Politică

România – absentă la prima mare conferință legată de prețul laptelui în UE

tari-participantePrima mare conferință pe tema laptelui și problemelor provocate de prețul scăzut al acestuia va avea loc săptămâna viitoare în Belgia, iar pe lista țărilor care vor fi reprezentate nu figurează și România. Evenimentul este organizat de Consiliul European al Laptelui și urmărește să atragă atenția asupra necesității oferirii unui preț corect pentru lapte.

”Fair Milk” (n.r. Lapte corect) este un concept impus pe piață de către Consiliul European al producătorilor de lapte și se referă la prețul cu care se vinde laptele pe piață. Scăderea drastică a prețului în ultima perioadă reprezintă un semnal de alarmă pentru aceștia.

Pe data de 6 noiembrie, în Belgia, va avea loc prima ediție a Conferinței Laptelui. ”Împreună cu Faircoop Belgia dorim să aducem laolaltă producătorii de produse lactate, comerţ cu amănuntul, consumatori și politicienii cu scopul de a arăta importanța laptelui ca și produs. Produsele lactate din categoria ”Fair Milk” sunt comercializate în prezent în șase țări (Belgia, Germania, Franța, Luxemburg, Italia și Austria)”, se arată în comunicatul care anunță evenimentul.

Deocamdată, din proiectul Fair Milk și la conferință vor participa 15 state ale Uniunii Europene, importanți producători de lapte, dar România nu se numără printre ei, în ciuda faptului că fermierii se plâng atât de prețul mic oferit de procesatori, cât și de faptul că piața este inundată de lactate din alte state UE.

Sursa: Agrointel

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu

Abonează-te la newsletter