Analize și opinii Cultură și Familie Politică

România e în RĂZBOI economic. ‘Embargoul austriac’ impus firmelor românești

Serviciile secrete romanesti au intrat in posesia unor informatii pe cat de halucinante, pe atat de greu de fructificat din punct de vedere operativ: unii dintre angajatii romani de la conducerea unor importante companii cu capital strain au anuntat ca sefii trimisi din strainatate le-au interzis pur si simplu sa mai lucreze cu firme din tara noastra, relateaza ziarul National.
flag-pins-austria-romania
Practic, le-au transmis ca, sub diverse pretexte, firmele romanesti sa nu mai fie agreate nici macar la licitatiile organizate de catre multinationale si acestora sa nu li se mai acorde niciun fel de contracte. Nici macar cele de subcontractare a lucrarilor aferente unor contracte derulate cu statul roman!
Extrem de interesant este insa faptul ca, din cate reiese din informatiile intrate in posesia ziarului National, in cazurile in care firmele romanesti sunt pur si simplu boicotate, ordinele au venit aproape exclusiv de la managerii austrieci. Este vorba despre cateva multinationale cu o forta financiara impresionanta si in a caror foruri de conducere cel mai important cuvand de spus il au managerii austrieci. Acum, ca o fi simplu coincidenta sau nu este inca dificil de apreciat, mai ales ca, momentan cel putin, structurile intrate in posesia acestor informatii incendiare nu au facut inca niciun pas pentru declansarea vreunei anchete oficiale.

In schimb, ce-i drept, se pare ca s-ar fi dat „verde” la o monitorizare mai atenta a acestui fenomen. Pentru ca, daca, intr-adevar, vor exista probe ca se poate vorbi despre un veritabil „embargou austriac” impus firmelor romanesti chiar in tara noastra, atunci chiar ca o eventuala ancheta nu ar mai fi doar apanajul Consiliului Concurentei sau a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii!

Pentru ca, sa nu uitam, capitalul austriac detine „exclusivitati” asupra unor intregi domenii de activitate din Romania, cum ar fi cel al asigurarilor. Asa ca pot iesi bietii soferi sa protesteze pe strada pana or ramane fara baterie pentru claxoane, ca marii jucatori de pe piata asigurarilor nu vor permite nicio schimbare care sa le afecteze interesele financiare, din moment ce tot beneficiaza de toate avantajele acestui inexplicabil monopol permis pana acum de catre statul roman.

Iar cum „embargoul” a fost impus si in alte domenii industriale mult mai sensibile, care tin deja de  siguranta nationala, este cu atat mai interesant ce reactie vor avea institutiile statului roman.

sursa: stiripesurse.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cam de la legea “DARII IN PLATA” si eventual unele pocese cistigate de cetateni romani impotriva unor banci austriece pleaca si va pleca o aversiune tot mai mare impotriva firmelor romanesti.Iar ce poate sa descoperit pina acum a fost doar ce au perrmis ei sa se rasufle.Ce va fi vom vedea.

  • Hitler (austriac de origine) nu numai ca nu a eliminat poporul evreu ci prin acțiunile sale a contribuit la înființarea statului Israel