Analize și opinii Politică

Revolte după model londonez în Hamburg

Un festival din oraşul german a degenerat în confruntări extrem de violente între grupuri de tineri şi poliţie. Protestatarii au dat foc pubelelor şi au atacat filiala unei bănci din Hamburg. La Berlin, au fost incendiate din nou mai multe vehicule.

“Londra este peste tot”
Forţele de ordine au intervenit imediat cu tunuri de apă, ca să potolească furia mulţimii. În urma incidentelor, patru maşini de poliţie au fost avariate, iar un alt vehicul a fost incendiat. Pe zidurile mai multor clădiri din oraş au fost scrise sloganurile „Londra este peste tot”. Incidente s-au înregistrat în noaptea de sâmbătă spre duminică şi la Berlin, unde au fost incendiate, aşa cum s-a întâmplat aproape în fiecare zi a săptămânii trecute.

Autor: Magda Crişan
sursA: adevarul.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Se ajunge iarasi la evenimente ca in “pa’s’opt”, ca intotdeauna cand exploatatorul depaseste limita si trage mai mult din “pielea” omului, cand ii atinge un “nerv”.
    Pana acum, autoritatile exploatatoare au reusit sa abata nemultumirea celor exploatati intr-o directie ~neutra~ dar acum vedem ca furia lor a fost indreptata chiar asupra unui simbol al asupritorilor: banca.