Politică

#Rezist manipulează pentru bani și politică

Un colind ciudat s-a pornit în preajma sărbătorilor de iarnă. Protagonişti sînt cei de la #Rezist, care trimit la întîmplare e-mailuri dintr-o bază de date pusă la dispoziţie de anumite structuri care au acces la astfel de informaţii. Destinatarii sunt invitați să doneze bani pentru „rezistenţi“!Declic.ro pune sloganul „Nu legilor justiţiei“ alături de „Donnez-moi, s’il vous plaît“.

Unul dintre e-mailuri a fost trimis de Declic.ro, asociaţie formată din activiştii care au participat la protestele de la Roşia Montană. Pe site-ul lor citim că unul dintre membrii fondatori este un anume Tudor Brădăţan, prieten cu celebrul somnoros USR Mihai Goţiu.

Vă prezentăm în cele ce urmează cum arată e-mailul transmis colegei noastre de către Declic.ro, expeditorul fiind chiar… Tudor Brădăţan.

Citind cu atenţie, observăm că doar două rînduri despart mesajul împotriva legilor justiţiei de cererea de bani, căci imediat sub lozinca „Spuneţi nu“ apare o casetă verde cu textul „Da, contribui şi eu“, iar un simplu click pe aceasta te face contributor la bunăstarea protestatarilor!

Tudor Brădăţan face parte din mai multe ONG-uri, aceasta fiind adevărata sa profesie, deşi are nişte studii în străinătate. Într-un  interviu pentru revista AS, el se prezintă ca fiind „activist al Campaniei Salvaţi Roşia Montană“ şi declară nonşalant: „În 2013, după marile proteste care au avut loc în România pentru salvarea Roşiei Montane, situaţia s-a calmat oarecum. După 10 ani de proteste, ne-am spus să punem ceea ce am învăţat în aplicare, poate chiar să extindem spectrul, ca să nu fie doar cauze de mediu, dar şi cauze sociale. De atunci, campaniile sociale sunt munca mea de zi cu zi“!

Din echipa Declic.ro face parte şi Roxana Pencea Brădățan, probabil soţia lui Tudor, căci îi vedem împreună într-o excursie. Despre ea citim chiar în prezentarea de pe site-ul ONG-ului: „A studiat relații internaționale și comunicare socială. În munca sa de campaigner, Roxana s-a implicat în lupta împotriva corupției, generată fie de guvernanți, fie de corporații. Ea crede că, înfrânând corupția, proiectele miniere împotriva cărora luptă n-ar avea niciun viitor în România. În timpul liber, îi place să evadeze din oraș, să culeagă ciuperci și să străbată cărări de munte“.

Iată deci că, în ciuda studiilor făcute de cei doi soţi, „meseria“ de protestatar pare mult mai rentabilă, din moment ce profesia a trecut cel mult pe locul doi!

Una dintre colegele familiei Brădăţan este Claudia Apostol, de profesie arhitect. Tot pe site-ul Declic.ro, aflăm cum se prezintă chiar Claudia Apostol: „Acum construiește campanii împreună cu comunitatea Declic. Injustiția socială și abuzurile împotriva celor mai vulnerabili membri ai societății sunt temele care o mobilizează cel mai tare. În timpul liber își ia trotineta și se ia la întrecere cu fiica ei de 9 ani“.

Puţini ştiu că identitatea vizuală #Rezist a fost creată de una dintre membrele de la Declic.ro. Este vorba despre Luminiţa Dejeu, care se prezintă singură astfel: „Este grafician de profesie și campaigner Declic. Implicată în campanii de bună guvernare, Luminița este autorul primei petiții virale a Declic. În ianuarie 2017, ea a creat vizualul #Rezist, care a devenit simbolul protestelor din România. Când nu e la birou, Luminiței îi place să gătească și să posteze pe Facebook reușitele sale culinare“. Aflăm aici nu numai că a fi „campaigner“ la Declic a devenit o meserie, dar şi faptul că doamnei îi place să gătească. Iat-o alături de „prăjiturica“ sa preferată.

La Declic.ro găsim şi un „filosof“: Antoniu Plumb, care a terminat filosofia, a lucrat în presă (?) şi a ajuns la concluzia că „e greu să rămîi imparţial“, cum singur spune, aşa încît a decis să se facă „vînător de semnături“: „Este cel mai nou membru al echipei noastre, este absolvent de filosofie și crede că dacă te implici civic, exiști. A lucrat în presă timp de 15 ani, dar la un moment dat a decis că e greu să rămîi imparțial și detașat în vremurile pe care le trăim. Acesta este motivul pentru care s-a alăturat echipei Declic, în calitate de digital campaigner. Când nu este «vânător» de semnături pentru petiții, «vânează» trufe cu câinele său“. Cînd are timp, preferă să călărească măgarul.

Citind prezentările de pe site-ul acestui ONG, aflăm că majoritatea au fost protestatari la Roşia Montană de partea mitingului finanţat de George Soros. Toate informaţiile pe această temă pot fi găsite în toată presă, aşa că nu mai insistăm.

ONG-uri de tip #Rezist pîrăsc România la UE

O „Scrisoare deschisă“ a fost adresată tuturor membrilor Parlamentului European, Comisiei Europene şi Consiliului Europei. Semnatarii titrează inconştient: „Democraţia românească, într-un grav pericol“. Modelul adoptat provine, evident, de la europarlamentarul Cristian Preda, ajuns la Bruxelles pe listele PMP-ului lui Traian Băsescu, care a cerut zilele trecute, nici mai mult, nici mai puţin, decît ca României să-i fie ridicat dreptul de vot!

Între semnatari recunoaştem cîteva nume care au dobîndit în ultimul an o penibilă celebritate, cum este acel Florin Bădiţă, cunoscut atît pentru acţiunea sa „În chiloţi la metrou“, cît şi pentru iniţierea protestelor din iarnă pe marginea Ordonanţei 13, declarată ulterior constituţională de către CCR.

Majoritatea semnatarilor spun că reprezintă mai multe ONG-uri, însă existenţa lor reală, înregistrată oficial, naşte serioase semne de întrebare. Iată cîteva dintre acestea:

– Adrian Ivanciu, #Rezist Constanța

– Anca Aradei Paraschiv, Cuza Vrea Dreptate – Iași

– Angelica Șerban, Grupul civic #Insist

– Călin Miclăuș, Asociația Aradul Civic

– Ciprian Ciocan, Vă Vedem din Sibiu

– Claudiu Vlas, Mureșul Civic

– Cătălin Lazăr, #Rezist Milano

– Irina Dulgheru, #Rezist Lyon

– Loredana Peca, Umbrela Anticorupție Cluj

– Irma Butnaru, Tulcea#rezista

Pentru ilustrarea semnelor noastre de întrebare, vi-l prezentăm pe Adrian Ivanciu, de la fantomatica ONG #Rezist din Constanţa, alături de „legitimaţia“ lui de serviciu:

Se pare că acţiunile de protest începute în iarnă au atins acum punctul maxim, apelîndu-se la acţiuni care nu mai ţin cont de nimic, nici măcar de faptul că este vorba despre România, nu de unul sau altul dintre partidele care nu sînt pe placul #Rezist. Acest lucru ne obligă să ne amintim că „iarna fierbinte“ a fost anunţată încă din primăvară, ţinta finală declarată fiind înlăturarea de la putere a alianţei PSD – ALDE, astfel încît anul 2018, an preelectoral, să aducă la guvernare o altă alianţă, politică sau tehnocrată, care să-i netezească lui Klaus Iohannis drumul spre al doilea mandat! Aşa se explică şi faptul că preşedintele României şi-a asumat riscul enorm de a lăuda în public, în declaraţii oficiale, protestele ilegale ale celor numiţi generic #Rezist!

Faptul că unele ONG-uri din această reţea au trimis e-mailuri la sute de mii de persoane, avînd informaţiile dintr-o bază de date pe care doar anumite structuri o poate avea, nu înseamnă nici pe departe că aceştia ar fi lipsiţi de fonduri. Din contră, toţi aceşti „protestatari de profesie“ au la dispoziţie sume uriaşe pentru a întreţine astfel de manifestări şi pentru a asigura „dotările“ cu care se prezintă seară de seară în stradă. Cine îşi imaginează că o astfel de recuzită este ieftină se înşală.

Miza reală a acestor e-mailuri trimise către sute de mii de persoane ce se văd agasate fără voie este alta: cînd cineva se va întreba de unde au cei de la #Rezist atîţia bani pentru mii de pancarte şi pentru plata „voluntarilor“, se va spune că au primit donaţii de la persoane fizice, iar aceste e-mailuri vor fi prezentate ca probe!

Pentru ca totul să fie limpede, iată cum sună un fragment din e-mailul primit din partea lui Tudor Brădăţan de la Declic.ro: „Comunitatea Declic a creat #Rezist și, prin forța noastră comună, a zecilor de mii de membri, l-a transformat în simbolul protestelor din februarie. La aceste proteste, 1.000 dintre noi au contribuit pentru palmele ToțipentruJustiție, care au ajuns în mai toate orașele din țară și în paginile presei internaționale. Iar în seara adoptării primei legi a justiției, împreună am fluierat hoția. 5.000 de fluiere cumpărate din donațiile membrilor Declic au fost distribuite doar în București. Și nu suntem singuri. Ne stau alături alte sute de mii de cetățeni. Avem de partea noastră jumătate din magistrații din România, Consiliul Europei, Comisia Europeană prin MCV și cel puțin zece ambasade occidentale (printre care cea a Germaniei și cea a SUA). Iar în premieră, grupul de state împotriva corupției (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a apelat la o procedură menită situațiilor excepționale pentru a cere clarificări României și Poloniei (țară aflată și ea în derivă). Micile donații de 10, 15 sau 25 lei ne ajută să putem comanda câte un banner în fiecare oraș unde se organizează proteste. Dacă senatorii își vor vedea numele scrise mare în mijlocul miilor de concetățeni înfuriați, avem o șansă să dea înapoi. Lupta nu e încheiată. Nici pe departe. Așa că ajută-ne să punem în aplicare acest plan prin care le spunem senatorilor că «vă vedem». Contribui și tu?“.

Un amestec foarte ciudat între mesajele care proclamă lupta împotriva corupţiei şi această metodă de cerşetorie menită să mascheze finanţările reale venite de nu se ştie unde. La un loc, aceste lucruri nu pot sta împreună decît dacă fac parte dintr-un scenariu protejat de la nivelul cel mai înalt al statului, altfel ar intra sub incidenţa DNA. În condiţii normale, dacă se va continua pe acest drum, unii s-ar putea să schimbe sloganul „DNA să vină să vă ia!“ cu altul: „DNA să vină să ne ia!“.

Autor: Ion Spânu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Putem sa le spunem “Fauna #Rezist”, adica o adunatura de pervertiti, perversi, LGBT, labagii si nefutute(cum e si tanti din poza, careia, datorita lipsei activitatii de baza a unei femei, i-au iesit cosuri pe fatza), care au cu totii in comun, o atitudine antiromaneasca si anticrestina, bine remunerata de Georgica, trasnitul junglei…….progresiste!

Abonează-te la newsletter