”, dar Curtea Constituţională a decis, în anul 2009, că actul normativ încalcă Legea fundamentală.

sursa: agerpres.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Rahatul asta de UE este mai rau ca fostul lagar sovietic !MULT,MULT MAI RAU SI MAI NEDEMOCRATIC ….FOARTE CURIND ASTIA NE VOR MONTA CAMERE VIDEO IN DORMITOR SA VADA CE FACEM SI DACA FACEM CORECT…..EVENTUAL CA SA SE ASIGURE CA NU FUMAM CIND FACEM SEX ……! Eu cred ca oesirea noastra din UE ar fiun imens avantaj pentru noi,cu conditia sa avem la conducere niste politicieni destepti si patrioti …! Am putea aduce cit capital chinez vremsi am putea face din romania o poarta de intrae pentru marfurile asiatice ,un fel de hong-kong romanesc ….NEFIIND INCORSETATI NICI POLITIC ,NICI ECONOMIC SI MAI ALES ici financiar de avortonul asta de cre se foloseste numai si numai germania ca se domine ca in visul ei milenar ,o europa tot mai debusolata politicsi economic ….! Pentru ca daca UE a disparea cel mai rau ar suferii Germania ,ale carei produse s-ar scumpii atit de mult incit ar devenii nevandabile …cu toate consecinele derivate de aici …ASA CA AFARA CU UE DIN ROMANIA -REZERVELE NATURALE SIFINANCIARE ALE TARIITREBUIE FOLOSITE NUMAI IN INTERESUL NOSTRU SI AL COPIILOR NOSTRII ! Asa ca afara cu UE !

  • Amenda care se cuvine prin neaprobarea legii Big Brother de catre ROMANIA sa fie platita din conturile curente pe care le detine Basescu in bancile straine.Daca nu;demisia lui Basescu si iesirea din U/E.

  • CAND NE PUNETI SI CIPURI DE URMARIRE ?
    CAND NE VETI PUNE CAMERE DE SUPRAVEGHERE IN LOCUINTE ? CINE SUNTETI VOI ? IN NUMELE CUI FACETI ASTFEL DE URMARIRI ? NU CUMVA VOI PROVOCATI MOTIVUL URMARIRII PENTRU CA APOI SA APLICATI LIMITAREA DREPTULUI LA INTIMITATE ? VOI CEI CARE NE INCALCATI LIBERTATEA SI INTIMITATEA IN NUMELE SECURITATII , CREDETI CA NOI DORIM ASTA ? ATI FACUT UN SONDAJ DE OPINIE , ATI FACUT UN REFERENDUM CARE SA ARATE VOINTA POPORULUI ?!? ESTE DEMOCRATIE SAU DICTATURA ? AVETI CURAJUL SA RECUNOASTETI SAU INTAI NE BAGATI PUMNUL IN GURA SI NE FACETI DOSARE SECU…?!?

  • cipurile? in curand vor veni si ele… de fapt se va sti tot ce faci online si unde te afli in orice moment…. (daca se va dori acest lucru, sau daca esti suficient de “interesant”)