Analize și opinii Extern Politică

REVOLUTIE MONDIALA? Pe retelele sociale se face apel la MISCARI STRADALE IN TOATA LUMEA PE 15 OCTOMBRIE 2011



Se prefigurează o mişcare amplă de protest, care se va desfăşura, simultan, începând cu 15 octombrie 2011, în oraşe din zeci de ţări. Pornită la New York, ca un protest împotriva corporaţiilor financiare, OWS (Ocupy Wall Street) tinde să se transforme într-o revoluţie planetară cu consecinţe încă nebănuite.

La o primă vedere, OWS pare o simplă „zvârcolire a socialismului”, ce poate fi ridiculizată de liberali şi de economiştii apropiaţi acestora. Este aberant să ceri anularea datoriilor bancare – aceasta este una dintre revendicările celor care, zilele acestea, ocupă Liberty Plaza şi Podul Brooklyn. Ar fi pe principiul „Hoţul strigă hoţii!”. Cu toate acestea, aşa cum a declarat la CNN şi regizorul Michael Moore, majoritatea americanilor simpatizează cu protestele din New York şi nu este exclus ca mulţi să li se alăture acolo sau în alte oraşe, în zilele şi săptămânile ce vor urma.

De la cele câteva scandări împotriva corporatiştilor care au generat criza şi prosperă în continuare, „pe spatele celor săraci”, s-a ajuns, rapid, la un mesaj cu rezonanţă în inimiletuturor celor afectaţi de criza globală. S-a ajuns la un mesaj care cheamă la o Revoluţie care să producă o „schimbare adevărată”Deşi mesajul este pacifist, videoclipul de promovare pe youtube conţine şi imagini ale confruntărilor violente anterioare dintre manifestanţi şi forţele de ordine, din decursul protestelor de anul acesta, din SUA şi Europa. În plus, mascota mişcării este masca din filmul „V de la Vendetta”,care, deşi are o concluzie generoasă, umanistă, este plin de scene violente.

Iată ce se spune în mesaj:

„Suntem conştienţi de corupţie, de minciuni, de războaie, de sistemele nedrepte care încurajează comportamentele egoiste şi anti-sociale, de violări ale drepturilor omului, de distrugerea acestei planete şi a locuitorilor săi, de acţiunile injuste şi inumane ale corporaţiilor globale pentru putere şi profit… Şi ne-am săturat! Pe 15 octombrie 2011 putem produce o SCHIMBARE ADEVĂRATĂ, dacă oamenii de bun simţ ai acestei planete vor putea lăsa deoparte nimicurile care îi separă şi se vor UNI! Revoluţia Globală – 15 octombrie 2011. Vrem o democraţie reală. Pentru oameni, făcută de oameni. Opriţi maşinăria – creaţi o nouă lume! Acesta poate deveni un eveniment de cotitură… depinde de TINE! Casa noastră, vieţile noastre, viitorul nostru. Nu sunteţi singuri. Viitorul e acum. E timpul să modernizăm planeta”.

Cine este în spatele mişcării OSW şi a Revoluţiei din 15 octombrie?

Unii vor arăta spre socialişti şi spre serviciile secrete ruse. Televiziunea de ştiri RT, finanţată de Moscova, a prezentat reportaje „incendiare” de la New York, încă din primele zile ale mişcării, în timp ce mediile tradiţionale occidentale au păstrat tăcerea asupra subiectului. Doar arestările de sămbătă au făcut înconjurul lumii, pe toate canalele.

Cert este că, oficial, promotorii mişcării sunt persoane cvasinecunoscute, cel mai proeminent fiind un fost membru de campanie al unui candidat la alegerile prezindeţiale din SUA, din 2008. Regizorul Michael Moore i-a vizitat pe protestatarii din Wall Street şi, cum spuneam, a fost invitat la CNN să vorbească despre OWS. Cunoscut pentru mai multe pelicule în care a blamat regimul republican al lui George Bush pentru atentatele din 11 septembrie 2011 şi cartelurile financiare americane pentru criza declanşată în 2008, Moore a susţinut că OSW poate fi începutul unei adevărate revoluţii.

Protestatarii din Liberty Plaza au fost vizitaţi şi de actriţa Suzan Sarandon, care şi-a declarat solidaritatea cu cauza acestora. “Îi înţeleg foarte bine. Personal, nu am fost afectată de maşinaţiunile celor de pe Wall Street, dar dacă mi-aş fi pierdut averea din cauza lor, aş fi fost teribil de mânioasă”, a spus Sarandon. Se pare că, pe 15 octombrie, în afara SUA, cele mai ample proteste vor fi în Spania, Brazilia, Germania, Anglia, Grecia şi Israel. Şi în Ungaria s-au anunţat proteste pe 15 octombrie.

Campania pentru o revolutie globala pare sa fie destul de bine pusa la punct si executata via retelele sociale si Internet: are un site propriu http://15october.net/in 17 limbi pentru o mai eficienta circulatie la nivel international, prezenta pe Twitter sub eticheta #globalchange dar si videoclip de promovare profesional realizat pe Youtube!

Exista inclusiv o platforma livestream care centralizeaza orice se intampla in acest sens, inclusiv bloguri, site-uri, chat-uri, transmisii live:http://www.livestream.com/globalrevolution

Pentru ca, asa cum am aratat pana acum, TOATE revolutiile noii ere se declanseaza prin internet…

sursa: razbointrucuvant.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Lasati-i,schimbarea pe care o doresc ei, este sortita esecului inca din start.
    Oare pentru ei, care se sfasie in mania lor, s-ajunga pamantul pustiu si sa se stramute stancile din locul lor?
    Motivatia lor este una idolatra, isi apara doar burtile. in veci nu se va cobora foc din cer peste jertfa lor, cauza lor nu va strabate cerul fiindca nu se supun cauzei lui Christos, singura cauza care a ajuns la cer.
    Oricat se muncesc, Dumnezeul lor nu le va raspunde fiindca Dumnezeul lor nu este Dumnezeu.

    Pe când toate popoarele umblă fiecare in numele dumnezeului sau, noi vom umbla in Numele Domnului Dumnezeului nostru, totdeauna si in veci de veci!

    Ei vor o democratie reala, dar democratia, oricat de reala ar fi, ea este o erezie.

  • ”Şi am văzut un înger puternic, care striga cu glas tare: „Cine este vrednic să deschidă cartea şi să-i rupă peceţile?”
    (Apocalipsa 5:2)
    Cine este vrednic pentru a aduce judecata asupra sistemului? Apostolul Ioan a plans din cauza ca nu era nimeni, nici unul macar, care sa biruie sa deschida sulul cu sapte peceti. In final se va gasi un popor ce poarta stigmatele lui Christos si va birui sa scoata sabia din stanca.
    Doi mesia se vor naste din acest popor, Esau si Iacov,Cain si Abel,Ismael si Isac,Saul si David.
    Aceasta este sabia cu doua taisuri ce va pierde pe unii si va mantui pe altii. Mantuirea va fi prin credinta.

  • Eu ma pun sa trag un pui de somn exact ca si Iona sau ca Iisus in timp ce ei se vor lupta cu morile de vant si vor striga la Dumnezeul lor BAAL, MAMONA, CRISNA, ALAH SAU CARE O FI.
    Sa strige tare, fiindca Dumnezeul lor este Dumnezeu; se gandeste la ceva, sau are treaba, sau este in calatorie, sau poate ca doarme, si se va trezi.
    Sa se arate odata pentru totdeauna care este Dumnezeul adevarat. ”Daca Domnul este Dumnezeu, mergeti dupa El; iar dacă este Baal, mergeti dupa Baal!”-1 Împăraţi 18:21

  • “Pentru a crea conditiile necesare pentru economia creditelor de carbon, va trebui ca monedele din Vest sa cada, sa nu mai aiba nicio valoare, pe masura ce natiunile devin din ce in ce mai insolvabile, iar sistemul financiar mondial continua sa fie dezmembrat sistematic. Moneda bazata pe carbon va fi introdusa ca o “solutie” luminata, progresista la criza, o moneda legata de ceva real si de durabilitate. Vechiul sistem monetar va fi demonizat, si din nou mitologia va contine multe lucruri adevarate ……Goana dupa bani este radacina tuturor relelor, iar sistemul capitalist a fost rau in mod inerent. A incurajat lacomia si consumul, nu s-a ingrijit deloc de irosirea resurselor. Oamenii s-au gandit ca, cu cat au mai multi bani, cu atat o duc mai bine. Cu cat suntem acum mai intelepti, cheltuind pe masura bugetului si intelegand ca un credit este un semn de conducere….Pentru a face posibila o asemenea transformare profunda, este usor de inteles ca este nevoie de un soc foarte mare, la scara colapsului si haosului social, sau chiar a unui schimb nuclear. Este necesar un mandat implicit pentru a “face tot ce este necesar pentru a aduce din nou societatea in stare de functionare”.
    Socul trebuie sa ii lase pe oameni intr-o stare de neputinta totala, comparabila supravietuitorilor din molozurile bombardate din Germania si Japonia, dupa al doilea razboi mondial… Nimic mai putin nu va avea efect……In plus, examinand toti acesti indicatori laolalta, observam o anumita stare de spirit, o determinare absolutista de a pune in aplicare “solutia ideala”, fara compromis, folosind mijloace extreme si cu o indrazneala de neinfranat. Razboaiele mondiale au fost repetitiile pentru acest moment istoric.
    Infrastructura statului politienesc este intemeiata si testata.
    Economia este pe punctul de a se prabusi.
    Daca nu acum premiul final, atunci cand va exista o ocazie mai buna?….
    PARCĂ ÎNCEPE CA PROGNOZA 2012 A LUI RICHARD K. MOORE SĂ DEVINĂ REALITATE ?!?!?!?
    Citişi şi vă cruciţi!
    http://gandeste.57studio-dev.com/general/prognoza-2012

  • Ideea de baza a cestei miscari este una care atrage: unitate si sprijin intre oameni. Insa oamenii nu sunt capabili sa duca asa ceva la capat, vor nazui numai la inceput.

    Vor fi indreptati precum oile pe drumul deja setat dinainte. Unitate vreti? UNITATE veti avea! dar ce inteleg oare ei prin unitate? Si ce s-a gandit lupul cand le-a spus unitate??? GLOBALIZARE!!!!! infaptuirea ei se aproprie. EUROPA UNITA este o utopie macabra! Veti vedea. Vor fi atatea promisiuni de mai bine, si apoi atatea piedici puse omului de rand, atatea lipsiri de drepturi!!!

    sI PT ca Europa va fi unita, se va dori sa se pastreze aceasta unitate a haturilor puterii in mana clanurilor luceafarului diminetii. Si se vor lua masuri, PREVENTIVE cica, pentru siguranta! Banii se vor vrea numai in format electronic, iar cine nu va primi semnul, nu va mai putea face comert! Tot pt cauze medicale si de siguranta a individului, omului ii va fi implantat cipul.

    Zilele acestea vor veni, pt ca este scris sa vina, din pacate. Aceasta miscare este numai drumul oitelor catre abator. Intr-o zi veti stii sa priviti lucrurile din prisma adevarului. Insa pana atunci…graul va fi separat de neghina.

  • cred ca ceva chiar se va intampla pe 15 oct 2011, pt ca suma cifrelor este una FATIDICA!

    11 (unsprezece)- cifra raului (atentie!!! nu 13, asta este o minciuna gogonata)

  • Citind toate comentariile de mai sus trag concluzia că nu prea s-a înțeles ce se întâmplă acolo!ESTE PRIMA REVOLUȚIE CURATĂ(NEPROVOCATĂ ARTIFICIAL) GLOBALĂ DIN ISTORIA UMANITĂȚII!
    ESTE EXTRAORDINAR SĂ VEZI DECLARAȚIILE SOCIALIST-UMANISTE DE BUN SIMȚ ÎN INIMA CAPITALISMULUI SĂLBATIC!
    iMAGINI LIVE 24/7/365 NUMAI PE http://WWW.THINKAGAIN.RO !îN MASSMEDIA ASERVITĂ ILLUMINATILOR NICI MĂCAR 30 DE SECUNDE NU S-AU PREZENTAT!

  • @Doru Dascalu: exact previziunea mea. de vreo doi ani mi-am dat seama ca asta va fi cursul. ne vor astepta vremuri grele, cand se va vedea cat de atasati suntem de bani si bunuri materiale. pt ca ele vor fi liantul dintre om si incatusare benevola, de data aceasta intr-un mod cipat.

    Si desi nu sunt o persoana care merge la biserica, cred in Dumnezeu si mai cred in Biblie. “..iar cine nu va purta semnul fiarei nu va putea vinde nici cumpara…etc”

    asa este scris sa fie, vom trece prin asta. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze inimile sa facem alegerea corecta!

  • @Nicu: Nicule draga, crezi ca tu o sa fii asa, ferit de toate cele? de ce? pt ca te bati cu pumnul in piept ca esti credincios?
    Nu oricine zice: Doamne, Doamne..(stii mai departe).

    Din contra, cei care vor refuza sa accepte “regulile”, vor avea de suferit. Abia la sfarsit va fi bine pt oamenii cu sufletul bun. Tu esti un om cu suflet bun, Nicule? te poti numi asa cand parca doresti raul celorlalti oameni, fie ei si rataciti?

    Nicule, indreapta-te!

  • @Raphaelly: Nu ma cred destul de bun,omul este rau prin natura lui, dar este o a doua natura,cea a nasterii din nou prin Christos pe care trebuie s-o urmarim cu totii.
    Nu stiu de ce ti s-a parut ca eu doresc raul celorlalti oameni? Nu trebuie sa moara ceea ce este stricacios pentru ca pe urma sa se poata imbraca in nestricaciune? Si cand vrei sa construiesti, conteaza foarte mult temelia.

  • @ThinkAgainRO:Iti doresti foarte mult o schimbare, ceea ce este un lucru bun. Si eu imi doresc o schimbare si cred ca nu este om sanatos sa nu si-o doreasca. Numai ca aceasta dorinta ne poate fi fatala fiindca schimbarea nu poate veni de orisiunde. In primul rand, schimbarea trebuie sa vina prin linia lui Avraam si aceasta linie sau bunecuvantare a lui Avraam, o are Romania. De aceea, tot ce vine din afara, nu poate fi curat.
    ”Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?”(Matei 7:16)

    In al doilea rand, schimbarea nu vine prin samanta femeii roabe sau a celei mai putin iubite ci prin samanta femeii libere si a celei mai mult iubite.
    Mantuirea vine din Romania(Bethleem).
    ”Un copil ni se va naste, un fiu ni se va da si domnia va fi pe umarul lui.”- Isaia 9:6

    Va rog, intelegeti ci totii ca noi avem o misiune.

  • @Nicu: Nicule, nu esti in masura sa judeci pe nimeni. Judeca, si vei fi judecat! Vezi paiul din ochiul altuia si nu vezi barna din ochiul tau, iarta si vei fi iertat….iti suna cunoscut cumva???

    la asta ma refeream. Numai Dumnezeu are dreptul sa judece. Iar El nici atunci cand judeca nu uraste. Credinta ta este religia. iar religia nu mai are a face cu Dumnezeu. mai bine decat sa zici ca ai credinta, ar fi sa zici ca ai iubire. Daca ai iubire, vei avea si credinta. Intelegi?

  • Si inca ceva Nicule, crezi tu ca mai curand vor muri cei ce traiesc in stricaciune, sau in nestricaciune? Cine va fi prigonit Nicule? Omul bun sau omul rau? Pana la venirea lui Dumnezeu mai este. Esti pregatit sa suferi pentru El? Sau crezi ca te va rapi la cer?

  • @Raphaelly:Eu nu judec pe nimeni, imi pare rau daca asa ai inteles.
    spun doar ca nu poate sa fie nici o legatura intre lumina si intuneric, ca Romania nu trebuie sa se incurce cu strainii si sa ia parte la aceasta manifestatie.Romania este pusa deoparte, acest amestec cu ei nu ar face decat s-o compromita. Cand Israel s-a incurcat cu femei straine si a luat parte la jertfele aduse lui Baal-Peor, au murit atunci douazeci si patru de mii. Asta s-a intamplat in urma uneltirilor lui Balaam ca sa-l compromita fiindca a vazut ca nu poate sa blesteme poporul ales de Dumnezeu.
    Dumnezeu mai spune: ”Slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor.” -Isaia 42:8

  • Sa nu uitam ce spunea Einstein… “The World will not be destroyed by those who do evil but by those who watch them without doing anything”
    Pe 15 Octombrie iesim in strada
    facebook/ Occupy Romania

  • adevarul cam doare!…
    Acum a sosit scadenta “democratizarii” Romaniei. Ce va urma? Dreptul de port-arma sa ne aparam viata si proprietatea (a se citi – bogatia!!), invazia militara americana pentru “pastrarea pacii” in tara – a se citi innabusirea in fasha a oricarei IDEI de razvratire, …. mai continuati voi ca eu ma ingrozesc deja!!!
    Robia moderna e in plina ascensiune!!! Incurajarile suna asa: “Sa traiti bine!”

  • Inapoi la corturile voastre, nu fiti niste razvratiti caci Dumnezeu i-a lepadat. Sa ramana fiecare la locul lui pana va trece mania, sa manance pastele(Christos pastele nostru care a fost jertfit)cu familia lui, sa insemneze usorii casei lui cu sangele lui Christos.
    Dumnezeu este dincoace de perdea, dincoace de stigmatele lui Christos, purtati in continuare aceste stigmate,aceasta cruce pentru a ramanea in Christos,in Dumnezeu.
    Daca veti iesi, atunci veti murii, dar nu veti murii ca niste eroi sau martiri ci ca niste razvratiti.
    Eu sper sa nu fie nimic adevarat cu 15 oct.

  • Supuneti-va lui Dumnezeu.Impotriviti-va diavolului,si el va fugi de la voi.
    Apropiati-va de Dumnezeu,si El se va apropia de voi.
    …..Iacov 4>7-8…pagina 1189 in Biblie.

  • ”Să mă ferească Domnul să fac un asemenea lucru stăpânului meu, care este unsul Domnului, şi anume să îmi ridic mâna asupra lui. Doar este unsul Domnului! ”- 1 Samuel 24:6

  • Frums Spich ..Bravo ..Imi place ca suntem un neam de credinciosi ..
    Hai sa cadem in taina rugaciunii si sa ne rugam la dumnezeu poate poate vom avea si noi o autostrada ..sau poate poate cine stie vom avea si noi ceva prin frigider .. Sunteti un neam de fricosi ..sunteti niste oamenii de care mie lehamite ..va jur !!Daia neau frat astia si daia aratam civilizatie cand se aduna 3 4 mii de pensionari la biserica sa pupe niste schelete scarboase !!! Asta se numeste stapanire.. Ce va dat biblia ? ce va dat religia ..sa va amintesc ca cel mai bogat stat din lume este vaticanul ….cand am intrat in criza mondiala … celor milostivi lea dat ceva vaticanul..? eu am crescut la camin .. la 18 ani mau aruncat in strada iarna intr-o pereche de tenesi ..unde erea dumnezeu ? NU exista asa ceva sunteti toti niste oameni controlati !! de noi le e frica celor care conduce omenirea nu de oile de voi … Rugativa sa avem puterea sa avem si noi o tara normala sa aibe copii vostrii un viitor adevarat si oviata adevarata ..tot ce traiti voi este FALS.. voi lumea normala nici macar nu ati mirosito… Noi suntem un popor pasnic si credincios .. dar cand e vorba de viitorul nostru si de viitorul copiilor nostrii trebuie sa nu avem nici un fel de retinere si sa ne cerem dreptul la o viata normal civilizata ..
    Va iubesc !!

  • atat de multe ai afisat si totusi atat de putine sunt cugetari mai mult decat interesante si necesare fiecaruia dintre noi ambele forme graviteaza in jurul nostru in fiecare clipa, numai ca uneori le uitam sensul si rostul thanks pt reamintire sincere felicitari pt.blog