Politică

Romania: dupa 24 de ani de cosmar, intre jaful legalizat si protestele “ilegale”

USL - MITING PENTRU LIBERTATE - ARCUL DE TRIUMF - BUCURESTIDupa ce am visat frumos in decembrie 89, dupa confiscarea revoltei populare de catre o clica de fosti stalinisti in frunte cu Silviu Brucan si Ion Iliescu, lovitura de stat si tradarea intereselor nationale au devenit evidente pentru cei care ne revoltaseram sincer impotriva sistemului comunist. Protestul anticomunist din Piata Universitatii 1990 a fost innabusit in sange de catre minerii manipulati si securistii deghizati in mineri la instigarea aceluiasi Ion Iliescu.

A urmat un presedinte care s-a declarat “invins de securitate” si un altul care “se lupta” cu “sistemul ticalosit” facandu-se ca uita ca au fost si sunt parte a acestuia si au patronat si ei jaful post 89, sub masca asa ziselor “privatizari” care de fapt au insemnat distrugerea aproape integrala a capacitatilor de productie romanesti. Mai nou avem un prim-ministru plagiator si mincinos care acum 1 an si ceva “salva Rosia Montana” si se opunea exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica iar acum este un sustinator asiduu al cianurarii si otravirii panzei de apa freatica si a pamantului si ii felicita public pe jandarmii care i-au stalcit in bataie pe satenii care-si apara pamanturile de otrava la Pungesti dupa modelul lui Ion Iliescu care in 1990 ii felicita pe mineri pentru “inaltul spirit civic” si pentru salvarea democratiei.

La protestul “ilegal” din aceasta seara un jandarm striga de zor la portavoce “actiunea dumneavoastra este ilegala”. Oare ce ar trebui sa spunem noi, cei carora ne pasa sincer de aceasta tara, celor care au jefuit-o timp de 24 de ani si acum isi voteaza superimunitati si incearca sa treaca prin parlament legi care inlesnesc exproprierea oricui daca o companie gaseste resurse de subsol pe acel teren, celor care inghit anual sume enorme pentru protocol,chirii si intretinerea unei cladiri imense, a doua din lume dupa Pentagon, in care se tot inmultesc ajungand sa depaseasca numarul congresmanilor din S.U.A. desi a existat un referendum in care majoritatea zdrobitoare a votantilor a fost pentru reducerea numarului de parlamentari, ce ar trebui sa spunem guvernului care patroneaza jaful, abuzurile si violentele impotriva unor oameni simpli care isi apara pamanturile si dreptul la viata?
Traim un cosmar de 24 de ani. Romani putem sa ne trezim odata?

Autor: Alexandru Mihail
Sursa: Buciumul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • “Pentru România şi împotriva Poporului Român, a fost pregătit un program diabolic şi extrem de periculos, cu un final incredibil.După falsificarea adevăratei istorii a Poporului Român şi după tentativele nereuşite de până acum, de data aceasta programul pregătit împotriva românilor este mult mai perfid şi diversificat. Scenariul derulat în România (copiat după cel aplicat în Rusia în anul 1917 şi în ţara noastră din 1945) a vizat ca, începând cu 22 decembrie 1989, în funcţiile de preşedinte al României, în conducerea Parlamentului, în Guvern şi în fruntea principalelor instituţii ale Statului Român să fie promovaţi şi susţinuţi cât mai mulţi alogeni care execută ordinele primite din străinătate. Românii încă nu ştiu că, în ultimii 20 de ani, nu au avut un preşedinte român al României, ci numai alogeni, care păstrează secretul asupra etniei din care fac parte. În mod deloc întămplător, românii sunt informaţi şi ştiu multe în cele mai diverse domenii, dar nu ştiu nimic despre etnia conducătorilor la nivel central, respectiv despre etnia celor care au ajuns preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor, membrii Birourilor Permanente ale celor două Camere, preşedinţi de Comisii parlamentare permanente, senatori şi deputaţi, prim-miniştri, viceprimi-miniştri, miniştri de stat, miniştri, miniştri delegaţi, secretari generali ai guvernului,consilieri prezidenţiali, secretari de stat, directori ai serviciilor secrete, conducători ai Televiziunii şi Radioului public, conducători ai instituţiilor centrale şi ai agenţiilor naţionale, cei din consiliile de administraţie de la Banca Naţională a României şi de la celelalte bănci de stat, până la lichidarea lor,cei din Comisiile prezidenţiale.
    Românii au dreptul să afle cine a guvernat România în ultimii 20 de ani! Unii dintre ei au dublă cetăţenie, alţii sunt copiii sau nepoţii celor care au adus comunismul din U.R.S.S., dar cu toţii au nume şi prenume neaoş româneşti. Când vor afla adevărul despre etnia conducătorilor din ultimele două decenii românii se vor deştepta foarte repede şi vor înţelege de ce, prin viclene uneltiri, Ţara a fost adusă în pragul falimentului şi Poporul Român la sapă de lemn. “

  • Basiști, traiti bine???? Mai sustineti mineritul? Dar exploatarea si explorarea gazelor de sist? Dar cu foametea aia care ne pandeste pe toti pamantenii, cum mai stam? Gata productia agricola romaneasca modificata genetic??? Vreti sa vorbim despre Natura 2000 ?? Dar despre justitia aia ,,oarba” care retrocedeaza sate intregi din Ardeal, cu tot cu oameni, unor unguri care nu au nici un drept in Romania? Ups, era sa uit, cum mai stati cu dosarele alea inchise ale ,,Revolutiei”, ,,Mineriadei” si ale tortionarilor, le-a pitit bine Kevesi???

  • In linii mari articolul e corect insa incomplet.A uitat sa adauge in ecuatia dezastrului “prietenii”din (m)UE care in conditiile de aderare au inclus clauze economice menite sa duca la desfiintarea industriei si a productiei de bunuri romanesti .Produc ei destule,nu au nevoie de concurenta.Si sa nu uitam de Rusia care in ultimul secol a devenit inamicul istoric al Romaniei de fapt cam al tuturor tarilor din estul europei.Alaturi de Iliescu si Brucan trebuie sa mai punem nomenclatura PCR pe care eu o consider responsabila de dezastrul tarii si inainte si dupa decembrie 1989. Ei au confiscat revolutia prin infiintarea FSN .Am fost martor cum fostii secretari de partid din unitati erau propusi ca reprezentanti in FSN.Eu lam trimis la plimbare pe secretarul de partid din locul unde lucram dupa ce se gasisera cativa pupincuristi sa=l propuna in FSN.Dar cati au facut la fel in restul tarii ?

  • @Emil
    @Mihai
    @marius popescu
    La cele spuse de voi nu mai am nimic de adaugat, de criticat, etc. ESTE ABSOLUT CORECT !!