Politică

România “anesteziată”?!

concert-spontan-proteste-rosia-montanaRomânia riscă să nu se mai poată ridica niciodată de la pământ, pământ care deja aproape că nu îi mai aparţine, acesta a fost vândut, concesionat, dăruit tuturor celor care l-au dorit, oferind un comision cum spun „investitorii” sau şpagă cum spun cei care o primesc pe ascuns. Nu este vorba de o alarmă populistă, nici măcar „naţionalistă” este o realitate dură pe care însă cei care o favorizează o ascund iar cei care ar trebui să ceară socoteală autorităţilor se fac că nu o văd sau dau din mână a lehamite. România a ajuns deja la cea mai periculoasă stare a bolii, starea la care organismul nu mai luptă pentru viaţă. Fie din cauza anestezicelor fie din cauza unei „medicamentaţii” greşite, fie din lipsa oxigenului care refuză să mai vină pe furtun, organismul românilor nu mai reacţionează la nimic, refuză să coopereze, „pacientul” dă semne că nu mai vrea să trăiască.

Din când în când mai mişcă un deget, mai tresare un muşchi prin Piaţa Universităţii, dar este numai un reflex, un act mecanic aproape inconştient, corpul în ansamblul său nu mai reacţionează, nu mai conştientizează, nu mai simte ceea ce se întâmplă pe lângă el. Priveşte, are ochii larg deschişi, dar nu vede, are urechi, dar nu aude, are gură, dar nu vorbeşte, este ca un Zombi, sau un organism aflat în stare de legumă, în comă dar o comă indusă, indusă de „medicul” care ar fi trebuit să o salveze. Partea proastă este însă că starea de comă nu este indusă spre binele bolnavului pentru a-i lungi viaţa sau a aştepta o perioadă când se va descoperi medicamentul ori când va ajunge în secţie organul care trebuie grefat. Această stare este indusă pentru a da voie „medicului” corupt şi „asistentelor” copărtaşe să plece în concedii, să se distreze, să facă un ban „operând” în privat, să umble după ciubucuri şi bani nemunciţi. În timpul acesta pacientul priveşte cu ochii în tavan, vede cum „medicul de gardă” îşi pipăie „asistenta”, consumă băuturi fine, fumează ţigări toxice lângă el, deşi ştie că îi dăunează, îi bagă cianuri în perfuzie, dar nu reacţionează, deşi are mâinile şi picioarele libere. Creierul nu mai reacţionează deşi ochii văd, văd o mulţime de lucruri pentru care altă dată ar fi sărit ca ars.

– În Ardeal urmaşii sau pretinşi urmaşi ai foşilor grofi, sub oblăduirea autorităţilor care dau legi prin care favorizează reinstaurarea regimului de pe timpul lui Horty, scot oamenii din casă şi îi lasă fără proprietăţi. Moştenitorii grofului Iosif Grosz au primit in instanţă, prin decizie definitivă şi irevocabilă 8.700 de hectare de teren, adică tot satul Nădaş din judeţul Arad şi pământurile aferente. România? Legumă!

– Oficiali ai unor guverne străine fac presiuni asupra României să dea pământurile unor biserici şi reprezentanţi ai unor organizaţii străine de neamul românesc, dar nu spun nimic despre drepturile românilor care au fost despuiaţi de regimul austro-ungar şi de cel al lui Horty. Autorităţile române fac sluj. România? Legumă!

– Între anii 2007 şi 2013, R.M.G.C. a extras din munţii Roşiei Montana şi a trimis în afara graniţelor 142.000 de tone de zăcământ minier sub formă de carote. Dacă ne referim numai la euro. Reprezentanții companiei canadiene infirmă cifrele, însă nu neagă trimiterea minereurilor în afara granițelor. Livrarea a început cu mulți ani în urmă și a atins apogeul în timpul guvernării concentraţia de aur, fără a vorbi de celelalte metalerare din „probele” de steril trimise peste graniţă, asta înseamnă 200 de kilograme de aur, care pe piaţa noastră valorează şapte milioane de euro susţine BocRomânia? Legumă!

– „Investitori” puşi pe căpătuială se „înfrăţesc” cu politicieni români şi înfiinţează companii de buzunar care primesc contracte şi drept de exploatare a pământului distrugând munţi şi otrăvind pământul, autorităţile forţează şi modifică prin şpagă legi în favoarea hoţilor; România? Legumă!

– Centrul de Instrucţie al Infanteriei – Poligonul de la Sfântu Gheorghe, un punct strategic pe harta României, un platou de peste 1.200 de hectare la înălţime, care străjuia întreaga depresiune, a fost dat de către prefectul Judeţului, în posesia comunei Breţcu, care a repartizat pământul pe sprânceană. Primarul Antal Arpad declara nu de mult că „etnicii maghiari din Sfântu Gheorghe sunt „intimidaţi” de prezenţa poligonului în apropierea oraşului. Zis şi făcut; beneficiind de lipsa de reacţie a diriguitorilor Armatei din 2003 încoace – de când a început „ruperea” poligonului bucată cu bucată – şi a prefecţilor – cozi de topor -, „şmecherii” din U.D.M.R., prin primarii din Sfântu Gheorghe şi Arcuş (fostă Valea Crişului), au intrat abuziv în posesia poligonului se spune în Cotidianul”. România? Legumă!

– Firme care au obţinut prin şpagă terenuri în exploatare, nu respectă contractele de exploatare, devin stăpâni pe tot terenul primit spre folosinţă, forţează plecarea locuitorilor din apropierea zonei de exploatare prin extinderea extracţiei peste normele stabilite prin contract sub oblăduirea aceloraşi autorităţi, „doctori” şi „asistenţi” binevoitori şi degrabă închizători de ochi la şpagă. Apar cutremure în zona de exploatare iar „doctorii”, fără a face nici un fel de investigaţie fără o „ecografie” măcar, având la bază numai „fişa de observaţie” pusă la dispoziţie de „medicul privat” declară că „tratamentul” aplicat de acesta este corect, deşi au mai fost reclamaţii de „mal praxis” cu privire la acelaşi „doctor”; România? Legumă!

– Undeva mai departe dar nu prea departe, în alt „cabinet”, alte autorităţi, aceleaşi apucături. Autorităţile dau aviz de „operare” unei echipe de „medici” care vrea să folosească metoda de operare prin trepanaţie sau fracturare susţinând că nu aveau nici un motiv să nu acorde autorizaţia de construcţie. Aceleaşi autorităţi însă se fac că nu ştiu nimic despre efectele fracturării şi mai grav uită să spună că „sala de operaţie” este proprietate privată a unor persoane care nu au fost nici măcar întrebate dacă sunt de acord. Nu-i nimic, înarmate cu autorizaţia, firma „Chevron” va intra pe pământul vasluienilor cu buldozerele iar autorităţile vor da din umeri spunând că „este legal, au autorizaţie, nu avem ce să le facem” deşi autorizaţia este obţinută ilegal şi abuziv, pământul este proprietate privată a cuiva care nu şi-a dat acceptul; România? Legumă!

– Acelaşi lucru se întâmpla la alt capăt de ţară, în comuna Brusturi, Bihor unde o companie „multinaţională” de prospecţiuni a intrat la „verificat” pe pământurile oamenilor. Autorităţile o scaldă, în timp ce compania îşi vede de lucru. Primarul comunei Brusturi, Ioan Petruţ, se apără şi spune că firma străină a primit licenţa de explorare de la Agenția Națională de Resurse Minerale Utile dar şi că au primit autorizaţie de explorare de la Consiliul Judeţean Bihor. Şeful cabinetului Preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, spune însă că „Firma care astăzi a fost reclamată că face explorări de gaze şi petrol în comuna Brusturi nu are aviz de la Consiliul Judeţean, în speţă, certificat de urbanism.” Şi aici, ca şi la Izvoarele, ca şi în Vaslui, oamenii vor fi scoşi cu buldozerul sau cu cutremurul de pe proprietăţi uite aşa, pentru că „doctorii” au primit şpaga; România? Legumă!

– În plus, din cabinetul „doctorilor” se vede cum aceştia se bat, se înjură, se ameninţă, se scuipă, se zgârie se fac de râs învinuindu-se unul pe altul de furt, înşelăciune, fraude, minciuni, mal praxis, trădare, crime economice, însuşire de foloase necuvenite, trăgând fiecare de pacient fiecare cu „echipa” lui de asistenţi şi asistenţe, fără nici un pic de ruşine, fără să le pese că aud pacienţii sau lumea din afara „spitalului”. România? Legumă!

Cam astea şi multe alte lucruri sunt văzute de pacient care practic nu mai reacţionează, „anesteziat” fără voinţă, fără dorinţa de a mai trăi măcar. România Legumă asistă neputincioasă fără reacţie, fără să clipească măcar, aşteptând momentul când i se vor decupla aparatele şi va trece în nefiinţă.

P.S. Acum 3 ani „frumoasa tatii”, încercând să arate Europei cât de „liberală” este ea, susţinea cauza etnobotanicelor. „Pacientul” nu a zis nimic, a considerat că etnobotanicele sunt plantele alea din care se face ceaiul de tuse. Astăzi emisiunile de ştiri anunţă într-un colţ de ecran, aşa ca să nu zică lumea că nu au anunţat, că „doctorii” intenţionează să legalizeze Canabisul. Mâine, în Românie vom cânta la un ison” ieftineşte, Doamne, heroina!”


Bibliografie:
http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea/Stiri/Prospectiuni+controversate+Localnicii+dintr-o+comuna+bihoreana+s
http://www.cotidianul.ro/nadasul-un-sat-furat-cu-biserica-si-cu-cimitir-cu-tot-217633/
http://stareanatiunii.com/rmgc-a-scos-deja-din-tara-o-cantitate-uriasa-de-minereu-aurifer.html

Autor: col. (r.) Marin Neascu
Sursa: Foaie națională, preluare după Revista Art-emis

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Iertati-ma va rog, aveti un articol foarte reusit, insa de pe la jumatate n-am mai putut sa-l mai citesc. Fiindca mi se impaienjenesc ochii. Mai erau multe de enumerat, prea multe in lista “tratamentelor medicale” la care suntem supusi…Vom fi distrusi in intregime, anihilati, si asta cat de curand. Observ ca de la o vreme, de cand tot internetul vuieste de vocea indignata a natiunii, parca ilegalitatile se inmultesc, devin si mai virulente, si mai feroce.Din pacate, doar internetul vuieste…In presa si in media, cum spuneati si dvs., e cam liniste. In strada nu iese aproape nimeni, sau in orice caz prea putini ca sa conteze, si prea cuminti ca sa fie temuti.Si mi se impaienjenesc ochii, cum spuneam, citind, pentru ca si eu, ca si atatia altii sunt vinovata de aceasta stare, de aceasta lipsa de reactie, de faptul ca stau si scriu aici in loc sa fac CEVA! Recunosc, cu rusine si groaza, ca da, si eu sunt o leguma…Aveti dreptate! suntem legume la nivel de indivizi si am reusit sa ne unim si sa facem din tarisoara asta o mare leguma, ea insasi.Ce bine ar fi daca ne-am uni si sa pornim la lupta. Pana la urma, se spune ca istoria se repeta. Eu zic sa se repete o data , cat inca mai respiram!

Abonează-te la newsletter